Om du regelbundet läser vår blogg kanske du ibland har tyckt det varit svårt att hålla reda på uppdateringar allra helst om du ofta läser flera bloggar och nyheter online. Att hålla koll på allt innehåll kan vara ganska besvärligt. Om du känner igen dig i den här beskrivningen kanske du vill prova Google Reader.

Google Reader är ett verktyg som hjälper dig att samla in, läsa och dela intressanta bloggar och webbplatser som du läser. De flesta webbsidor erbjuder så kallade RSS-flöden, som är ett sätt för webbplatser att distribuera nytt innehåll när det blir tillgängligt. Syftet med den här guiden är att presentera huvudfunktionerna i Google Reader så att du kan komma igång med prenumerationen och delningen av flöden.

Vad är ett RSS-flöde?

RSS är en förkortning av Really Simple Syndication. Ett RSS-flöde kan jämföras med en fil som innehåller en blogg eller en webbsidas senaste poster.

Ett RSS-flöde känns igen med den universella symbol du ser ovan. Om den visas på en webbplats och du klickar på den dirigeras du vanligtvis till flödet. Därifrån kan du antingen kopiera och klistra in länken för att prenumerera på flödet i Reader. Alternativt, som i flertalet webbläsare, klickar du på en knapp för att prenumerera direkt.

Registrera dig för Google Reader

Att registrera sig för Google Reader är mycket enkelt, följ bara anvisningarna här. Om du inte redan har ett Google-konto, måste du skapa ett för att kunna använda Google Reader.

Prenumerera på ett flöde

När du prenumererar på ett flöde informeras du automatiskt i Google Reader när webbplatsen har några nya inlägg eller poster. Flödet visar din favoritwebbplats och du slipper att själv kontrollera om det finns några uppdateringar. Om du prenumererar på våra uppdateringar får du ett meddelande i Reader varje gång vi lägger upp en ny artikel på vår blogg. Läs om hur du prenumererar på ett flöde i Reader.

Dela information med vänner och kollegor

Med Reader kan du skapa och dela både flöden av intressant information som du har hittat på andra flöden och egna fristående anteckningar. Nästa gång du hittar en intressant artikel på AdWords-bloggen som du vill att även dina kollegor ska läsa, kan du dela den med hjälp av Google Reader. Dela information genom att klicka på knappen "Dela" eller "Dela med anteckning" under en post. Posterna visas sedan i dina delade poster. Du kan också klicka på knappen "E-post" och skicka enstaka poster direkt till dina vänner.

Du kan välja att automatiskt dela gemensamma poster med en lista över vänner eller med dina chattkontakter i Gmail. Klicka på länken Delningsinställningar för att anpassa vem som ska se dina delade poster och vems delade poster som du vill se. Här kan du läsa mer om denna funktion.

Skrivet av Dominik Osterholt - Inside AdWords-teamet