Förra veckan visade vi hur du kan använda Google Analytics för att se vad mobilbesökare gör på din webbplats och hur du optimerar AdWords-kampanjer. Den här veckan visar vi hur du anpassar dina kampanjer för att nå den mest relevanta målgruppen med mobilanvändare.

Vilken mobiltelefon använder de?

Se till att din annons bara visas för rätt grupp av mobilanvändare. Om du exempelvis säljer tillbehör till iPhone är din annons förmodligen inte relevant för någon med en Android-mobil. Med avancerade inriktningsalternativ för mobiltelefoner kan du vara helt säker på att enbart användare med en iPhone får se annonsen. Du kan till och med välja att rikta in dig enbart på utvalda mobiloperatörer.


Var befinner de sig?

Med hjälp av Google Analytics kan du se varifrån huvuddelen av trafiken till webbplatsen kommer och vilka mobiltelefoner som används. Om du upptäcker att många befinner sig på en plats där du har en butik kan du visa butikens adress eller telefonnummer i annonser som visas på mobiltelefoner med en komplett webbläsare. Det gör annonserna mer relevanta och det blir lättare för kunderna att nå dig. Dessutom kan kunder med mobiltelefon klicka för att ringa ditt företag i själva textannonsen och kontakta dig omedelbart.


Vi hoppas att de här tipsen hjälper dig att mobil-isera dina kampanjer så att du når rätt målgrupp. Kom tillbaka nästa vecka, då vi publicerar ett nytt inlägg om mobiler!