Inside AdWords - Sverige
Googles officiella blog för nyheter, tips och information om AdWords.
Tips för att optimera kampanjer för mobila enheter
onsdag 31 mars 2010
Nu när allt fler användare har åtkomst till Internet via sina mobila enheter kan du dra nytta av denna trend genom att först och främst se till att du har valt att dina annonskampanjer visas på
mobila enheter med kompletta webbläsare
. Om du vill gå ett steg längre kan du sedan skapa specifika kampanjer som är
mobilinriktade
så att du kan
optimera
sökorden, annonstexten och målsidorna baserat på hur användare engageras i din annons på den mobila plattformen.
Så här utformade Razorfish, en global reklambyrå för digital marknadsföring i USA, en lösning åt en av sina kunder:
Razorfish-teamet började med att kopiera befintliga skrivbordskampanjer, men ändrade inställningarna för att rikta sig mot mobila enheter med kompletta webbläsare. Eftersom kunden hade ett väletablerat varumärke började de med att fokusera på varumärkesrelaterade sökord, så att det skulle bli tillräckligt mycket trafik för att snabbt återspegla vad som gav bäst resultat för kampanjerna.
För att mäta resultatet spårade de flera omvandlingsuppgifter, t.ex. om en mobilanvändare sökte efter den verkliga butikens adress eller hämtade en kupong från webbplatsen. De såg genast att kostnadseffektiviteten per omvandling ökade med 7,5 % för mobila enheter och bestämde sig för att testa olika sätt att optimera kampanjerna för mobila enheter.
Först testade de om olika varianter i kampanjens målsida påverkade omvandlingsfrekvensen. Teamet hade en hypotes om att mobila användare kanske gärna utför en viss åtgärd, och när användarupplevelsen inleddes närmare den åtgärden gav det bättre resultat. För den här kunden fick man högre omvandlingsfrekvens om användaren leddes till en målsida som visade närbelägna butiker.
Därefter testade de olika varianter av annonstexter. Fyra versioner av annonstext testades inklusive den ursprungliga versionen som användes i skrivbordskampanjer. De tre nya versionerna resulterade i en ökad omvandlingsfrekvens på över 9,3 % jämfört med den bästa versionen i deras skrivbordskampanjer.
Hoppas att det här exemplet ger dig lite bättre insikt i hur annonsering på mobila enheter kan fungera.
Skrivet av Mike Schipper & Anna Jansson - Inside AdWords-teamet
Förbättra kontostrukturen för att förbättra ditt resultat
måndag 29 mars 2010
Om du tar dig lite tid att organisera ditt konto blir det lättare att rikta dina annonser mot potentiella kunder, samtidigt som du slipper lägga ned tid och möda på att hantera din annonsering.
Följande videoklipp visar hur några få ändringar i kontostrukturen kan göra stor skillnad i annonseringsresultatet.
Använd de här enkla tipsen för att strukturera ditt konto för ett lyckat resultat och håll utkik efter övriga korta videoklipp som läggs upp här under de kommande veckorna!
Berätta gärna för oss vad du tyckte om denna video!
Om du vill ha mer information om hur du kan förbättra din
kontostruktur kan du besöka AdWords Hjälpcenter
.
Skrivet av Mary & Anna - Inside AdWords-teamet
Remarketing ger bättre resultat för annonsörer i Googles innehållsnätverk
fredag 26 mars 2010
Anta att du representerar ett resebolag och försöker locka användare under semestersäsongen med erbjudanden om paketresor till semesterorter i Västindien. Användarna besöker din webbplats, läser dina erbjudanden och funderar på att boka en resa men bestämmer sig för att priset trots allt är för högt. Sedan går de vidare till en annan webbplats. Om du vid ett senare tillfälle arrangerar billiga resor till Västindien, hur når du då de användare som redan har visat intresse för att åka dit?
Med start den här veckan får alla annonsörer tillgång till funktionen för remarketing, eller även kallat "ommarknadsföring" som gör detta möjligt. Remarketing kan användas på kampanjer i Googles innehållsnätverk och är ett enkelt sätt att nå användare baserat på hur de har använt din webbplats tidigare.
Remarketing är ett utmärkt verktyg för olika typer av annonsörer vare sig de vill stärka medvetenheten kring sitt varumärke, eller öka försäljningen och antalet klick, vare sig de använder visningsannonser eller textannonser. Nu får alla AdWords-annonsörer tillgång till funktionen.
Via den nya fliken Målgrupper i AdWords kan du enkelt ange inställningar och skapa en remkarketingkampanj som omfattar hela Googles innehållsnätverk. Du kan använda samma funktioner och rapporter som i dina övriga AdWords-kampanjer. Remarketingkampanjerna är i princip bara ett nytt sätt att nå den bästa målgruppen för din annons.
Här följer ett exempel på hur det fungerar. Anta att du representerar ett basketlag och vill sälja matchbiljetter. Genom att infoga ett kodavsnitt på biljettsidorna på din webbplats kan du visa relevanta biljettannonser (till exempel sista minuten-erbjudanden) för alla tidigare besökare när de surfar på andra webbplatser i Googles innehållsnätverk. Du kan visa annonser i hela Googles innehållsnätverk för alla som besöker din varumärkeskanal på YouTube eller för alla som klickar på din annons på YouTubes startsida (om du har något av detta).
Du kan köra flera remarketingkampanjer samtidigt. Du kan till exempel erbjuda rabatt på matchbiljetter för användare som har besökt din biljettsida, annonsera om VIP-arrangemang för användare som har klickat på sidan "Vägbeskrivning till arenan" och annonsera om rea på profilprodukter för användare som har besökt din varumärkeskanal på YouTube.
Remarketing är ett perfekt sätt för företag att nå användare som sannolikt är intresserade av deras annonser och specialerbjudanden. Annonsörer och webbplatser kan få högre intäkter.
Med remarketing visas dessutom mer relevanta och användbara annonser för användarna, som får större möjligheter att få specialerbjudanden och rabatter som är av intresse för dem. Vi vill att användarna ska kunna bestämma vilka annonser de vill se. Därför kan vem som helst välja bort remarketing via
Annonspreferenshanteraren
. Funktionen för remarketing följer självklart de branschstandarder som har tagits fram av självregleringsgrupper som exempelvis IAB UK och motsvarande.
Om du är intresserad av att skapa en remarketing kampanj kan du läsa mer
här
. Tänk på att vi kallar det ommarknadsföring i gränssnittet och i vårt hjälpcenter.
Skrivet av Paul Dudley-Ward & Anna Jansson - Inside AdWords-teamet
Förbättrade klicka för att ringa-telefonnummer
torsdag 25 mars 2010
Nyligen lanserade vi nya klicka för att ringa-telefonnummer för lokala annonser som visas på mobila enheter med kompletta webbläsare som till exempel iPhone, Android och Palm Pre. Den här veckan får inhemska annonsörer samma fördelar med hjälp av telefonnummertillägg.
Genom telefonnummertillägg kan du lägga till ett telefonnummer som ska visas när användarna klickar på din annons, oberoende av var användarna befinner sig. Ditt nummer visas längst ned i annonstexten i befintliga och nya kampanjer. På så sätt kan kunderna ringa till ditt företag direkt via annonsen. Det här är särskilt praktiskt om kundernas frågor hanteras via callcenter.
(klicka för bild i full storlek)
Följ de två stegen nedan när du vill visa ett lokalt telefonnummer till ditt företag på mobila enheter med kompletta webbläsare:
1. Ange
telefonnummertillägg
och lägg till telefonnumret till ditt företag. Kunderna kan nu klicka för att ringa till ditt företag direkt från annonsen.
(klicka för bild i full storlek)
2. Kontrollera att du har valt att visa dina annonser på
iPhone och andra mobila enheter med kompletta webbläsare
i dina kampanjinställningar.
(klicka för bild i full storlek)
Du kan s
e hur många samtal du har fått för varje sökord, annonsgrupp eller kampanj på sidan Kampanjer i AdWords
. Klicka på knappen Segmentera ovanför statistiktabellen på fliken Kampanjer, Annonsgrupper eller Sökord på sidan Kampanjer.
Välj Klicktyp för att se vilka klick som ledde till besök på din webbplats eller telefonsamtal. Mer information finns i
AdWords Hjälpcenter
.
Skrivet av Mike Schipper & Anna Jansson - Inside AdWords-teamet
Nya rapporter: AdWords “Search Funnels”
onsdag 24 mars 2010
Under de kommande veckorna kommer vi att lansera en ny typ av rapporter som kallas
AdWords “Search Funnels”
(Beta). De kommer att bli tillgängliga i ditt AdWords-konto under fliken rapporter och länken omvandlingar.
För att du ska kunna se data eller statistik i dessa rapporter behöver du ha aktiverat
omvandlingsspårning i Google AdWords
eller så måste du
importera dina mål eller transaktioner till AdWords från Google Analytics
.
Vi vill ge våra annonsörer bättre insikt i vilka annonser som kunderna interagerar med under köpprocessen innan de faktiskt omvandlar. De här nya rapporterna ger dig ännu mer information som du kan använda till beslut gällande sökord, annonsgrupper och kampanjer.
Vad är då AdWords “Seach Funnels” rapporter?
Idagsläget är omvandlingar i AdWords associerade med det senaste klicket innan omvandlingen. Men det ger inte alltid hela bilden. Med de nya rapporterna får du en bättre inblick i hur kunden har agerat innan de omvandlar.
AdWords “Search Funnels” är en typ av rapporter som beskriver google.com eller annan google domäns sök,- annonsklick och visningsbeteende som leder till en omvandling. Rapporterna ger data om sökorden i övre delen i “funneln” innan det sista annonsklicket före omvandlingen. Dessutom innehåller “Search Funnels” 7 rapporter som inkluderar “Assisted Conversions”, “First” och “Last Click Analysis”, “Time Lag”, och “Path Length”. Ta en titt på
denna video
för att ge dig en överblick kring de nya rapportena. (enbart på engelska)
Varför är det här användbart?
Rapporterna visar vilka annonser dina kunder såg och klickade på innan de valde att omvandla. “Search Funnels” ger dig en mer komplett bild av värdet på dina sökord, annonsgupper och kampanjer. Låt oss ta ett exempel:
En online resebyrå har en kampanj som kallas “Flygiväg resor” och säljer paketresor till Hawaii. Deras annons länkar till deras hemsida där användarna kan boka delar av eller hela paket inklusive flyg, hotel, biluthyrning och surflektioner. Den 10 mars söker en användare på “Hawaiiresor”, ser annonsen från “Flygiväg resor” och klickar på den. I AdWords registreras ett klick. Två dagar senare, söker samma person på “Hawaiiflyg” och ser en annons för “Flygiväg resor” men väljer att inte klicka på annonsen. En visning registreras i AdWords-kontot. Slutligen, tre dagar senare gör samma person en ny sökning på “flygiväg Hawaii”. Den här gången klickar personen på annonsen och genomför ett köp på hemsidan.
Istället för att enbart visa omvandlingen på köpet för sökordet “flygiväg hawaii” visar “Search Funnels” ett “assist click” för sökordet “Hawaii resor” och ett assist impression” för visningen på sökordet “Hawaiiflyg”. Att testa värdet av “Assist click” och Assist impressions” är viktigt för att värdera och förstå det rätta värdet av alla dina sökord.
Dessutom kan “Search Funnels” hjälpa dig att förstå vilka sökord som visats för personer som omvandlar, och också vilka som inte visas. Till exempel, det möjligt att ett annat sökord som tex hawaii surflektioner inte assissterade till några klick, visningar, eller till sista klicket innan en omvandling. Du kan använda den här informaitonen för att lägga strategiska bud för dina kampanjer, men också dina sökord.
“Search Funnels” visar också medelvärdet av klick och visningar innan en omvandling (Path lenght”) och tiden det tar för en kund att omvandla (Time lag) efter det de har sett eller klickat på din annons första gången. De här nivåerna kan hjälpa dig att förstå kunders beteende och skapa synergier utifrån denna informationen. Till exempel “Time lag” kan hjälpa dig att planera ledtiden för säsongskampanjer och “Path Lengt” kan hjälpa dig förstå och nå återkommande besökare.
Vi ber dig även tänka på följande:
Vi kommer inom de närmaste veckorna att lansera “Search Funnel” i beta gradvis för alla våra AdWords-annonsörer.
“Seach Funnels” finns bara i AdWords och inte Analytics.
“Search Funnels” rapporterna aktiveras enbart när du har AdWords omvandlingarsspårning och kommer bara att visa data för sökord som kommer upp minst en gång i omvandlingsprocessen.
“Search Funnels”statisitken för tillfället är begränsad till sökannonser som visas på google.com eller annan google domän, för annonsvisningar och klick inom 30 dagar för en omvandling.
Rapporterna är i beta och att det kan komma att vara några översättningsproblem i början för de Nordiska språken. Vi ber om din förståelse för detta. Vårt mål och avsikt är att göra “Search Funnels” tillgängligt i beta nu så att våra annonsörer kan börja använda dessa rapporter även om översättningen ännu inte är helt komplett.
Skrivit av Jeff Gillis - Produkt-, marknadschef & Anna Jansson - Inside AdWords
Se våra Online lektioner för hur du kommer igång med din annonsering!
tisdag 23 mars 2010
Funderar du på att skapa ett AdWords-konto eller har du nydligen skapat ditt första AdWords-konto? För att hjälpa dig komma igång tänkta jag idag berätta om två online lektioner som kan hjälpa dig.
Den första lektionen handlar om hur du kan
Skapa ditt AdWords-konto
. I lektionen berättar vi bland annat om vad du kan tänka på innan du skapar ditt första konto, för att få en så bra början som möjligt. Du kan själv välja om du vill titta på hela lektionen direkt, eller komma tillbaka senare och titta på resten.
Klicka här för att se den första lektionen!
Den andra lektionen hjälper dig som redan har skapat ett AdWords-konto att
Bekanta dig med ditt konto
och hur du lättast kan navigera i ditt AdWords-konto.
Klicka här för att logga in och se den andra lektionen!
Om du är intresserad av fler lektioner kommer vi att lyfta fram fler lektioner här på bloggen och berätta hur de kan hjälpa dig. Dessutom kan du gå till
denna sida
och kolla igenom alla lektioner.
Hoppas att dessa lektioner hjälper dig med din AdWords-annonsering!
Skrivet av Anna - Inside AdWords-teamet
Fördelar med att länka AdWords och Analytics
måndag 22 mars 2010
Idag vill vi berätta om fördelarna med att
länka Google AdWords med Google Analytics
.
Genom att länka dina Google AdWords- och Google Analytics-konton kan du spåra besökarnas beteende när de klickar på dina AdWords-annonser. Detta gör det enklare för dig att mäta avkastningen på investeringen för din AdWords-budget och göra ändringar om det behövs. Detta är en kostnadsfri funktion som gör att du kan bedöma kvaliteten, och inte bara kvantiteten, på AdWords-trafiken.
Dessutom vid integreringen av Google AdWords och Analytics kan du se varifrån dina besökare kommer, vad som är populärt innehåll och framförallt var dina användare omvandlas till kunder. En ytterligare fördel med att länka dina konton är att du får åtkomst till Google Analytics bara genom att klicka på fliken Analytics i AdWords-kontot. Det gör det enkelt för dig att snabbt kolla statistik för ditt AdWords-konto.
Du kan följa besökarnas aktiviteter på din webbplats genom data och statistik om exempelvis:
Visade sidor för respektive besök från AdWords
Genomsnittlig tid på webbplatsen - Det här innebär att du kan se vilka AdWords-kampanjer som lockar besökare att stanna kvar på din webbplats.
Procentandelen av dessa besökare som var nya på din webbplats.
Avvisningsfrekvensen (det vill säga procentandelen av besök på endast en sida eller besök där personen lämnade webbplatsen från ingångssidan)
Med integreringen av AdWords och Analytics kan du även visa AdWords-uppgifter relaterade till målomvandling eller e-handel. Genom att klicka på knappen Jämförelse i sökordsrapporten i AdWords-avsnittet i Google Analtyics kan du jämföra med webbplatsens genomsnitt. Därefter kan du segmentera på målomvandling/e-handel. På så vis kan vi se vilka sökord som ger resultat som ligger över eller under webbplatsens genomsnitt.
Alternativt kan du titta på avvisningsfrekvensen för varje sökord. Även här kan vi se vilka sökord som genererar över eller under webbplatsens genomsnitt. Detta innebär att du kan se vilka sökord som genererar flest intäkter och sedan kan du höja eller sänka dina bud därefter.
Har du funderat på att även använda webbplatssökning för att få förslag på dina sökord i AdWords?
Webbplatssökning
är ett Google-verktyg som gör att dina användare kan söka efter produkter på din webbplats. När verktyget är installerat kan du använda webbplatssökningen i innehållsavsnittet i Google Analytics för att analysera användarnas sökfrågor och målsidorna som frågorna leder till.
Med rapporten Söktermer ser du alla sökfrågor som användarna har angett. Därefter kan du se om besökare omvandlas till kunder i avsnittet Mål/E-handel när de har använt dessa sökord. I så fall kan du bedöma om du ska lägga till sökorden i kampanjerna eller höja dina bud på dem.
Har du tänkt på att även använda Google Analytics för att upptäcka nya placeringar som du eventuellt kan rikta in AdWords-annonserna på?
Om du studerar rapporterna Hänvisningswebbplatser i avsnittet Trafikkällor i Google Analytics-kontot så kan du se varifrån trafiken kommer. Om du tittar på dessa webbplatser kanske du ser att de flesta av dem är bloggar eller forum som innehåller AdWords-annonser, vilket betyder att du förmodligen kan rikta in webbplatserna i dina placeringar. Allt du behöver göra är att exportera listan med hänvisningar till en .csv-fil och redigera dem enligt önskad inriktning. Sedan kopierar och klistrar du in hänvisningarna i din placeringskampanj så att du får en mycket välriktad AdWords-kampanj.
Lär dig mer om Google Analytics i de här tre videorna:
Introduktion till Google Analytics, del 1
Introduktion till Google Analytics, del 2
Introduktion till Google Analytics, del 3
Skrivet av Paul O'Neill och Laura-Kate Jennings – Analytics-användare
För många bloggar att hålla reda på? Prova Google Reader!
måndag 15 mars 2010
Om du regelbundet läser vår blogg kanske du ibland har tyckt det varit svårt att hålla reda på uppdateringar allra helst om du ofta läser flera bloggar och nyheter online. Att hålla koll på allt innehåll kan vara ganska besvärligt. Om du känner igen dig i den här beskrivningen kanske du vill prova
Google Reader
.
Google Reader är ett verktyg som hjälper dig att samla in, läsa och dela intressanta bloggar och webbplatser som du läser. De flesta webbsidor erbjuder så kallade RSS-flöden, som är ett sätt för webbplatser att distribuera nytt innehåll när det blir tillgängligt. Syftet med den här guiden är att presentera huvudfunktionerna i Google Reader så att du kan komma igång med prenumerationen och delningen av flöden.
Vad är ett RSS-flöde?
RSS är en förkortning av
Really Simple Syndication
. Ett RSS-flöde kan jämföras med en fil som innehåller en blogg eller en webbsidas senaste poster.
Ett RSS-flöde känns igen med den universella symbol du ser ovan. Om den visas på en webbplats och du klickar på den dirigeras du vanligtvis till flödet. Därifrån kan du antingen kopiera och klistra in länken för att prenumerera på flödet i Reader. Alternativt, som i flertalet webbläsare, klickar du på en knapp för att prenumerera direkt.
Registrera dig för Google Reader
Att registrera sig för Google Reader är mycket enkelt,
följ bara anvisningarna här
. Om du inte redan har ett Google-konto, måste du skapa ett för att kunna använda Google Reader.
Prenumerera på ett flöde
När du prenumererar på ett flöde informeras du automatiskt i Google Reader när webbplatsen har några nya inlägg eller poster. Flödet visar din favoritwebbplats och du slipper att själv kontrollera om det finns några uppdateringar. Om du prenumererar på våra uppdateringar får du ett meddelande i Reader varje gång vi lägger upp en ny artikel på vår blogg. Läs om hur du
prenumererar på ett flöde i Reader
.
Dela information med vänner och kollegor
Med Reader kan du skapa och dela både flöden av intressant information som du har hittat på andra flöden och egna fristående anteckningar. Nästa gång du hittar en intressant artikel på AdWords-bloggen som du vill att även dina kollegor ska läsa, kan du dela den med hjälp av Google Reader. Dela information genom att klicka på knappen "Dela" eller "Dela med anteckning" under en post. Posterna visas sedan i dina delade poster. Du kan också klicka på knappen "E-post" och skicka enstaka poster direkt till dina vänner.
Du kan välja att automatiskt dela gemensamma poster med en lista över vänner eller med dina chattkontakter i Gmail. Klicka på länken Delningsinställningar för att anpassa vem som ska se dina delade poster och vems delade poster som du vill se.
Här kan du läsa mer om denna funktion
.
Skrivet av Dominik Osterholt - Inside AdWords-teamet
Lägg till kommentarer till dina grafer i Google Analytics
fredag 12 mars 2010
Vill du ha en bättre överblick och snabb förståelse för vissa händelser i din statistik? Du kan enkelt få denna överblick genom att lägga till kommentarer för grafer i Google Analytics. Detta medför bättre överblick och presentation av viktiga trender. Jag har nedanför visat hur man snabbt kan skapa användarkommentarer direkt i Analytics-kontot.
Logga in på ditt
Analytics-konto
och välj en profil som du vill jobba med
Klicka på fliken under grafen. Härmarkerat med en röd pil.
Klicka på Skapa ny kommentar till höger i den grå menyraden. Återigen markerat med en röd pil.
Lägg in en kommentar i fältet och klicka på spara. Här kan du lägga till en förklaring till en eventuell trafikökning eller liknande. Grafen kommer nu att visas med kommentaren.
Du kan även se
denna engelska videon
för mer information.
Skrivet av Thomas K Nielsen - Inside AdWords-teamet
Inriktningsalternativ för att få mer relevanta mobilannonser
onsdag 10 mars 2010
Förra veckan visade vi hur du kan använda Google Analytics för att se vad mobilbesökare gör på din webbplats och hur du optimerar AdWords-kampanjer.
Den här veckan visar vi hur du anpassar dina kampanjer för att nå den mest relevanta målgruppen med mobilanvändare.
Vilken mobiltelefon använder de?
Se till att din annons bara visas för rätt grupp av mobilanvändare. Om du exempelvis säljer tillbehör till iPhone är din annons förmodligen inte relevant för någon med en Android-mobil. Med avancerade inriktningsalternativ för mobiltelefoner kan du vara helt säker på att enbart användare med en iPhone får se annonsen. Du kan till och med välja att rikta in dig enbart på utvalda mobiloperatörer.
Var befinner de sig?
Med hjälp av Google Analytics kan du se varifrån huvuddelen av trafiken till webbplatsen kommer och vilka mobiltelefoner som används. Om du upptäcker att många befinner sig på en plats där du har en butik kan du
visa butikens adress eller telefonnummer i annonser som visas på mobiltelefoner med en komplett webbläsare
. Det gör annonserna mer relevanta och det blir lättare för kunderna att nå dig. Dessutom kan kunder med mobiltelefon klicka för att ringa ditt företag i själva textannonsen och kontakta dig omedelbart.
Vi hoppas att de här tipsen hjälper dig att mobil-isera dina kampanjer så att du når rätt målgrupp. Kom tillbaka nästa vecka, då vi publicerar ett nytt inlägg om mobiler!
Skrivet av Mike Schipper - Inside AdWords-teamet
Vad är skillnaden mellan omvandlingar (en per klick) och omvandlingar (många per klick)?
tisdag 9 mars 2010
Vi har tidigare skrivit en
hel del om omvandlingsspårning
på AdWords-bloggen eftersom det är en viktig del av AdWords-annonsering. Omvandlingsspårning tillåter dig att mäta avkastningen på din investering och ta mer välgrundade annonseringsbeslut. Du kan se vilka av dina sökord som är mest effektiva och som du kanske vill investera mer i. Du kan även se vilka sökord som är mindre effektiva och finslipa din sökordslista.
När du ska granska statistiken för dina
omvandlingar
kan det vara bra att vara klar över skillnaden mellan omvandlingar (en per klick) och omvandlingar (många per klick). Jag har i punkterna nedan försökt klargöra skillnaden mellan dessa.
Med omvandlingar (en-per-klick) räknas en omvandling för varje AdWords-annonsklick som resulterar i en omvandling inom 30 dagar. Detta betyder att om mer än en omvandling sker efter ett enda annonsklick räknas inte omvandlingar som följer efter den första. Uttryckt på annat sätt räknas omvandlingar (en per klick) som högst en omvandling per klick.
Med omvandlingar (många per klick) räknas en omvandling varje gång en omvandling sker inom 30 dagar efter ett klick på en annons i AdWords. Omvandlingar (många per klick) räknas som flera omvandlingar per klick. Dessa mått är användbara för att kunna mäta omvandlingar som är värdefulla varje gång de sker (t.ex. e-handelstransaktioner).
Exempelvis, anta att du registerar omvandlingar på din registreringssida av nyhetsbrev och att du ytterligare registerar omvandlingar på kundvagnssidan med "tack för beställningen". Om en användare klickar på en av dina annonser, registrerar sig för ditt nyhetsbrev, köper en produkt och sedan kommer till sidan med "tack för beställningen", får du:
Omvandlingar (en per klick): 1
Omvandlingar (många per klick): 2
Förutom omvandlingar (en per klick) och omvandlingar (många per klick) kan du komma att se visningsbaserade omvandlingar i ditt AdWords-konto. Du kan läsa mer om det i ett
tidigare inlägg
här på bloggen.
Skrivet av Anna Jansson - Inside AdWords-teamet
Redo för påsken?
måndag 8 mars 2010
Om bara några veckor är påsken här. Under den här tiden kan det vara extremt mycket att göra för många företag, som exempelvis flygbolag, hotell, restauranger, barer, caféer och biluthyrningar.
Antalet sökningar på sökord som exempelvis "
påsk
", "
påskerbjudanden
" och "
påskägg
" ökar markant när påsken närmar sig. Det här beteendet visar på att potentiella kunder är intresserade av att hitta mer information som hör ihop med helgen som närmar sig.
Förbered dina AdWords-kampanjer!
Skapa en specifik kampanj för påsken. På så vis kan du enklare kontrollera din dagliga budget och högsta kostnad per klick.
Planera din budget. Den ökade trafiken under helgen kan resultera i att den dagliga budgeten tar slut tidigare än vanligt. Kontrollera den
rekommenderade dagliga budgeten
så att din information blir så synlig som möjligt.
Dela upp dina kampanjer i olika annonsgrupper, beroende på vilka erbjudanden du har. Om din verksamhet exempelvis hanterar boende kan du skapa en annonsgrupp för "hotell", en annan för "lägenheter" och en tredje för "stugor".
Se till att varje annons länkas till motsvarande avsnitt på webbplatsen. Om du exempelvis har en chokladbutik och annonsen handlar om påskägg bör du se till att potentiella kunder länkas direkt till sidan som handlar om påskägg. Ju snabbare en potentiell kund hittar vad de letar efter, desto större är chanserna att de väljer att köpa.
Potentiella kunder letar efter erbjudanden och rabatter. Tänk på att markera dem så att de syns i annonsen.
Använd
Google Trender
när du väljer sökord för att se vilka termer som potentiella kunder söker efter.
Utnyttja fördelarna med
negativa sökord
. Om du vill undvika att annonsen visas vid sökningar som inte är relaterade till din produkt eller tjänst kan du prova med att använda negativa sökord som t.ex. "gratis" eller "provversion".
Visa annonserna på
innehållsnätverket
. Se till att skapa en specifik kampanj endast för innehåll.
Glad påsk!
Skrivet av Veronica Gebhardt & Anna Jansson - Inside AdWords-teamet
Nytt verktyg för varumärkesannonsörer i Googles innehållsnätverk
fredag 5 mars 2010
Det finns tre typer av annonsörer som driver kampanjer i Googles innehållsnätverk. Den första typen är direktsvarsannonsörer som mäter framgången för sina kampanjer i antal klick, trafik till webbplatserna och försäljning. Varumärkesannonsörer använder däremot visningsannonser för att öka medvetenheten och intresset kring en produkt eller tjänst som användarna kan tänkas köpa vid ett senare tillfälle. Den tredje typen är annonsörer vill kombinera de båda målen och både öka medvetenheten och driva besökarna till handling.
I
Googles innehållsnätverk
har vi fokuserat på att ta fram nya funktioner som underlättar varumärkesannonsering av alla slag. Efter önskemål från våra varumärkesannonsörer lanserar vi i dag en ny funktion som gör det enklare att nå annonseringsmålen.
Funktionen filtrerar bort annonsutrymme nedanför mitten så att varumärkesannonsörerna får större möjlighet att välja var annonserna ska visas. Med det nya filtret kan annonsörerna visa annonser som syns på skärmen redan när sidan hämtas så att användarna inte måste rulla ned på sidan för att se annonserna.
Med tanke på alla olika webbläsare, skärmstorlekar och skärmupplösningar som förekommer är det svårt att förutsäga var annonsen kommer att hamna eftersom samma placering kan se olika ut på olika skärmar. För att förenkla arbetet har Google infört en statistikbaserad lösning som bestämmer vilka annonser som ska visas ovanför och nedanför mitten. Den statistikbaserade modellen tar bara hänsyn till annonser ovanför mitten om de syns i sin helhet på skärmen när webbläsarfönstret öppnas.
Vårt mål med funktionen är att ge varumärkesannonsörerna större kontroll över var annonserna visas och att göra Googles innehållsnätverk till en ännu mer effektiv och kontrollerad miljö för att köra högpresterande varumärkeskampanjer.
Skrivet av
Paul Dudley-Ward &
Anna Jansson - Inside AdWords-teamet
Optimera för mobiltelefoner med Google Analytics
torsdag 4 mars 2010
Det är viktigt att du är på det klara med vem som besöker din webbplats när du utvecklar AdWords-kampanjer. I det här inlägget visar vi dig hur du kan använda
Google Analytics
för att analysera trafiken till din webbplats och optimera dina AdWords-kampanjer, med fokus på mobila enheter.
Vem besöker din webbplats?
Fler och fler användare besöker vanliga webbplatser från
mobiltelefoner med kompletta webbläsare
. De här användarna kanske söker efter annan information eller vill göra något särskilt snabbare än dem som besöker webbplatsen från en stationär dator. Vet du hur många som besöker din webbplats från mobila enheter?
Det kan du enkelt ta reda på med Google Analytics genom att läsa rapporten för mobila enheter i rapportavsnittet Besökare. Om den mesta trafiken kommer från operativsystemen iPhone och Android ska du se till att AdWords-kampanjerna når ut till denna målgrupp. Kontrollera därför att inställningarna anger att AdWords-kampanjen kan visas på
iPhone-enheter och liknande mobila enheter
.
(klicka om du vill se en större bild)
Vad letar de efter?
Med hjälp av Google Analytics kan du se vilka sökord som ledde till mest trafik till din webbplats från mobila enheter. Välj Sökord som sekundär dimension i rapporten över mobila enheter om du vill se vad användarna letar efter. Därefter kan du dra nytta av dessa sökord genom att skapa en separat mobilkampanj som du skriver specifik mobilinriktad annonstext för.
(klicka om du vill se en större bild)
Vilka sidor besöker de?
Kunder som är i farten kanske söker efter annan information på din webbplats än kunder som söker från en stationär dator. I Google Analytics kan du se exakt hur mobilkundernas webbplatsbesök skiljer sig åt. Du kan enkelt skapa ett
avancerat segment
för mobila enheter och använda det i
innehållsrapporterna
. Därefter kan du optimera AdWords-kampanjerna genom att skapa särskilda kampanjer för mobila enheter med andra målsidesadresser. Om den mest besökta sidan bland mobilanvändare exempelvis är webbsidan med information om fysiska butiker kan du välja den webbadressen som målsida.
(klicka om du vill se en större bild)
Kom igång
Vi hoppas att du kan dra nytta av de här tipsen för att bli mobil. Besök
Google Analytics
för att komma igång.
Skrivet av Mike Schipper & Anna Jansson - Inside AdWords-teamet
AdWords, åäö & visad adress
onsdag 3 mars 2010
Vanliga frågor vi får från våra annonsörer är om det är möjligt att använda åäö i domämn-namnet vid annonsering med Google AdWords och hur det fungerar med den visade adressen. För att förtydliga detta har vi skrivit ett kort inlägg om detta.
I dagsläget är det inte möjligt att använda åäö i den visade adressen i AdWords. Det innebär att om du använder åäö i ditt domännamn, kommer du inte kunna ange dessa i din visade adress i din AdWords-annons. Detta påverkar dock inte sökresultatet på något sätt.
Eftersom användarupplevelsen är mycket viktig för Google, tillåter vi heller inte omdirigeringar från den visade adressen till en annan domänadress, eller att den visade adressen och destinationsadressen skiljer sig åt. Det går att läsa mer om vår visade adress riktlinje
här.
Skrivet av Thomas K Nielsen - Inside AdWords-teamet
Resultatbevakning av din webbplats
måndag 1 mars 2010
Det sista inlägget i vår serie om webbdesign handlar om några av de verktyg som hjälper dig att testa och spåra resultaten för din webbplats. Tack vara ett flertal kostnadsfria AdWords-verktyg kan du:
Prova dig fram med olika utformningar av webbplatsen för att testa vilken layout som är den mest effektiva
Skaffa detaljerad information om besökarnas platser, språk och beteende online
Mäta antalet försäljningar som har genererats på webbplatsen via dina AdWords-kampanjer
Du kan göra allt detta med hjälp av tre viktiga AdWords-verktyg, nämligen webbplatsoptimeraren, omvandlingsspårning och Google Analytics.
Webbplatsoptimeraren
Webbplatsoptimeraren
är ett testverktyg för webbplatser som du använder för att prova olika varianter av webbplatsens innehåll samtidigt och sedan se vilken variant som är mest lönsam för dig vad gäller att skapa omvandlingar, d.v.s. försäljning, potentiella kunder eller någon annan åtgärd som du bedömer är värdefull. Du kanske vill jämföra omvandlingsfrekvensen för en sida där du inkluderar en bild och en sida med enbart text.
När du har tillräckligt med uppgifter kan du visa detaljerade rapporter för att förbättra din verksamhet. Det här innebär att du inte längre behöver gissa! Istället kan du förlita dig på fakta när du har ändrat webbplatsen och du kan fatta välgrundade beslut om din webbdesign.
Läs mer om hur du börjar använda webbplatsoptimeraren genom att klicka
här
Omvandlingsspårning
Omvandlingsspårning
är ett rapporteringsverktyg i ditt Google AdWords-konto som visar vilken avkastning du får från AdWords. Det är ett enkelt och praktiskt sätt att ta reda på hur effektiva dina kampanjer är vad gäller att generera försäljningar eller skapa potentiella kunder på webbplatsen. Den hjälper dig att bättre planera din budget, vilket resulterar i ökad lönsamhet på dina investeringar online.
När du har installerat omvandlingsspårning på webbplatsen kommer du att kunna jämföra hur många klick du får via AdWords-annonserna och hur många av dessa besökare som faktiskt köper din produkt. För att kunna göra detta behöver du bara ange rätt omvandlingssida (vanligtvis den sida som visas efter att användaren har besökt "Tack för din beställning/Tack för att du registrerade dig", som bekräftar försäljningen eller åtgärden) och infoga ett javascript (i AdWords-kontot) inom sidans body-taggar. Det här är enkelt att göra och tar endast några minuter för dig eller webbansvarig att utföra. Mer information finns på den
här sidan
.
Google Analytics
Google Analytics
är ett kraftfullt webbanalysverktyg som gör att du får detaljerade och mätbara uppgifter om vilka dina användare är och vad de gör när de besöker din webbplats. Du kan visa rapporter om vilka sidor dina besökare kommer från (inte bara AdWords-annonser, utan t.ex. grundläggande söknätverk eller hänvisade webbplatser), var de befinner sig eller vilket språk de talar. Du kan även hitta exakta data om hur länge de stannar på specifika sidor på webbplatsen, vad utgångsfrekvensen är för några av sidorna och hur många sidor varje besökare i genomsnitt visar.
Installationen liknar den för omvandlingsspårning, men det javascript som finns i ditt AdWords-konto måste infogas på webbplatsens alla sidor för att verktyget ska fungera korrekt. Läs mer om detta verktyg
här
.
Det här var sista delen av vår webbdesignserie. Vi hoppas att du har fått lära dig mer om vad du kan göra med din webbplats och hur du kan förbättra den så att den blir ett effektivt försäljningsverktyg online.
Skrivet av
Maribel
Muñoz Cortés &
Anna Jansson- Inside AdWords-teamet
Etiketter
+1
ACE
Ad Sitelinks
adresstillägg
AdSense
Adwords
AdWords Chat
AdWords Editor
AdWords experiment
AdWords Help
AdWords hjälpcenter
Adwords Kampanjexperiment
adwords konverteringar
adwords mobil
AdWords målgruppsinsikter
adwords next
AdWords Policy
AdWords Sverige
adwords uppdateringar
Android
Annonser
Annonsering
Annonseringsmål
Annonseringsvillkor
annonsformat
annonsgalleri
Annonsplatslänkar
Annonsrankning
Annonstext
annonstillägg
Annonsväxling
annonsörer
anpassad HTML
anpassade målgrupper
Anpassade parametrar
Användarvillkor
appar
appkampanjer
Apps
automatisk budgivning
automatiska budstrategier
Automatiska regler
Beskrivningstillägg
Bildannonser
Bloggserie för nybörjare
Bokstäver
Budget
Budgivning
budsimulatorn
budstrategistatusarna
bulkförändringar
bumper annonser
bumperannonser
bättre budbeslut
börjare
Chat
contact AdWords
contact google
conversion optimizer
CPA
CTR
customer match
Data-avvikelse
demoannonser
Demografisk inriktning
Diagnostik
Display-nätverket
Displayannonser
DoubleClick Ad Planner
DSA
dublin
Dynamisk remarketing
dynamiska remarketingannonser
Dynamiska sökannonser
e-handel
Fakturering
Filter
filter för produktgrupper
Flash-annonser
flygplatser
flygplatsinriktning
flygplatsresenärer
Flödesspecifikationen
Frakt
frekvenstak
förbättrade kampanjer
förvaltarkonton
GDN
Geografisk inriktning
Gmail-annonser
godkända produkter
Google
Google +
Google Adwords
Google Analytics
Google Analytics Premium
Google Displaynätverk
Google Grants
google kalkylark
Google Merchant Center
Google My Business
Google Partners
Google Places
Google play
Google Play Butik
google premier partner
Google Shopping
Google sök
Google-annonser
Google+
Googles Display-nätverk
Hangouts
Hem
import for salesforce
informationstext
Innehållsnätverket
Inriktning
insikter
Inställningar och Avancerade funktioner
interaktiva annonser
Intressekategorier
jobs
jul
Jul och Nyår
juridiska krav
Kampanjer
kampanjer med CPM
Kampanjexperiment
kampanjnätverk
kampanjresultatet
kampanjutkast
kartor
klickandel
kontaktpunkter
Kontostruktur
kontroll
konverterade klick
konvertering
konverteringar
Konverteringsbudstatistik
konverteringsspårning
konverteringsspårning för android
konvertingsspårning
Kundmatchning
Kundmatchning för Shopping
Kvalitetsresultat
Kvalitetsresultat och Annonsposition
köpavsikt
lagerstatus
live event
lokal annonsering
lokalt
läkemedel
marknadsförare
mass förändringar
matcha platser
Matchning
MCC
Meddelanden
mellansidesannonser
Merchant Center
Microögonblick
Microögonblick denna vecka
Mitt kundcenter
mobil
mobil ux
mobil värld
mobilannonser
Mobilannonsering
mobilappar
mobilbudsjustering
mobilbudsjusteringarna
mobiloptimerad
mobiloptimerade
mobilsida
mobilsidor
mobilvänlig
mobilvänlighetstest
mSite
My client center
målkanaler
målomvandlingar
mät ditt resultat
ny funktion
Nybörjare
Nyheter
Ommarknadsföring
Omvandlingsspårning
onlineprodukter
optimerar bud
Optimering
Organiskt sökresultat
Pekdatorer
Pekskärm
PLA
Placeringar
Placeringsverktyget
platslänkar
platslänkstillägg
Positionsinställning
Produktannonser
produkter
produktgrupper
Produktkoder
produktstatus
Rapporter
Rapporter och Analytics
Rapportering
Rapportering och analys
Rapportering och omvandlingsspårning
rapporterna för automatisk budgivning
redigera i adwords
Relaterade produkter
Remarketing
remarketingstrategi
remarketingtaggar
resultat
resultatanalys
resultatdata
Rubriker
räckvidd
salesforce
Samtal
samtalskonverteringar
samtalstillägg
Shopping
skärmar
Språkinriktning
Stora förändringar i Adwords
Storhelg
större kartor
Support
synlighet
Säkerhet
Säsongsbetonat
SÖK 2.0
Sökannonser
Sökannonser på Google Play
Sökord
sökordsplaneraren
target airport
tester
think with google
tillkännagivanden
Tips
transaktioner
tredjepartslösning
trueview
trueview annonser
Typer
Universella appkampanjer
Uppdatering
Uppdateringar
Uppgraderade URLer
uppskattade konverteringar
URL
valuetrack
Varför visas inte min annons?
vCPM
Veckans mobiltips
Veckans Policy
Veckans Roliga
Veckans Videotips
Verktyg
Verktyg för förhandsgranskning av annonser
Vidarekoppling
Video
Videoannonser
videoformat
visningsadress
visningsandelar
visningsannonser
visninsannonsverktyg
Webbansvariga
Webbplatser
webbplatsinformation
webbplatslänkar
webbseminarier
working for google
YouTube
YouTube Annonsering
Arkiv
2018
feb.
2017
nov.
sep.
juni
2016
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
feb.
jan.
2015
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
feb.
2014
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
2013
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
mars
feb.
2012
nov.
okt.
juli
juni
apr.
mars
feb.
jan.
2011
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
feb.
jan.
2010
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
feb.
jan.
2009
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
feb.
jan.
2008
dec.
nov.
Feed