I dag tar vi en snabbtitt på fliken Annonser i AdWords. På fliken Annonser kan du visa och redigera alla dina annonser och kolla deras status och resultat. I det nya AdWords-gränssnittet har du tillgång till fliken Annonser i enskilda annonsgrupper, hela kampanjer eller för hela kontot.

Precis som i de andra tabellerna i det nya gränssnittet kan du göra ändringar direkt i tabellen, anpassa kolumner och filtrera annonserna på fliken Annonser. En funktion som vi har lagt till i det nya gränssnittet är möjligheten att se vilka annonser som väntar på godkännande. I det tidigare gränssnittet kunde du endast se när en annons inte hade blivit godkänd, men i det nya gränssnittet kan du även se om de väntar på granskning eller har blivit godkända.

Du kan använda filtren för att snabbt se vilka annonser som väntar på granskning. Klicka på Filter och visningar och välj Filtrera annonser. Från den nedrullningsbara menyn väljer du Godkännandestatus och markerar sedan kryssrutan för Vilande. Klicka på Använd så visas endast de annonser som väntar på godkännande i tabellen.


Du kan göra likadant med ej godkända annonser. Om du har annonser som inte godkänts kan du klicka på pratbubbleikonen i statuskolumnen för att ta reda på varför den inte godkänts.

Vi har även nyligen lagt till Visningsannonsverktyget i det nya gränssnittet. Du kan komma till verktyget genom att klicka på Ny annons och sedan välja Visningsannonsverktyget. Om du velat utöka dina kampanjer bortom textannonser men inte har haft tid att skapa en visningsannons från grunden är Visningsannonsverktyget ett utmärkt verktyg att testa.

Vi hoppas att du tycker att fliken Annonser är till hjälp när du hanterar dina AdWords-kampanjer.

Skrivet av Michael & Anna - Inside AdWords-teamet