I det nya gränssnittet kan du lättare fokusera på den information du tycker är viktigast med verktyg som filter och anpassningsbara kolumner. Men visst skulle det vara bra om du kunde bli meddelad när en för dig viktig ändring inträffade i stället för att behöva söka efter viktiga ändringar i statistiken?

Därför har vi lanserat en ny funktion som går under namnet kundvarningar. Med kundvarningar kan du lättare hålla koll på kontots resultat genom att du får reda på när viktiga ändringar inträffar i kontot.

Om du till exempel vill veta när ett visningstopp inträffade för något av dina varumärkesrelaterade sökord kan du navigera till annonsgruppen där det varumärkesrelaterade sökordet finns, väljer fliken Sökord, klickar på Fler åtgärder och sedan på Skapa en kundvarning.


Om vi tar ett exempel där du vill bli meddelad när budgeten för en kampanj börjar ta slut. Om du vill ställa in den här varningen navigerar du först till Alla onlinekampanjer. Välj Skapa en kundvarning på rullgardinsmenyn Fler åtgärder. Du kan ställa in en varning av typen ">90 % av daglig budget som har spenderats" för en särskild kampanj eller för alla kampanjer i kontot.

Få varningar

Så fort du har ställt in en varning börjar AdWords hålla utkik efter ändringar. När en varning har aktiverats visas den i meddelandeavsnittet högst upp i kontot. Du kan sedan ta bort varningen permanent från dina meddelanden eller klicka på Visa om du vill se de delar av ditt konto som ledde till att meddelandet aktiverades.

Om du anger att du vill få e-postmeddelanden behöver du inte ens logga in utan blir meddelad via e-post när det inträffar viktiga ändringar. Dessutom när du hanterar varningarna kan du göra flera olika ändringar, t.ex. pausa eller ta bort en varning. Du kan också ändra inställningarna för en varning med hjälp av direktredigering.

Skrivet av Michael & Anna - Inside AdWords-teamet