Grunderna i AdWords, som bud, budgetar och kvalitetsresultat, har inte ändrats i det nya gränssnittet. Men det kan ändå hända emellanåt att du frågar dig själv vart en viss funktion tagit vägen. Här är några tips för att hjälpa dig hitta de funktionerna du var van från det tidigare gränssnittet.

Sök i mina kampanjer
I det tidigare gränssnittet kunde du söka i kampanjerna med en sökruta i hörnet längst upp i ditt konto. I det nya gränssnittet har vi ersatt denna funktion med textfilter. Nu kan du söka efter annonser eller sökord i hela kontot genom att skapa ett textfilter. För sökningar du ofta gör kan du spara filtret för att snabbt kunna använda det när du vill. Med filter kan du göra mer än att bara söka. Läsa vårt tidigare inlägg för att få veta mer om hur filter kan hjälpa dig rikta in dig på den data som är viktigast för dig.

Sökordens måladresser
Om du vill redigera måladresserna för enskilda sökord kan du göra det genom att markera kryssrutan bredvid de sökord du vill redigera och sedan klicka på knappen "Redigera" ovanför tabellen. Alla sökordsfält öppnas för redigering, inklusive fältet för måladress.

Om du dessutom vill att måladresserna alltid ska synas på fliken Sökord kan du anpassa kolumnerna. Genom att anpassa kolumnerna kan du även hitta och lägga till ytterligare statistik, som kvalitetsresultat, som du kanske vill kunna se i tabellen.

Negativa sökord
I det tidigare gränssnittet skapade du negativa sökord genom att lägga till tecknet - före dem. Du skrev till exempel -gratis om du inte ville att dina annonser skulle visas vid sökningar som innehöll söktermen gratis. Negativa sökord blandades även med dina vanliga sökord i den övergripande sökordslistan. I det nya gränssnittet har negativa sökord ett eget hem. Du hittar avsnittet för negativa sökord under de vanliga sökorden på fliken Sökord. Du kan även visa dina negativa sökord på kampanjnivå och på annonsgruppsnivå sida vid sida.

Google Analytics och Webbplatsoptimeraren
Vart tog fliken Analytics vägen? Om du letar efter Google Analytics eller Webbplatsoptimeraren hittar du dem nu under fliken Rapporter längst upp i kontot.

Har du andra frågor?
Om du vill se en jämförelse sida vid sida hur du genomför vanliga uppgifter i det nya gränssnittet öppnar du sidan Vad har ändrats på webbplatsen Nytt gränssnitt.