Inside AdWords - Sverige
Googles officiella blog för nyheter, tips och information om AdWords.
Sökordsalternativ
måndag 31 augusti 2009
Sökorden utgör grunden i dina Google AdWords-kampanjer. Det finns andra alternativ för att visa annonser, men de flesta kampanjer är sökordsinriktade och bygger alltså på sökord.
Sökord? Vad är det?
Annonsvisningen i AdWords går att se från två olika håll: en användares sökfråga på en sökwebbplats och sökordet i en AdWords-kunds kampanj. Sökord är termer som du väljer för att avgöra när annonsen kan visas och när den inte ska visas. Om alla förutsättningar (tillräcklig budget, bra kvalitetsresultat och tillräcklig högsta CPC) är uppfyllda, så visas annonsen när något av sökorden i ditt konto matchar en användares sökfråga.
Hur fungerar sökord?
Det lättaste sättet att förklara hur sökord fungerar är att beskriva ett exempel för en sökwebbplats som google.se. När en användare söker efter något på www.google.se anger han eller hon en sökfråga. I Google visas sedan ett antal länkar till webbplatser som är relevanta för sökfrågan. Samtidigt visas AdWords-annonser från Google (till höger eller ovanför de kostnadsfria sökresultaten) som innehåller sökfrågan eller delar av den i listan med sökord. Exempel: Om en användare söker efter ordet "cykel" kan en cykelhandlare lägga till termen "cykel" i sin sökordslista för att hans annons ska visas för relevanta sökfrågor.
Det går att ange hur exakt sökorden och sökfrågorna ska matchas genom att använda relevanta skiljetecken. Du kan läsa om de olika sökordsalternativen
här
.
Bred matchning
Med det här alternativet visas din annons för sökfrågor som innehåller ditt sökord och likartade fraser och relevanta varianter (utökad matchning). För sökord som innehåller mer än ett ord är ordföljden i förhållande till sökfrågans ordföljd inte relevant, och annonsen kan också visas för delvisa matchningar.
Exempel: sökordet cykelaffär touring (inget skiljetecken)
Din annons visas för "cykelaffär online", "online cykelaffär" och "racercykelaffär".
Sökordet kan också utökas så att annonsen även visas för "cykelbutik" och "cykelaffärer".
När ska jag använda bred matchning? Bred matchning är standardalternativet för sökord i AdWords och garanterar största möjliga exponering för dina annonser på relevanta sökfrågor. Kom ihåg att annonserna kan visas för sökfrågor som innehåller konkurrenters varumärkesskyddade termer. Om det inträffar ska du lägga till dem som negativa sökord.
Frasmatchning
Med det här alternativet visas din annons för sökningar som matchar den exakta frasen. Sökfrågan måste innehålla alla termer som ingår i sökordet i rätt ordning för att annonsen ska visas. Den kan innehålla fler termer före eller efter den exakta frasen.
Exempel: sökordet "cykelaffär" (använd "" runt ordet eller frasen)
Din annons visas för "internationell cykelaffär" och "cykelaffär online".
Den visas däremot inte för "cykelreservdelar affär" eller "cykelaffärer".
När ska jag använda frasmatchning?
För att förhindra utökad matchning. Om ordföljden är betydande för att avgöra om frågan är relevant för produkten. En cykelhandlare som exempelvis erbjuder cyklar för långfärdscykling men som inte organiserar långfärder bör använda "långfärdscykel" för att förhindra visningar på sökfrågor som "långfärdscykelturer".
Exakt matchning
Med det här alternativet visas din annons enbart för sökningar som matchar den exakta frasen. Sökfrågan får inte innehålla ytterligare termer.
Exempel: sökordet [cykelaffär] (använd [] runt ordet eller frasen)
Din annons visas för "cykelaffär"
Den visas däremot inte för "cykelaffär online", "cykelreservdelar affär", "eller "cykelaffärer"
När ska jag använda exakt matchning?
För att förhindra utökad matchning. Om du vill använda allmänna sökord för att få maximal exponering men samtidigt förhindra visningar på irrelevanta kombinationer (en cykelhandlare som exempelvis säljer cyklar men inte cykelreservdelar kan förhindra att hans annons visas för sökfrågor som "cykelställ" eller "cykellås" genom att använda [cykel] i stället för "cykel")
Om du vill att annonsen bara ska visas för termer som finns i din sökordslista. En cykelhandlare som exempelvis enbart erbjuder särskild Shimano-utrustning kan ange exakt matchande sökord som [shimano deore 530] eller [st m530], för att hans annons inte ska visas för frågor om utrustning som inte finns i produktsortimentet.
Kan jag även ange för vilka termer min annons inte ska visas?
Vi föreslår negativ matchning för att förhindra att annonsen visas för vissa sökfrågor som inte är relevanta för produkten eller tjänsten. På så sätt visas inte din annons för sökningar som inkluderar de angivna termerna.
Exempel: En cykelhandlare som specialiserar sig på nya cyklar vill inte att hans annons ska visas för sökfrågor om begagnade cyklar. Han kan använda sökordet "cykelaffär" och det negativa sökordet "-begagnade" för att uppnå detta.
Negativa sökord är avgörande för framgångsrika kampanjer eftersom de förhindrar visningar för irrelevanta sökfrågor och ger därmed bättre
klickfrekvenser
och sänker
CPC-värdena
.
Skrivet av Anna, Alissa, Lissi & Tobias -
Inside AdWords-teamet
Obetydlig variation av omvandlingsfrekvensen beroende på position i auktionen
fredag 28 augusti 2009
Annonsörer frågar oss ofta hur omvandlingsfrekvensen varierar beroende på position. Alla är medvetna om att högre annonspositioner brukar få fler klick och därför sammanlagt fler omvandlingar. Den intressanta frågan är hur omvandlingsfrekvensen (omvandlingar/klick) varierar beroende på position?
Detta är en svår fråga av flera olika orsaker. Eftersom Google rankar annonser efter bud gånger annonskvalitet brukar annonser i högre positioner ha högre kvalitet, och annonser av högre kvalitet brukar få högre omvandlingsfrekvens. Därför går det att se ett samband mellan positionen i auktionen och omvandlingsfrekvensen bara på grund av den här kvalitetseffekten. Den verkliga frågan är dock hur omvandlingsfrekvensen för samma annons skulle förändras om den visades i olika positioner.
En annan svårighet är att numret för genomsnittlig position som rapporteras av Google är ett genomsnitt för alla auktioner som du deltar i. Om du höjer ditt bud är det ganska troligt att din genomsnittliga position flyttas ner på sidan! Anledningen är att när du höjer budet deltar din annons i nya auktioner, och den tenderar att hamna längst ner i de här nya auktionerna. Den här effekten kan vara så påtaglig att din sammantagna genomsnittliga position blir lägre. Läs det här
frågeavsnittet
om du vill veta mer om genomsnittlig position.
Vi har använt en statistisk modell för att beräkna dessa effekter och har kommit fram till att omvandlingsfrekvensen efter position i genomsnitt varierar väldigt lite för samma annons. På sidor där exempelvis 11 annonser visas varierar omvandlingsfrekvensen med mindre än 5 %. I genomsnitt skulle med andra ord en annons som hade en omvandlingsfrekvens på 1,0 % i den bästa positionen ha en omvandlingsfrekvens på ca 0,95 % i den sämsta positionen. Annonser ovanför sökresultaten har en omvandlingsfrekvens som ligger inom ±2 % i förhållande till positioner till höger på sidan.
Kort sagt: omvandlingsfrekvensen varierar inte särskilt mycket beroende på position.
Skrivet av Hal Varian -
Chief Economist, Google
Nytt gränssnitt-torsdag: Håll ett öga på ditt konto med anpassade varningar
torsdag 27 augusti 2009
I det nya gränssnittet kan du lättare fokusera på den information du tycker är viktigast med verktyg som
filter
och
anpassningsbara kolumner
. Men visst skulle det vara bra om du kunde bli meddelad när en för dig viktig ändring inträffade i stället för att behöva söka efter viktiga ändringar i statistiken?
Därför har vi lanserat en ny funktion som går under namnet kundvarningar. Med kundvarningar kan du lättare hålla koll på kontots resultat genom att du får reda på när viktiga ändringar inträffar i kontot.
Om du till exempel vill veta när ett visningstopp inträffade för något av dina varumärkesrelaterade sökord kan du navigera till annonsgruppen där det varumärkesrelaterade sökordet finns, väljer fliken Sökord, klickar på Fler åtgärder och sedan på Skapa en kundvarning.
Om vi tar ett exempel där du vill bli meddelad när budgeten för en kampanj börjar ta slut. Om du vill ställa in den här varningen
navigerar
du först till Alla onlinekampanjer. Välj Skapa en kundvarning på rullgardinsmenyn Fler åtgärder. Du kan ställa in en varning av typen ">90 % av daglig budget som har spenderats" för en särskild kampanj eller för alla kampanjer i kontot.
Få varningar
Så fort du har ställt in en varning börjar AdWords hålla utkik efter ändringar. När en varning har aktiverats visas den i meddelandeavsnittet högst upp i kontot. Du kan sedan ta bort varningen permanent från dina meddelanden eller klicka på Visa om du vill se de delar av ditt konto som ledde till att meddelandet aktiverades.
Om du anger att du vill få e-postmeddelanden behöver du inte ens logga in utan blir meddelad via e-post när det inträffar viktiga ändringar.
Dessutom när du hanterar varningarna kan du göra flera olika ändringar, t.ex. pausa eller ta bort en varning. Du kan också ändra inställningarna för en varning med hjälp av direktredigering.
Skrivet av Michael & Anna - Inside AdWords-teamet
Välplanerad annonsvisning med schemaläggning för annonser
tisdag 25 augusti 2009
Att kunna visa AdWords-annonser dygnet runt uppfyller många företags behov. För en del företag som inte erbjuder varor eller tjänster som kunderna kan få tillgång till 24 timmar om dygnet, t.ex. cateringfirmor som tar upp beställningar från 11.00 till midnatt, är det däremot inte meningsfullt att annonsera på andra tider än under öppettiderna, såvida de inte är intresserade av
varumärkesprofilering
.
Vad kan du då göra om du vill att annonserna bara ska visas på de tider som är mest fördelaktiga för företaget? Det är inte särskilt praktiskt att pausa annonserna varje natt och sedan återuppta visningen på morgonen. Därför erbjuder vi verktyget schemaläggning för annonser som du kan använda för att i förväg bestämma när du vill att annonserna ska visas, och när de inte ska visas. Annonserna kan visas under valfri tidsperiod, från en kvart i veckan till dygnet runt sju dagar i veckan beroende på företagets behov.
Kom igång med schemaläggning för annonser genom att välja:
Inställningar
Avancerade inställningar
Schemaläggning för annonser
Redigera
Om du hellre vill se en 24-timmarsvy av annonsschemat klickar du på "24 timmar" till höger i fönstret.
Schemalägg annonserna genom att klicka i kolumnen "Tidsperiod" bredvid önskad dag. Ett litet fönster öppnas där du kan välja under vilken tidsperiod annonserna ska visas. Klicka på "Lägg till en tidsperiod" om du vill ange ytterligare en tidsperiod. När du är nöjd med inställningarna klickar du på "spara".
Viktiga saker att komma ihåg
Kontrollera att
tidszonen
för AdWords-kontot är inställd på tidszonen i det område du befinner dig för att underlätta planeringen.
Om du har flera aktiva kampanjer i olika tidszoner ska du tänka på att ta hänsyn till tidsskillnaderna.
Om du inte är helt säker på när kunderna letar efter din produkt eller tjänst kan du skapa en
resultatrapport för kampanjen
och välja att resultatet ska visas som en timrapport. Det ger en tydlig fingervisning om när annonserna uppmärksammas som mest.
Vem bör använda schemaläggning för annonser?
Schemaläggning för annonser passar för en mängd olika företagstyper där antingen den erbjudna tjänsten eller onlineaktiviteten bland målgruppen är begränsad till vissa tider eller veckodagar. Vi har märkt att just B2B-kunder ofta använder schemaläggning för annonser. Det ger dem möjlighet att öka annonsvisningen vid tidpunkter när sannolikheten för att andra företag letar efter dem är som störst, t.ex. under arbetstid när folk är på jobbet.
Andra företag använder läget för budjustering, som förklaras nedan, för att öka CPC-buden under de perioder då de får flest värdefulla omvandlingar.
Avancerat schemaläggningsalternativ: justera bud
Ytterligare en väldigt behändig funktion är läget för budjustering, som du kan använda för att
höja eller sänka ditt högsta CPC för vissa tider under dagen
. Om du kommer fram till att annonserna ger bäst resultat under tiderna 12.00 till 14.00 och 18.00 till 20.00 kanske du vill höja det hösta CPC-budet till 120 % i förhållande till standardbudet för högsta CPC under de tiderna, så att annonsen klarar sig bra i
annonsauktionerna
och får en bättre
annonsrankning
. På samma sätt kan du sänka standardbudet för högsta CPC, t.ex. till 80 % av standardbudet, under tidsperioder som du tycker är mindre viktiga för ditt företag. Tänk dock på att när du höjer eller sänker högsta CPC med verktyget för schemaläggning för annonser påverkar det inte den dagliga budgeten, som förblir densamma.
Skrivet av
Tobias, Lissi & Anna
- Inside AdWords-teamet
Nytt gränssnitt-torsdag: Presentation av kalkylarksredigering
torsdag 20 augusti 2009
Många annonsörer använder kalkylark när de hanterar sina AdWords-kampanjer för att förenkla åtgärder som att ändra bud, skapa sökordslistor och ändra destinationsadresser. Av den anledningen har vi velat göra det möjligt att använda kalkylark direkt i kontot. Den funktionen är nu tillgänglig i det nya AdWords-gränssnittet.
Redigeringsläget för kalkylark finns på
fliken Sökord
i alla annonsgrupper. Funktionen finns på menyn Fler åtgärder.
Precis som i ett kalkylark kan du använda formler för att redigera dina sökord och bud.
Här har jag angett mitt högsta CPC-bud till 120 % av förstasidesbudet (cell G2). Genom att kopiera och klistra in budet kan jag använda det på alla mina sökord. Tänk på att det bara är värdena, inte formlerna, som sparas i AdWords.
Skrivet av Michael & Anna - Inside AdWords-teamet
Skapa nya högkvalitativa visningsannonser med visningsannonsverktyget
tisdag 18 augusti 2009
Att skapa visningsannonser, eller display annonser, som ser högkvalitativa ut kan kräva mycket arbete. Förra året
lanserade vi visningsannonsverktyget
som gör det enklare att skapa den här typen av annonser.
Vi uppdaterar nu visningsannonsverktyget med fler mallar som kallas eleganta under kategorin allmänt i ditt AdWords-konto. Målet med visningsannonser är att göra det så enkelt som möjligt att skapa högkvalitativa annonser på bara några sekunder utan att behöva använda komplexa grafiska mjukvaruprogram.
Nedan finner du några exempel.
Med några av dessa mallar, behöver du bara ladda upp din produktbild och skriva lite text. Resultatet är en professionell annons aktiverad på nästan ingen tid alls.
Om du vill lära dig mer om att skapa och köra visningsannonser, klicka
här
. (enbart tillgänglig på engelska)
Uppdatering: Ni kan även se vår video om visningsannonsverktyget
här
.
Skrivet av Anna - Inside AdWords-teamet
Sökordsverktyget
måndag 17 augusti 2009
Det är mycket fördelaktigt att använda det som kallas
sökordsverktyget
för att nå framgång med din AdWords-annonsering. I den här inlägget förklarar vi vad sökordsverktyget är, var du hittar det och – viktigast av allt – hur du använder det.
Vad gör sökordsverktyget?
Vill du få fler förslag på möjliga sökord som du kan använda i ditt konto? Ange helt enkelt ord som beskriver produkten eller tjänsten i sökordsverktyget, så skapas en lista med möjliga sökord som du kan välja att lägga till i ditt konto, alternativt sökord som bättre passar sig som negativa sökord.
Hur använder jag sökordsverktyget?
Du kan öppna sökordsverktyget antingen från ditt konto eller externt. Se först till att du har valt rätt språk och land. Sedan anger du en eller flera termer i rutan och klickar på "Hämta sökordsidéer". Om du vill ha detaljerade anvisningar kan du läsa Hjälpcenter-artikeln "
Hur använder jag sökordsverktyget?
"
Nedan ser du ett exempel på ett mycket vanligt scenario som hjälper dig att förstå hur du använder sökordsverktyget för att optimera ditt kontoresultat. I vårt exempel har en cykelhandlare skapat en AdWords-kampanj för sin affär, som i första hand säljer touringcyklar. Däremot säljer han inte cykeltillbehör.
Hitta sökord för en ny kampanj
Det första steget när cykelhandlaren skapar sin kampanj är att hitta relevanta sökord som ska leda till att hans annons visas. Obs! I motsats till tryckta annonser är det inte meningsfullt att annonsen visas för frågor som "resor" eller "utomhus", som bara är vagt förknippade med cyklar. Han bör i stället fokusera på att annonserna visas för användare som verkligen är ute efter en touringcykel.
Cykelhandlaren bör först fråga sig själv: vilka termer skulle någon som vill köpa en touringcykel söka på? Det är alltid bra att försöka sätta sig in i kundens situation. Cykelhandlaren kommer på frågan "touringcykel" och anger den i sökordsverktyget.
Han ser genast att många användare söker på termerna "touringcykel" och "touringcyklar".
Cykelhandlaren bestämmer sig för att
söka tillstånd för att få använda varumärkesnamnen
på de cyklar han säljer. Han tar fram följande sökordslista och lägger till sökorden med hjälp av länken "Lägg till" i sökordsverktyget:
touringcykel
touringcyklar
cykel för touring
långfärdscykel
säljer touringcykel
touringcyklar säljes
långfärdscyklar
cykel långfärdscykel
långfärdscykel för kvinnor
långfärdscykel för män
snabba långfärdscyklar
sportiga långfärdscyklar
köp långfärdscykel
klassisk långfärdscykel
expedition touringcykel
Han märker också att det finns flera relevanta sökord i avsnittet "Ytterligare sökord som kan användas" (touringhoj, touringhojar, touringcykling, långfärdscykling) och lägger till dem i sökordslistan.
Optimera klickfrekvensen (CTR)
När cykelhandlarens nya AdWords-kampanj har varit aktiv ett tag upptäcker han att
klickfrekvensen (CTR)
varierar mycket för olika sökord. Sökord som "köp långfärdscykel" eller "långfärdscykel för kvinnor" har en CTR som är högre än 1 %, medan de viktigaste sökorden "touringcykel" och "touringcyklar" ligger på under 1 %.
Anledningen är att "köp långfärdscykel" eller "långfärdscykel för kvinnor" är mycket mer specifika och säljinriktade. Sökordsverktyget visar att de flesta användare inte letar efter irrelevanta varianter. För sökordet "touringcykel" visar annonsen också om användarna söker på "recensioner touringcyklar", "begagnad touringcykel" eller "tips om touringcyklar".
När cykelhandlaren märker detta bestämmer han sig för att utesluta irrelevanta sökfrågor genom att använda negativa sökord. För att komma fram till vilka negativa sökord han ska använda utnyttjar han sökordsverktyget igen. Den här gången letar han efter irrelevanta frågor och lägger till dem som negativa sökord genom att välja matchningstypen "Negativt" ovanför sökordslistan till höger i sökordsverktyget.
Han lägger till följande negativa sökord i kampanjen:
-recension
-recensioner
-begagnad
-second hand
-forum
-tips
-tipsa
-guide
-guider
-bmw
-honda
Mer information om hur du använder sökordsverktyget får du om du klickar
här
.
Skrivet av
Alissa, Lissi och Anna
- Inside AdWords-teamet
Nytt gränssnitt-torsdagar: Hitta funktioner från det tidigare gränssnittet
torsdag 13 augusti 2009
Grunderna i AdWords, som bud, budgetar och kvalitetsresultat, har inte ändrats i det nya gränssnittet. Men det kan ändå hända emellanåt att du frågar dig själv vart en viss funktion tagit vägen. Här är några tips för att hjälpa dig hitta de funktionerna du var van från det tidigare gränssnittet.
Sök i mina kampanjer
I det tidigare gränssnittet kunde du söka i kampanjerna med en sökruta i hörnet längst upp i ditt konto. I det nya gränssnittet har vi ersatt denna funktion med textfilter. Nu kan du söka efter annonser eller sökord i hela kontot genom att skapa ett textfilter. För sökningar du ofta gör kan du spara filtret för att snabbt kunna använda det när du vill. Med filter kan du göra mer än att bara söka. Läsa vårt
tidigare inlägg
för att få veta mer om hur filter kan hjälpa dig rikta in dig på den data som är viktigast för dig.
Sökordens måladresser
Om du vill redigera måladresserna för enskilda sökord kan du göra det genom att markera kryssrutan bredvid de sökord du vill redigera och sedan klicka på knappen "Redigera" ovanför tabellen. Alla sökordsfält öppnas för redigering, inklusive fältet för måladress.
Om du dessutom vill att måladresserna alltid ska synas på
fliken Sökord
kan du
anpassa kolumnerna
. Genom att anpassa kolumnerna kan du även hitta och lägga till ytterligare statistik, som kvalitetsresultat, som du kanske vill kunna se i tabellen.
Negativa sökord
I det tidigare gränssnittet skapade du
negativa sökord
genom att lägga till tecknet - före dem. Du skrev till exempel -gratis om du inte ville att dina annonser skulle visas vid sökningar som innehöll söktermen gratis. Negativa sökord blandades även med dina vanliga sökord i den övergripande sökordslistan. I det nya gränssnittet har negativa sökord ett eget hem. Du hittar avsnittet för negativa sökord under de vanliga sökorden på fliken Sökord. Du kan även visa dina negativa sökord på kampanjnivå och på annonsgruppsnivå sida vid sida.
Google Analytics och Webbplatsoptimeraren
Vart tog fliken Analytics vägen? Om du letar efter Google Analytics eller Webbplatsoptimeraren hittar du dem nu under fliken Rapporter längst upp i kontot.
Har du andra frågor?
Om du vill se en jämförelse sida vid sida hur du genomför vanliga uppgifter i det nya gränssnittet öppnar du sidan
Vad har ändrats på webbplatsen Nytt gränssnitt
.
Skrivet av Michael & Anna - Inside AdWords-teamet
10 Online-Marknadsföringstips: Tips 9
onsdag 12 augusti 2009
Om du har följt tipsen i mitt
föregående inlägg
i serien Online-marknadsföringstips borde du vid det här laget ha en relativt bra annonsstruktur, riktad annonstext och specifika sökord. Om du däremot fortfarande undrar varför du inte har höjt omvandlingsfrekvensen, alltså antalet försäljningar eller liknande på din hemsida, kan dessa tips vara ytterligare ett steg i rätt riktning mot effektiv Online-marknadsföring.
Om du har en bra
klickfrekvens
, bra annonstext och relevanta sökord räcker det till att locka användarna till din hemsida. Däremot vill du förmodligen även att användarna gör en önskad handling på din hemsida. I din annons uppmanar du användaren att klicka på din annons genom att erbjuda något som de finner attraktivt. Om användaren efter klicket leds till en hemsida som inte erbjuder den produkten eller tjänsten du skrev om i annonsen är det möjligt att användaren väljer att hitta någon annan hemsida som är mer relevant för det de söker.
Det är faktiskt ganska vanligt att annonser leder till en hemsida eller en indexsida istället för direkt till produkten eller tjänsten som erbjuds i den aktuella annonsen. Användaren kanske inte är villig att söka på din sida efter det du annonserar och därmed lämnar sidan utan att handla.
En annan vanlig anledning till att din omvandlingsfrekvens kanske inte har förbättras tillsammans med din klickfrekvens är att köpprocessen kanske är komplicerad och tidsödande vilket kan få användare att lämna sidan innan de handlar.
Jag rekommenderar därför att du försöker se det du har att erbjuda ur en användares perspektiv. Vad sker när de klickar på din annons, tas de till något som stämmer överens med annonstexten, kan de lätt navigera på sida? Stämmer dina sökord överens med det du har att erbjuda?
Google har två verktyg som kan hjälpa dig att kontrollera och förbättra din hemsida om det skulle behövas. Det första hjällper dig att förstå att detta sker, det andra hjälper dig att göra något åt det.
Med
Google analtyics
, som vi har
pratat om tidigare
, ger dig information om hur användarna beter sig på din hemsida. Dessutom om du länkar ditt AdWords-, och ditt Analtyics-konto kan du få mer specifik information om besökarna från just AdWords. Här är det användbart att ta en titt på vilken sida användarna verkar lämna din hemsida.
Det andra verktyget är
Website Optimizer
, eller Webbplatsoptimerare. Med hjälp av detta verktyg kan du se hur förändringar du gör på din hemsida påverkar användarna. Verktyget tillåter dig att experimentera med olika versioner av din hemsida och ger dig information om hur de olika sidorna presterar.
(klicka på bilden för en större version)
Jag hoppas att dessa tips har gett dig bättre föreståelse för hur valet av landningssida och köpprocess kan påverka din omvandlingsfrekvens.
Skrivet av Anna - Inside AdWords-teamet
Strategisk hantering: Bud för kostnad per klick för att få avkastning på din investering
måndag 10 augusti 2009
Om du använder Google AdWords kostnadsfria verktyg för
omvandlingsspårning
kan du se hur effektiv annonseringen är när det gäller försäljning och potentiella kunder på webbplatsen. Genom att använda omvandlingsspårning kan du fatta smartare beslut om budgivning och budgetar. När du inser hur mycket en
omvandling
är värd för dig kan du ändra i kampanjerna utifrån sökordens lönsamhet.
Om du vill bjuda strategiskt utifrån sökordens
avkastning på investeringen
måste du ha tillräckligt mycket omvandlingsdata. Vi rekommenderar därför att du väntar en till tre veckor för att ta reda på sökordens resultat i fråga om avkastning på investeringen, även om det kan bero på hur många omvandlingar du får från AdWords. Utgå från sökordens resultat och
justera buden för varje enskilt sökord
. Något av följande tre scenarion kommer troligen att inträffa:
A) Sökord med låg kostnad per omvandling och låg position
I det här fallet kan du höja kostnaden per klick så att annonsen visas på en högre position för att få större exponering och eventuellt fler klick och omvandlingar. Vi rekommenderar att du justerar sökordsbuden gradvis så att du alltid håller dig under den högsta kostnaden per omvandling.
B) Sökord med låg kostnad per omvandling och hög position
Om kostnaderna per omvandling är under det högsta belopp du är villig att betala för en omvandling och den genomsnittliga annonspositionen för sökorden är nära 1 ska du se till att den
dagliga budgeten inte begränsar annonsvisningen
så att du slipper gå miste om värdefulla klick som kan ge en positiv avkastning på investeringen.
C) Sökord med hög kostnad per omvandling
När du har filtrerat bort flertalet sökord med låg omvandlingsfrekvens med hjälp av negativa sökord, rekommenderar vi att du sänker buden för de sökord som har en hög kostnad per omvandling. Det leder till en lägre annonsposition som eventuellt ger färre klick och omvandlingar, men det kan också hjälpa dig att behålla kostnaden per omvandling under det högsta beloppet som du är villig att betala för en omvandling. Om kostnaderna fortfarande överstiger det högsta beloppet kan du välja att ta bort de sökorden och fokusera budgeten på de sökord som ger bättre resultat.
Vi vill också poängtera att Internettrafiken och konkurrenternas aktivitet ständigt förändras. Utvärdera kampanjens resultat med jämna mellanrum och gör de ändringar som behövs.
Skrivet av Anna - Inside AdWords-teamet
Nytt gränssnitt-torsdagar: Vi utforskar fliken Annonser
torsdag 6 augusti 2009
I dag tar vi en snabbtitt på fliken Annonser i AdWords. På fliken Annonser kan du visa och redigera alla dina annonser och kolla deras status och resultat. I det nya AdWords-gränssnittet har du tillgång till fliken Annonser i enskilda annonsgrupper, hela kampanjer eller för hela kontot.
Precis som i de andra tabellerna i det nya gränssnittet kan du göra ändringar direkt i tabellen, anpassa kolumner och filtrera annonserna på fliken Annonser. En funktion som vi har lagt till i det nya gränssnittet är möjligheten att se vilka annonser som väntar på godkännande. I det tidigare gränssnittet kunde du endast se när en annons inte hade blivit godkänd, men i det nya gränssnittet kan du även se om de väntar på granskning eller har blivit godkända.
Du kan använda filtren för att snabbt se vilka annonser som väntar på granskning. Klicka på Filter och visningar och välj Filtrera annonser. Från den nedrullningsbara menyn väljer du Godkännandestatus och markerar sedan kryssrutan för Vilande. Klicka på Använd så visas endast de annonser som väntar på godkännande i tabellen.
Du kan göra likadant med ej godkända annonser. Om du har annonser som inte godkänts kan du klicka på pratbubbleikonen i statuskolumnen för att ta reda på varför den inte godkänts.
Vi har även nyligen lagt till Visningsannonsverktyget i det nya gränssnittet. Du kan komma till verktyget genom att klicka på Ny annons och sedan välja Visningsannonsverktyget. Om du velat utöka dina kampanjer bortom textannonser men inte har haft tid att skapa en visningsannons från grunden är Visningsannonsverktyget ett utmärkt verktyg att testa.
Vi hoppas att du tycker att fliken Annonser är till hjälp när du hanterar dina AdWords-kampanjer.
Skrivet av Michael & Anna - Inside AdWords-teamet
Bjud som ett proffs med budsimulatorn
onsdag 5 augusti 2009
Har du någon gång funderat över hur många visningar din annons skulle få om du använde ett annat högsta CPC-bud? Eller hur många fler klick annonsen skulle få? Hittills har du fått pröva dig fram en hel del för att hitta rätt bud.
Vi har nöjet att presentera lanseringen av
budsimulatorn
, en funktion i det nya AdWords-gränssnittet som visar hur ditt bud kan påverka dina bud på dina annonseringsresultat. Budsimulatorn kan inte förutsäga vad som händer i framtiden, men den gör att att du kan se vad som kunde ha hänt om du hade valt andra bud på sökordsnivå.
Med hjälp av data från de senaste sju dagarna beräknar budsimulatorn antalet visningar för vilka din annons skulle ha visats om du hade valt ett annat högsta CPC-bud, hur många klick din annons skulle ha fått för dessa visningar och hur mycket dessa klick skulle ha kostat. Funktionen ger dig ökad insyn i AdWords-auktionen och ger dig mer kunskap så att du kan fatta välgrundade budgivningsbeslut för att uppnå dina annonseringsmål.
Dessa simuleringsdata kan hjälpa dig att räkna ut kompromissen mellan klickvolymen och kostnaden för klicken så att du kan besvara följande frågor med större säkerhet:
Hur kan jag öka trafiken till min webbplats utan att öka kostnaderna alltför mycket?
För vilka sökord ska jag ändra mina utgifter?
Det är viktigt att tänka på att tidigare resultat inte är någon garanti för framtida resultat. Dessutom kommer simuleringar endast att tillhandahållas om det är tillräckligt med trafik för ett givet sökord för att utföra en meningsfull analys. Dessa simuleringar är för närvarande endast tillgängliga för Google.com och Googles söknätverk.
Du kan visa data från budsimulatorn på fliken Sökord i ditt AdWords-konto
Klicka sedan på budsimulatorikonen i kolumnen Högsta CPC-bud bredvid budet för ett sökord som du vill se data för.
Skrivet av Anna - Inside AdWords-teamet
Strategisk hantering: Hantera dina budgetar för att få avkastning på din investering
måndag 3 augusti 2009
Med tanke på det ekonomiska läget gäller det att hitta prisvärda marknadsföringsverktyg som hjälper dig att hitta rätt kunder i rätt tid och att kunna reagera snabbt på växlande kundbeteenden. AdWords handlar om kontroll och flexibilitet, både när det gäller annonsering och annonseringskostnader.
Genom att hantera dina budgetar och din budgivning på ett effektivt sätt kan du få fler kunder och begränsa dina kostnader, vilket leder till högre
avkastning på din investering
.
Här följer några snabba tips på hur du kan hantera din AdWords-budget på ett strategiskt sätt:
1. Ta reda på hur stor del av din försäljning och dina intäkter som kommer från AdWords
En praktisk metod för att mäta trafiken till din annons är att räkna antalet klick och visningar, men det är mer lönsamt att mäta hur många omvandlingar som du får via AdWords. En omvandling är den åtgärd som du vill att användaren ska utföra på din webbplats, t.ex. köpa en produkt eller begära mer information. Genom att
spåra antalet omvandlingar
kan du ta reda på hur många köp och hur stora intäkter som din AdWords-annonsering har gett.
Det finns två kostnadsfria verktyg som du kan använda för att ta reda på dina intäkter via AdWords:
Med omvandlingsspårning kan du se vilka sökord och annonser som ger flest omvandlingar i ditt konto.
Analytics
visar mängden trafik till din webbplats och dina marknadsföringsaktiviteter online och kan kombineras med kundvagnen på din webbplats (genom spårning av e-handel).
Om du inte redan spårar din försäljning och dina intäkter från AdWords rekommenderar vi att du börjar göra det. Förutom att du får bättre överblick över AdWords-resultatet kan du fatta mer välgrundade strategiska beslut om din budget baserat på dina intäkter.
2. Fördela budgeten till lönsamma kampanjer
Genom att följa upp lönsamheten hos dina kampanjer kan du fokusera din budget på de kampanjer som ger störst intäkter:
Omfördela din budget från mindre lönsamma kampanjer till mer lönsamma.
Om budgeten för lönsamma kampanjer tar slut i förtid och annonserna i kampanjen slutar visas, bör du öka budgeten för kampanjerna och ange ett budgettak för mindre lönsamma kampanjer.
3. Visa annonser när de är mest lönsamma
Kontrollera med hjälp av rapportfunktionen i AdWords vilka tidpunkter och veckodagar som är mest lönsamma för varje kampanj:
Klicka på fliken "Rapporter" och välj "Rapporter".
Välj "Skapa en ny rapport".
Välj rapporttypen "Kampanjresultat", "Timvis (oavsett datum)" och önskat datumintervall.
Klicka på "Lägg till eller ta bort kolumner" i avsnittet "Avancerade inställningar" och markera den resultatstatistik som du är intresserad av (du kan enbart se data för omvandlingspårning om du anger "dagligen" under visning - tidsenhet).
Namnge och skapa rapporten.
Upprepa stegen ovan och välj "Veckodag (tidsenhet) i stället för "Timvis (oavsett datum)".
Då kan du se vilka klockslag och veckodagar som ger bäst resultat.
Med
Schemaläggning för annonser
(på fliken "Inställningar") kan du sedan ange att dina annonser i första hand ska visas när det är mest lönsamt. På så sätt räcker din värdefulla annonseringsbudget längre. Med schemaläggningsfunktionen kan du ange under vilka tider eller veckodagar som dina AdWords-annonser ska visas. Du kan t.ex. ange att annonserna bara ska visas under arbetsdagar eller mellan klockan 15.00 och 18.00 varje dag. Med annonsplanering kan en kampanj visas hela dagen, varje dag eller bara 15 minuter i veckan.
Med det
avancerade läget i funktionen för annonsplanering
kan du använda en budgenerator för att höja eller sänka ditt bud för en AdWords-kampanj under vissa tider. Om du t.ex. upptäcker att dina annonser får bäst resultat mellan klockan 8.00 och 11.00 kan du bjuda högre för visningar och klick under den tiden så att din budget går till den mest lönsamma trafiken och ger störst avkastning på din investering.
Håll utkik efter vårt inlägg som handlar om att hantera din CPC-budgivning på ett effektivt sätt!
Skrivet av Anna - Inside AdWords-teamet
Etiketter
+1
ACE
Ad Sitelinks
adresstillägg
AdSense
Adwords
AdWords Chat
AdWords Editor
AdWords experiment
AdWords Help
AdWords hjälpcenter
Adwords Kampanjexperiment
adwords konverteringar
adwords mobil
AdWords målgruppsinsikter
adwords next
AdWords Policy
AdWords Sverige
adwords uppdateringar
Android
Annonser
Annonsering
Annonseringsmål
Annonseringsvillkor
annonsformat
annonsgalleri
Annonsplatslänkar
Annonsrankning
Annonstext
annonstillägg
Annonsväxling
annonsörer
anpassad HTML
anpassade målgrupper
Anpassade parametrar
Användarvillkor
appar
appkampanjer
Apps
automatisk budgivning
automatiska budstrategier
Automatiska regler
Beskrivningstillägg
Bildannonser
Bloggserie för nybörjare
Bokstäver
Budget
Budgivning
budsimulatorn
budstrategistatusarna
bulkförändringar
bumper annonser
bumperannonser
bättre budbeslut
börjare
Chat
contact AdWords
contact google
conversion optimizer
CPA
CTR
customer match
Data-avvikelse
demoannonser
Demografisk inriktning
Diagnostik
Display-nätverket
Displayannonser
DoubleClick Ad Planner
DSA
dublin
Dynamisk remarketing
dynamiska remarketingannonser
Dynamiska sökannonser
e-handel
Fakturering
Filter
filter för produktgrupper
Flash-annonser
flygplatser
flygplatsinriktning
flygplatsresenärer
Flödesspecifikationen
Frakt
frekvenstak
förbättrade kampanjer
förvaltarkonton
GDN
Geografisk inriktning
Gmail-annonser
godkända produkter
Google
Google +
Google Adwords
Google Analytics
Google Analytics Premium
Google Displaynätverk
Google Grants
google kalkylark
Google Merchant Center
Google My Business
Google Partners
Google Places
Google play
Google Play Butik
google premier partner
Google Shopping
Google sök
Google-annonser
Google+
Googles Display-nätverk
Hangouts
Hem
import for salesforce
informationstext
Innehållsnätverket
Inriktning
insikter
Inställningar och Avancerade funktioner
interaktiva annonser
Intressekategorier
jobs
jul
Jul och Nyår
juridiska krav
Kampanjer
kampanjer med CPM
Kampanjexperiment
kampanjnätverk
kampanjresultatet
kampanjutkast
kartor
klickandel
kontaktpunkter
Kontostruktur
kontroll
konverterade klick
konvertering
konverteringar
Konverteringsbudstatistik
konverteringsspårning
konverteringsspårning för android
konvertingsspårning
Kundmatchning
Kundmatchning för Shopping
Kvalitetsresultat
Kvalitetsresultat och Annonsposition
köpavsikt
lagerstatus
live event
lokal annonsering
lokalt
läkemedel
marknadsförare
mass förändringar
matcha platser
Matchning
MCC
Meddelanden
mellansidesannonser
Merchant Center
Microögonblick
Microögonblick denna vecka
Mitt kundcenter
mobil
mobil ux
mobil värld
mobilannonser
Mobilannonsering
mobilappar
mobilbudsjustering
mobilbudsjusteringarna
mobiloptimerad
mobiloptimerade
mobilsida
mobilsidor
mobilvänlig
mobilvänlighetstest
mSite
My client center
målkanaler
målomvandlingar
mät ditt resultat
ny funktion
Nybörjare
Nyheter
Ommarknadsföring
Omvandlingsspårning
onlineprodukter
optimerar bud
Optimering
Organiskt sökresultat
Pekdatorer
Pekskärm
PLA
Placeringar
Placeringsverktyget
platslänkar
platslänkstillägg
Positionsinställning
Produktannonser
produkter
produktgrupper
Produktkoder
produktstatus
Rapporter
Rapporter och Analytics
Rapportering
Rapportering och analys
Rapportering och omvandlingsspårning
rapporterna för automatisk budgivning
redigera i adwords
Relaterade produkter
Remarketing
remarketingstrategi
remarketingtaggar
resultat
resultatanalys
resultatdata
Rubriker
räckvidd
salesforce
Samtal
samtalskonverteringar
samtalstillägg
Shopping
skärmar
Språkinriktning
Stora förändringar i Adwords
Storhelg
större kartor
Support
synlighet
Säkerhet
Säsongsbetonat
SÖK 2.0
Sökannonser
Sökannonser på Google Play
Sökord
sökordsplaneraren
target airport
tester
think with google
tillkännagivanden
Tips
transaktioner
tredjepartslösning
trueview
trueview annonser
Typer
Universella appkampanjer
Uppdatering
Uppdateringar
Uppgraderade URLer
uppskattade konverteringar
URL
valuetrack
Varför visas inte min annons?
vCPM
Veckans mobiltips
Veckans Policy
Veckans Roliga
Veckans Videotips
Verktyg
Verktyg för förhandsgranskning av annonser
Vidarekoppling
Video
Videoannonser
videoformat
visningsadress
visningsandelar
visningsannonser
visninsannonsverktyg
Webbansvariga
Webbplatser
webbplatsinformation
webbplatslänkar
webbseminarier
working for google
YouTube
YouTube Annonsering
Arkiv
2018
feb.
2017
nov.
sep.
juni
2016
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
feb.
jan.
2015
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
feb.
2014
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
2013
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
mars
feb.
2012
nov.
okt.
juli
juni
apr.
mars
feb.
jan.
2011
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
feb.
jan.
2010
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
feb.
jan.
2009
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
feb.
jan.
2008
dec.
nov.
Feed