Anta att du representerar ett resebolag och försöker locka användare under semestersäsongen med erbjudanden om paketresor till semesterorter i Västindien. Användarna besöker din webbplats, läser dina erbjudanden och funderar på att boka en resa men bestämmer sig för att priset trots allt är för högt. Sedan går de vidare till en annan webbplats. Om du vid ett senare tillfälle arrangerar billiga resor till Västindien, hur når du då de användare som redan har visat intresse för att åka dit?

Med start den här veckan får alla annonsörer tillgång till funktionen för remarketing, eller även kallat "ommarknadsföring" som gör detta möjligt. Remarketing kan användas på kampanjer i Googles innehållsnätverk och är ett enkelt sätt att nå användare baserat på hur de har använt din webbplats tidigare.

Remarketing är ett utmärkt verktyg för olika typer av annonsörer vare sig de vill stärka medvetenheten kring sitt varumärke, eller öka försäljningen och antalet klick, vare sig de använder visningsannonser eller textannonser. Nu får alla AdWords-annonsörer tillgång till funktionen.

Via den nya fliken Målgrupper i AdWords kan du enkelt ange inställningar och skapa en remkarketingkampanj som omfattar hela Googles innehållsnätverk. Du kan använda samma funktioner och rapporter som i dina övriga AdWords-kampanjer. Remarketingkampanjerna är i princip bara ett nytt sätt att nå den bästa målgruppen för din annons.

Här följer ett exempel på hur det fungerar. Anta att du representerar ett basketlag och vill sälja matchbiljetter. Genom att infoga ett kodavsnitt på biljettsidorna på din webbplats kan du visa relevanta biljettannonser (till exempel sista minuten-erbjudanden) för alla tidigare besökare när de surfar på andra webbplatser i Googles innehållsnätverk. Du kan visa annonser i hela Googles innehållsnätverk för alla som besöker din varumärkeskanal på YouTube eller för alla som klickar på din annons på YouTubes startsida (om du har något av detta).

Du kan köra flera remarketingkampanjer samtidigt. Du kan till exempel erbjuda rabatt på matchbiljetter för användare som har besökt din biljettsida, annonsera om VIP-arrangemang för användare som har klickat på sidan "Vägbeskrivning till arenan" och annonsera om rea på profilprodukter för användare som har besökt din varumärkeskanal på YouTube.

Remarketing är ett perfekt sätt för företag att nå användare som sannolikt är intresserade av deras annonser och specialerbjudanden. Annonsörer och webbplatser kan få högre intäkter.

Med remarketing visas dessutom mer relevanta och användbara annonser för användarna, som får större möjligheter att få specialerbjudanden och rabatter som är av intresse för dem. Vi vill att användarna ska kunna bestämma vilka annonser de vill se. Därför kan vem som helst välja bort remarketing via Annonspreferenshanteraren. Funktionen för remarketing följer självklart de branschstandarder som har tagits fram av självregleringsgrupper som exempelvis IAB UK och motsvarande.

Om du är intresserad av att skapa en remarketing kampanj kan du läsa mer här. Tänk på att vi kallar det ommarknadsföring i gränssnittet och i vårt hjälpcenter.