Inside AdWords - Sverige
Googles officiella blog för nyheter, tips och information om AdWords.
Nu visas budförslag på fliken Möjligheter
fredag 26 februari 2010
Under de senaste månaderna har du kanske sett meddelanden eller öppnat fliken Möjligheter direkt för att få anpassade
sökordsförslag
och
budgetförslag
som kan optimera ditt konto. Nu har vi utökat funktionerna på fliken Möjligheter genom att lägga till
budförslag
.
Budförslag, som baseras på data från
budsimulatorn
, hjälper dig att höja eller sänka dina bud på vissa sökord för att förbättra avkastningen på din AdWords-investering. Det innebär att oavsett om du vill sänka de totala kostnaderna eller öka trafiken till din webbplats, kan anpassade budförslag hjälpa dig att avgöra exakt vilka bud som du skulle kunna justera för att få ut så mycket som möjligt av din annonseringsbudget.
Budförslag visas i ditt konto om
Vi har fastställt att det finns en möjlighet för dig att få avsevärt fler klick utan en avsevärd kostnadsökning.
Vi har fastställt att det finns en möjlighet för dig att spara pengar utan att offra ett stort antal klick.
Budförslagen visas i vissa annonsörers konton från och med idag och blir tillgängliga i alla annonsörers konton under de närmaste veckorna.
(Klicka på bilden om du vill se den i större format)
Budförslagen visas med uppskattad effekt på kostnad, visning och klick. När du klickar på ett budförslag visas ett diagram med klick i förhållande till kostnad för flera olika budbelopp, inklusive sökordets aktuella bud (markerat med grått) och det föreslagna budet (markerat med gult), precis som i budsimulatorn. Om du höjer ett bud bör du fundera över om de extra klick och visningar du får är värda den möjliga ytterligare kostnaden. Om du sänker ett bud bör du fundera över om den insparade kostnaden är värd den möjliga förlusten av klick och visningar.
Uppskattningarna är varianter av tidigare resultat under de senaste sju dagarna och är inte försök att förutse eller uppskatta framtida resultat. Dessutom kan det alltid ske förändringar i trafikmönster, så tänk på att det framtida resultatet kan variera med tiden. Om du har anledning att tro att nästa veckas trafik skiljer sig mycket från den föregående, till exempel på grund av högtider, kan det vara bra att ta sådan information i beaktande när du väljer bud.
Även om verktyget inte vet tillräckligt mycket om dina annonseringsmål för att ge en rekommendation om vilket specifikt bud som är bäst för dig, ger det värdefull information och budförslag som du kan överväga. Vi föreslår att du använder den information vi tillhandahåller för att få insikt i hur olika bud kan påverka resultatet. Använd den insikten tillsammans med annan information, till exempel avkastning på investering, för att välja bud som stödjer dina annonseringsmål.
Om du vill ha ännu mer information om budförslag, inklusive information om hur vi genererar förslagen, kan du
läsa vår detaljerade artikel i AdWords Hjälpcenter.
Fliken Möjligheter är ett slags startsida för kontooptimering. Du kan visa alla anpassade optimeringsförslag på samma ställe och ta välgrundade och informerade beslut om flera olika förslag innan du gör några ändringar. Vi föreslår att du kontrollerar fliken Möjligheter med några veckors mellanrum för att se om det finns nya förslag. Fortsätt att hålla utkik efter nya funktioner under de kommande månaderna medan vi arbetar på att göra fliken Möjligheter till en ännu kraftfullare resurs för dig.
Skrivet av Alex Kenin & Anna Jansson- Inside AdWords-teamet
10 tips om hur du får bra resultat med Googles innehållsnätverk
torsdag 25 februari 2010
I Googles innehållsnätverk kan du använda våra inriktningstekniker och marknadsföringsverktyg för att nå ut till miljontals internetanvändare i vårt omfattande nätverk med webbplatser av hög kvalitet. Om du önskar mer information om Googles innehållsnätverk, finner du det
här
!
För att få ut så mycket som möjligt av din marknadsföringsbudget kan du följa dessa enkla riktlinjer för hur du skapar och hanterar framgångsrika innehållsnätverkskampanjer.
Bygg en stabil grund och se till att din kampanj blir framgångsrik redan från början
Välj
inriktningsalternativ
utifrån dina aktuella kampanjmål. Du kanske ska välja innehållsinriktning med sökord indelade efter teman om du vill att din användare ska genomföra en handling direkt. Däremot om målet är att marknadsföra ett varumärke kan du använda placeringsinriktning för att nå utvalda domäner eller sidor.
Skapa separata kampanjer för att få mer kontroll. Vi rekommender att du hanterar dina sök- och innehållskampanjer separat, så att du kan anpassa dina innehållssökord, placeringar, bud, och budgetar separat.
Mät och spåra omvandlingar genom att använda Googles omvandlingsspårning
i alla delar av ditt konto, även i dina innehållskampanjer. Med omvandlingsspårning kan du mäta din
kostnad per förvärv (CPA)
för varje annonsgrupp och placering, och därmed ta bättre optimeringsbeslut. Du kan också skapa mer än ett omvandlingsmål och till exempel spåra vilka annonser som ger upphov till flest nyhetsbrevsanmälningar och vilka som ger upphov till störst försäljning.
Hjälp konsumenten och gör det enkelt för användarna att ta del av dina erbjudanden
Uppmuntra användaren att agera med hjälp av
tilltalande annonser
. Få därmed potentiella kunder att uppmärksamma din annons genom att understryka unika fördelar och erbjudanden på ett engagerande, beskrivande sätt.
Använd uppmanande fraser i dina annonser för att uppmuntra en viss åtgärd efter klicket.
Ge användarna en positiv upplevelse och behåll dina potentiella kunders intresse genom att länka din annons till en målsida som är direkt relaterad till produkten i din annons.
Ta bort distraktioner och bana väg för omvandlingar genom att göra det enkelt för användarna att hitta produkten eller erbjudandet som annonsen gäller.
Spåra, finjustera och trimma: Håll koll på resultaten och justera efterhand
Utvärdera resultatet på placeringsnivå. Ta reda på var dina annonser syns genom att använda nätverksfliken i ditt konto eller en
rapport för placeringsresultat (RPR)
. Lägg mer tid på att utvärdera webbplatser som står för majoriteten av dina utgifter.
Utöka din räckvidd genom att ta lärdom av dina framgångar. Ta reda på var dina annonser går bra. Skapa sedan liknande annonsgrupper och inriktningsrelaterade placeringar för att nå ännu fler användare med hög potential i
innehållsnätverket
.
Finjustera annonsgrupperna för att öka avkastningen på din investering. Rätta till saker som inte fungerar genom att sänka buden på placeringar som går dåligt, ta bort placeringar du inte vill ha och finjustera din inriktning med hjälp av
negativa sökord
.
Optimera dina bud automatiskt med hjälp av
omvandlingsoptimeraren
som är ett gratisverktyg som automatiskt hanterar dina bud så att du får flest omvandlingar på eller under ditt högsta CPA-bud.
Vi hoppas att du finner dessa tips användbara! Om ni har fler tips eller kommentarer att dela med er av, lämna en kommentar!
Skrivet av Lucia Fernandez & Anna Jansson - Inside AdWords-teamet
Inriktningen för mobilannonser har nyligen förbättrats
onsdag 24 februari 2010
Om du är mobilannonsör kan du nu välja exakt vilka telefoner eller vilka mobiltelefoniföretag som ska visa dina annonser. Markera helt enkelt iPhone och andra mobila enheter med kompletta webbläsare på fliken Kampanjinställningar i ditt AdWords-konto, så ser du att flera nya inriktningsalternativ för enheter och företag läggs till. Vilka alternativ som är tillgängliga varierar beroende på det land som har valts för kampanjen.
I och med att inriktningen förbättras får användarna se fler relevanta annonser. Annonsörer som har ett budskap eller erbjudande som riktar sig till särskilda mobiltelefoniföretag eller enheter kan nå ut till rätt användare. Det kan vara särskilt användbart för annonsörer med målsidor som har optimerats för en särskild enhet, som har faktureringsavtal med ett specifikt mobiltelefoniföretag eller som har utvecklat mobilprogram för en specifik plattform. Om du exempelvis använder en Android-telefon ser du inte annonser för iPhone-program.
Det har också blivit lättare för alla att rikta annonser mot mobilprogram. Annonser som länkar till hämtningssidor för mobilprogram visas nu bara på de enheter som erbjuder programmen. Och i stället för en webbadress visas en hämtningslänk i annonsen. Annonsörerna behöver bara ange itunes.apple.com/ eller market.android.com/ följt av namnet på programmet i annonsens synliga webbadress, så visas den automatiskt som Hämta iPhone-program eller Hämta Android-program.
Vi hoppas att de här nya inriktningsalternativen ger en bättre och mer relevant användarupplevelse.
Skrivet av Mike Schipper & Anna Jansson - Inside AdWords-teamet
Kulturella hänsynstaganden vid webbdesign
måndag 22 februari 2010
Det här är det fjärde inlägget i vår serie om webbdesign för e-handel. I våra första inlägg fick du råd och tips om hur du kan
utforma din webbplats
och
optimera navigeringen
för att maximera din försäljning online. I vårt tredje inlägg inriktade vi oss på
utformningen av produktkategorisidor och betalningsproceduren
för att erbjuda potentiella köpare en så bra shoppingupplevelse som möjligt och för att göra din webbplats lönsam.
Den här gången tar vi upp några viktiga aspekter att tänka på när man utformar webbplatser för flera marknader och på flera språk. Av hela världens befolkning använder 63 % ett annat språk än engelska (Searchenginewatch.com, september 2009). Inom EU växer även onlineshopping snabbt, där en tredjedel av alla EU-medborgare kan tänka sig att köpa en produkt från något annat medlemsland (European Interactive Advertising Association, april 2009). Att kunna leverera till andra länder är numera ett krav för många onlineföretag, men man tänker inte alltid på vikten av webbdesign och innehåll vad gäller försäljning på utländska marknader.
Olika språk och kulturella skillnader kan ibland avgöra hur pass snabbt en kund bestämmer sig för att köpa en produkt online. Faktorer som exempelvis färgsättning, teckensnitt och hur du formulerar dig till potentiella kunder kan variera stort vid försäljningen av produkter i olika regioner. Låt oss titta på vad du behöver tänka på vid utformningen av webbsidor på andra språk och för andra länder.
Kvalitetsmässiga översättningar:
se till att du får professionellt gjorda översättningar. Innehållet bör vara kulturellt relevant för dina besökare och inte en direkt översättning av originalet. Se även till att rubriker och underlänkar på sidan översätts, samt viktig information avseende exempelvis kundtjänst
Kontaktuppgifter:
se till att ha rätt resurser så att kunderna kan få tala med en person som talar deras språk. Använd om möjligt lokala kontaktuppgifter som exempelvis telefonnummer och postadresser
Priser och leverans:
kontrollera att alla priser uppges i lokal valuta och att informationen om leverans är specifik för det land där användarna befinner sig
Säsongsvariation:
dra fördel av lokala helgdagar i olika länder och använd specialerbjudanden eller anpassa dina meddelanden i AdWords-kampanjerna
Färger och grafik:
tänk på innebörden som olika färgsättningar och bilder kan ha i de länder du vänder dig till. Känner du till att t.ex. färgen grön har en religiös innebörd i vissa länder eller att rosa, som har en feminin betydelse i västvärlden, symboliserar förtroende i Korea?
Vi hoppas att du hade nytta av inlägget. Om du känner dig osäker på vilka färger som fungerar bäst eller vilken uppmaning du ska använda i exempelvis den spanska versionen av din webbplats så behöver du inte gissa. Missa inte det sista inlägget i den här serien som handlar om de kostnadsfria AdWords-verktygen för resultatbevakning av din webbplats!
Skrivet av
Maribel
Muñoz Cortés &
Anna Jansson - Inside AdWords-teamet
Få omvandlingsspårning att fungera för dig!
torsdag 18 februari 2010
Vill du mäta avkastningen på din AdWords-investering? Har du provat AdWords-omvandlingsspårning men inte riktigt fått det att fungera? Inga problem, idag ska jag gå igenom hur du enkelt felsöker din omvandlingsspårning.
Men till att börja med. För er som är nya och inte riktigt har koll på omvandlingsspårning. AdWords omvandlingsspårning är ett verktyg i ditt AdWords-konto som tillåter dig att ta reda på om din annonseringsinvestering är effektiv eller inte. Det tillåter dig att kontrollera avkastningen på din investering genom att se vilka sökord som leder till att användaren fullföljer en önskad handling på din hemsida. Det kan vara att de köper en produkt, laddar ner en fil eller registrerar sig för ett nyhetsbrev.
Det händer dock ibland att det behövs lite vägledning för att se till att allt fungerar som det ska. Därför vill jag upplysa om hur du enkelt kan använda vår
interaktiva problemlösare
för omvandlingsspårning.
Förutom denna vägledning har jag även sammanställt lite vanliga frågor vi får angående omvandlingsspårning. Klicka bara på länken om du vill har mer information.
*
Kontrollera om ovandlingsspårningen är aktiverad i AdWords-kontot.
*
Kontrollera att koden är korrekt installerad på bekräftelse-sidan.
*
Statistiken från AdWords-omvandlingsspårning och Google Analytics omvandlingsspårning skiljer sig åt.
Vill du läsa fler felsökningsfrågor finner du dem
här!
Jag hoppas att detta ger dig en lite bättre insikt i varför du eventuellt har upplevt problem med omvandlingspårning.
Nästa vecka kommer jag återkomma med mer information om skillnaden mellan omvandlingar (en per klick) och omvandlingar (många per klick).
Skrivet av Anna Jansson - Inside AdWords-teamet
Nya rapportalternativ för annonser för avancerade mobiltelefoner
onsdag 17 februari 2010
Som du vet visas dina AdWords-annonser på stationära och bärbara datorer. Men visste du att du också kan rikta dig mot
mobiltelefoner med kompletta webbläsare
? Google klassificerar Android, iPhone och Palm WebOS som den här typen av smarta telefoner.
Under de senaste åren har mängden shoppingrelaterade frågor från smarta telefoner ökat stadigt. iPhone-användare genomför 50 gånger så många sökningar än användare som använder standardtelefoner. Därför tycker vi att det är spännande att du nu kan få nya AdWords-rapporter som ger dig information om klick, visningar, CTR och annan resultatstatistik för både stationära datorer och avancerade mobiltelefoner.
Du kan visa enhetsstatistik i rapporterna för kampanjsammanfattning, annonsgrupper eller annonser. Välj segmenteringsalternativet Enhet på rullgardinsmenyn segmentera.
Tänk på att de tidigaste uppgifterna är från 3 juni 2009.
Vi hoppas att du får nytta av uppgifterna. Vi rekommenderar att du skapar särskilda kampanjer och annonsgrupper för annonser som ska visas på mobiltelefoner. Det gör det lättare att anpassa annonser, sökord och bud för att optimera resultatet.
Skrivet av Mike Schipper & Anna Jansson - Inside AdWords-teamet
E-handel och webbdesign!
tisdag 16 februari 2010
Webbplatsen är ditt viktigaste säljverktyg!
I Sverige är informationssökning av varor och tjänster en av de popluäraste användningsområdena för Internet. Konsumenternas aktiva informationssökning om varor och tjänster leder ofta till köp både offline och online. En vanlig anledning till att användare handlar över internet är bekvämlighet tätt följt av att det ska vara enkelt att använda hemsidan.
(Privatpersoners användning av datorer och Internet 2009, SCB)
Med det i åtanke kan det vara bra att utforma din hemsida så att du gör det enkelt för dina användare att hitta vad de söker, navigera runt och beställa de varor och tjänster de är interesserade av.
I
första delen
och
andra delen
i vår serie om webbdesign talade vi om hur man designar webbplatsen så att besökarna stannar kvar och hur navigeringen förenklas. Idag ger vi dig råd om hur du presenterar dina produkter för tänkbara köpare och hur köpcykeln effektiviseras så att du kan sälja mer.
Webbplatsen är ditt viktigaste säljverktyg, och det som avgör hur många nätförsäljningar som genereras är hur du presenterar produkterna och strukturerar köpcykeln. Här är några tips om hur produktsidorna kan utformas och hur köpcykeln kan struktureras på dina webbsidor.
Produktkategorier
Underlätta navigeringen så mycket som möjligt, och se till att det är enkelt för besökarna att titta på produktkategorierna och navigera fram och tillbaka på webbsidorna.
Visa produktgrupperna tydligt: gör kategoriavdelningarna lätta att hitta genom att ha länkarna på ett statiskt sidofält som visas på alla sidor. Då vet användaren alltid hur man tar sig tillbaka till en viss produkttyp. Dessutom om du har särskilda produkterbjudanden eller rabatter kan det vara värt att rikta uppmärksamhet mot den produktsektionen med en uppmaning eller ikon.
Försök hålla sidorna så "rena" som möjligt. Avsikten är ju att så snabbt som möjligt visa kunderna produkterna som de är ute efter, så teckensnitt, bakgrundsfärger och storlek på bilderna påverkar vad de gör på webbsidorna.
Särskilda produktsidor
Produktlayout: hitta rätt balans mellan bilder och text. Det ena ska inte överrösta det andra. Att uppgifterna om produkten (dvs. nettopris och egenskaper och/eller fördelar) är tydliga och korrekta är också jätte viktigt.
Visningsalternativ: ge möjlighet att zooma, så att upplevelsen man får av att titta på produkten blir så lik verkligheten som möjligt. Se också till att bilderna är tillräckligt stora.
Jämförelser och omdömen: för användare och köpare är det självklart att göra produktjämförelser. Du har väl själv ofta frågat andra som köpt en viss produkt om deras åsikt innan du själv köpt den? Det är därför produkttester och jämförelsetabeller är så viktiga inför ett inköp.
Visa kunden vägen: se till att det finns en tydlig uppmaningsknapp på produktfaktasidan så att kunderna slipper undra vart de ska ta vägen härnäst.
Din köpcykel
Gör det så lätt som möjligt att köpa produkten. Se till att göra köpcykeln så kort och effektiv som möjligt. Den ska inte omfatta några onödiga steg.
Lägg ett statusfält överst på varje sida så att kunden ser hur många steg som återstår tills köpet är klart. Det bidrar till att öka kundens tålamod.
Tillförlitlighet: Lägg uppgifter om nettopris, leverans och returer på första sidan av betalningsproceduren. Då får användarna förtroende för verksamheten innan de beslutar sig för att köpa produkten.
Se till att dina sidor är säkra. Försäkra kunderna om säkerheten med en kort mening eller några vanliga ikoner, till exempel ett hänglås
Undvik registrering. Användarna kan uppge sin e-postadress tillsammans med övriga betalningsuppgifter, och där kan du också lägga in en ruta som kryssas i av den som vill ha mer information om produkten. Låt användarna bestämma vad de vill göra mer på webbplatsen.
Var saklig: fråga inte kunderna efter ovidkommande detaljer eller onödiga upplysningar. Är det verkligen nödvändigt att de uppger sitt yrke?
Gör inköpsproceduren så snabb som möjligt. Fyll i fält automatiskt om det går.
Undvik att distrahera kunden. Det här är inte rätt läge att puffa för andra produkter. Nu ska du fokusera på att få användaren att fullfölja köpet på webbplatsen.
Vi hoppas att det här tredje inlägget har gett en del tankar om hur du kan förbättra din webbplats.
Missa inte nästa inlägg, som handlar om resultatbevakning och test av designelement på webbplatsen med kostnadsfria AdWords-verktyg!
Glöm heller inte att titta på vår
e-bok Make your website work
(på engelska). Den innehåller mer information om hur man gör sin webbplats lönsam för e-handel.
Skrivet av
Maribel
Muñoz Cortés &
Anna Jansson- Inside AdWords-teamet
Effektiva analysverktyg på fliken Kampanjer
måndag 15 februari 2010
Under de senaste månaderna har vi presenterat nya sätt för
analys och segmentering av din kampanjinformation
. Allt eftersom vi introducerar fler typer av information vill vi också försäkra oss om att det är enkelt för dig att använda dessa rapportkontroller. Därför har introducerat ett nytt analysverktygsfält på fliken Kampanjer i ditt konto.
I verktygsfältet finns alla viktiga funktioner från menyerna Filter och visningar och Fler åtgärder, och det visas överst i alla informationstabeller:
Använd verktygsfältet när du vill filtrera informationen du vill granska eller anpassa kolumnerna på flikarna. Du kan också få viktiga kunskaper om resultaten i olika nätverk eller tidsperioder med hjälp av alternativet Segmentera:
I verktygsfältet finns också kontroller som visar och döljer pausade och borttagna kampanjer och annonsgrupper:
På samma sätt som när vi integrerade rapporterna för
söktermer
och
placeringsresultat
på fliken Kampanjer, är vår förhoppning att detta nya verktygsfält ska göra rapporteringen ännu effektivare och hjälpa dig att få ut mesta möjliga av din AdWords-information och dina annonskampanjer.
Skrivet av Anna Jansson - Inside AdWords-teamet
Titta på våra kostnadsfria online lektioner i AdWords-klassrum
torsdag 11 februari 2010
Vi har precis lanserat vår senaste och mer interaktiva online träning för annonsörer:
AdWords Online klassrum!
Du kan få kostnadsfria, praktiska träningar på kärnämnen inom Adwords, presenterade av våra egna AdWords-specialister. De flesta är korta lektioner på 15-20 min som du kan titta på närsomhelst i en takt som passar dig.
Om du är intresserad i att förbättra ditt AdWords-kontos resultat, kolla in några av våra populära ämnen:
Förbättra dina AdWords-resultat med hjälp av dessa tips
Nå fler potentiella kunder
Skapa ditt AdWords-konto
Spåra din avkastning på investeringen med Google Analytics
... och naturligtvis flera andra! Allt du behöver göra för att delta är att ange din AdWords-emailadress och ditt AdWords-kontoid.
Vi syns i
klassrummet
!
PS. För er som tidigare är bekanta med vårt webinar-program, är AdWords Klassrummet vår nya och förbättrade online träning. Vi tror att du kommer att finna det bättre, så prova det idag.
Skrivet av Jo Hainsworth & Anna Jansson - Inside AdWords-teamet
Här för att hjälpa till: Sajtklinik för de nordiska länderna!
torsdag 11 februari 2010
Efter den stora succén av den
sajtklinik
vi hållit på den
spanska bloggen för webbansvariga
så har vi beslutat att försöka göra något liknande för de nordiska marknaderna. En sajtklinik (engelska ”site clinic”) är ett initiativ där vi undersöker webbplatser som ni har föreslagit för att sedan dela med oss av kontruktiv kritik, bidra med användbara förslag samt praxis för att göra webbplatserna bättre åtkomliga för såväl användare som sökmotorer. Denna aktivitet leder förhoppningsvis till en webbplats med bättre synlighet och änvändarupplevelse på Internet.
Om du är en webbansvarig och har lagt till din webbplats via
Googles verktyg för webbansvariga
så uppmuntrar vi dig att skicka oss eran webbplats via
detta formulär
för att vara med i vår första sajtklinik. Du behöver ange namnet/adressen till webbplatsen, kontaktperson, telefon samt email (denna information används enbart för detta projekt och ingen kontaktinformation kommer att publiceras i kommande artiklar). Ett viktigt tips innan ni skickar in er webbplats är att ta en titt på våra
riktlinjer för webbansvariga
då det är ett krav att inskickade webbplatser följer de riktlinjerna för att kunna bli utvald.
En fråga du kanske ställer dig är: Vad får jag ut av det här? Vi tror att våra riktlinjer för webbansvariga förklaras bäst om vi kan koppla dem direkt till riktiga exempel. Med eran hjälp kan vi lyckas med detta.
Vår plan:
Ni kan skicka in er webbplats fram till den 22 februari
Vi kommer sedan välja 4 webbplatser (en dansk, en finsk, en norsk, samt en svensk) för vår analys. Vårt mål är att välja webbplatser som på ett så bra sätt som möjligt kan ge en god överblick över de största utmaningar en webbansvarig ofta kan råka ut för. Utifrån det kan vi ge desto mer omfattande rekommendationer.
Under mars månad tänker vi sedan publicera ett inlägg för varje webbplats för att dela med oss av vår analys och våra rekommendationer
Vi ser mycket fram emot era inskickade förslag och denna möjlighet att ge er tips!
Uppdatering från gruppen för webbansvariga
Vårt mål som grupp är att hjälpa till att göra Internet till en bättre plats för alla, webbplatsägare såväl som användare. Genom åren har vi utökat de sätt vi hjälper webbansvariga på såsom genom publika sajtkliniker,
live chats
, och bloggar (såsom exempelvis kan ses här på den
spanska
respektive
indiska
bloggen). Utöver detta svarar vi även dagligen på frågor via våra
forum för webbansvariga
(svenska forumet för webbansvariga).
När vi publicerade detta inlägg här på AdWords-bloggen, gjorde vi det främst för att nå till den tänkta målgruppen på bästa sätt: webbansvariga från de nordiska länderna. Vissa läsare har dock missuppfattat meningen med detta initiativ och sett det som att vi nu introducerar hjälp för webbansvariga utöver grundläggande sajt-hjälp. Detta är inte fallet. En sajtklinik är en möjlighet för oss att ge konstruktiv kritik, dela med oss av tips och praxis på förbättrningar av webbsidor som, förhoppningsvis, kan leda till bättre synlighet för dessa sidor. Vårat åtagande att hålla sök och annonsering helt separat förblir absolut. Vi skulle ha gjort dessa punker mer tydliga i vårat första inlägg samt hoppas att denna uppdatering kan hjälpa att lösa upp potentiella missförstånd.
Skrivet av Anu, Fredrik & Jonas - Seach Quality
Klicka för att ringa-telefonnummer för lokala annonser på mobiltelefoner
onsdag 10 februari 2010
Potentiella kunder som söker med mobiltelefonen vill ofta ringa till ett företag med en butik i närheten istället för att besöka din webbplats. Att ringa ett samtal är ett lätt sätt för potentiella kunder att nå dig, antingen det gäller en beställning, en bokning eller en förfrågan.
Nu kan du göra det ännu lättare för kunden att ringa dig, och du kan spåra hur många telefonsamtal annonserna genererar.
Du kan lägga till ett platsspecifikt telefonnummer i annonser som visas på
mobiltelefoner med komplett webbläsare
. Det är lika lätt att klicka på numret och ringa som det är att klicka och besöka webbplatsen. Och eftersom annonserna kan anpassas till var användaren befinner sig kan de potentiella kunderna se – och ringa genom att klicka på– telefonnumret till den butik som ligger närmast dem.
De annonsörer som deltog i betatestet fick mycket goda resultat med i genomsnitt 5–30 % högre klickfrekvens. Dessutom fick många annonsörer fler klick till sin webbplats, och även fler telefonsamtal.
Gör så här om du vill visa ett klicka för att ringa-nummer i annonser för mobiltelefoner med komplett webbläsare:
Ange
adresstillägg
och skriv in telefonnumret till företaget. Kunderna kan nu klicka för att ringa till den av dina butiker som ligger närmast dem.
Kolla att du har valt att
visa annonserna
(enbart på engelska) på iPhone och andra mobiltelefoner med komplett webbläsare i kampanjinställningarna.
Klart!
Nu kan kunderna klicka för att ringa från dina annonser. Om dina kampanjer redan är inställda så här visas telefonnumren automatiskt som klicka för att ringa-nummer på mobiltelefoner med komplett webbläsare. Kostnaden när någon klickar för att ringa ditt företag är densamma som kostnaden när någon klickar för att besöka din webbplats.
Så här tar du reda på hur många samtal annonserna genererar:
Välj fliken Kampanjsammanfattning i AdWords-kontot.
Klicka på menyn Filter och visningar och välj Segmentera på.
Välj sedan Klicktyp.
Rapporterna visar hur många klick och hur många samtal du fått. Du kan visa mottagna samtal på kampanj-, annonsgrupps- eller sökordsnivå.
Om kampanjerna redan är inställda med telefonnummer i adresstillägg och du har valt mobiltelefoner med komplett webbläsare, men vill välja bort klicka för att ringa, så är det enkelt:
ta bort telefonnumret från adresstilläggen
i AdWords.
Skrivet av Mike Schipper & Anna Jansson - Inside AdWords-teamet
Viktiga områden för Webbplatsens resultat!
måndag 8 februari 2010
Vad är viktigt för att din hemsida ska få bra resultat?
Idag ska vi fortsätta
serien om webbdesign
och beskriva några viktiga områden för din webbplats och dess resultat. Vi kommer att titta närmare på startsidans utformning och navigering och kategorisidor.
Utformning av startsidan
Placera all viktig information, t.ex. produktkategorier och specialerbjudanden, längst upp på sidan och ovanför sidans mitt
Tänk på "F"-vyn. 2006 utförde Nielsen Norman Group en studie som spårade hur ögonen rör sig, som visade att användare har en tendens att se över webbplatsers innehåll i ett "F"-mönster, med särskilt fokus på den vänstra delen av sidan, följt av två horisontella streck där det övre är längre än det andra. Ibland blir detta "F" ett "E"
Se till att ditt varumärke och syftet med webbplatsen syns, det ökar lojaliteten och gör att kunderna känner sig trygga. Undvik långa presentationer, den informationen kan alltid placeras i ett "om oss"-avsnitt
Undvik röriga sidor: webbplatsen ska vara enkel att se över och sidavsnitten ska gå att hitta med ett ögonkast, t.ex. produktkategorier, frakt och hantering eller kontaktinformation
Använd startsidan för att testa olika erbjudanden, t.ex. offline eller säsongserbjudanden (t.ex. mors dag eller alla hjärtansdag)
Använd lockande uppmanande fraser (t.ex. "Snabb fri frakt på alla beställningar") på startsidan.
Navigering
Använd rätt målsida
Ett köp slutförs inte när användarna besöker webbplatsen efter att de har klickat på din AdWords-annons. Du måste se till att de kommer till rätt sida. Så här gör du det enkelt för dem att handla:
Produktspecifika sökord och annonser bör länka till produktspecifika sidor. Produktsidorna bör heller inte vara mer än två klick bort från en köpsida.
Försök att spegla annonsens titel på målsidan.
Inkludera alla säljfördelar som finns i annonstexten (priser, erbjudanden, leveransalternativ) på målsidan.
Tydliga etiketter och titlar
För att förenkla navigeringen bör du hjälpa besökarna genom att göra produkt- och tjänstekategorierna synliga. Det kan du göra genom att använda tydliga etiketter och titlar. Du bör använda en navigeringsstruktur som är intuitiv och som man inte behöver lista ut.
Enkel terminologi
Undvik jargong så ofta som möjligt och se till att kunderna förstår alla termer på webbplatsen, även om produkten är mycket specialiserad.
Startsidelänk och förloppsindikatorer
Se till att du visar förloppsindikatorer (alltså, hur lång användaren har kommit i exempelvis köpprocessen) överst på sidan, tillsammans med en länk till startsidan. Visa även användarna vart de ska gå härnäst med tydliga delar som webbplatssökning, navigering upptill eller vid sidan, och använd produktlänkar.
Om du vill ha ytterligare information om webbdesign och hur man omvandlar besökare till köpare kan du se vår
e-bok
på Googles omvandlingscenter (enbart tillgänglig på engelska).
Det var allt för idag, men håll utkik efter kommande inlägg om webbdesign!
Skrivet av
Maribel
Muñoz Cortés & Anna Jansson - Inside AdWords-teamet
Bra metoder för webbdesign och optimering av målsidan!
torsdag 4 februari 2010
Välkommen till webbdesignserien!
I kommande fem inläggen kommer vi att förklara några viktiga koncept för webbdesign som hjälper dig att lyckas med e-handel och få ut så mycket som möjligt av dina AdWords-kampanjer.
Vi börjar vi med att berätta om bra metoder för webbdesign och
optimering av målsidan
i våra två första inlägg. Tredje inlägget kommer att ha fokus på produktkategorisidor och hur du kan stärka köpprocesserna, följt av ett fjärde inlägg med tips och verktyg för att på bästa sätt spåra webbplatsens resultat. Vi avslutar serien med ett inlägg om viktiga kulturella hänsyn när man utformar webbplatser på flera språk.
Det viktigaste att tänka på när du marknadsför din verksamhet online är att se på din webbplats som om det vore en fysisk butik. Vad förväntar du dig när du går in i en butik? Köparna letar normalt efter ett antal grundläggande delar – till att börja med vill de hitta produkterna enkelt, så ordningen är mycket viktig. För det andra måste priser och erbjudanden visas tydligt och till sist förväntar sig kunderna bra hjälp som oftast tillhandahålls av ett butiksbiträde. I den fysiska världen kan vi gå runt en stund i butiken och leta efter saker, men när man säljer online är det svårare att behålla köparna i butiken. Visste du till exempel att besökarna vanligtvis bestämmer sig för om de ska stanna på en målsida eller inte inom 8 sekunder?
Det finns några grundläggande delar som kan avskräcka besökarna från att stanna på din målsida, så försök att undvika följande:
Popup-fönster: det är mycket viktigt att inte störa besökarens sidvisning och att låta dem själva bestämma vart de ska härnäst
Långa sidladdningstider: personer som handlar online är otåliga och kritiska av naturen, så det är bäst att göra det så enkelt som möjligt för dem
Registrering: om man måste registrera sig eller skapa ett konto för att få åtkomst till en webbplats är det många användare som tappar intresset. Om det verkligen är nödvändigt att besökarna registrerar dig måste du förklara fördelarna och se till att det är enkelt. Ett annat bra alternativ är att låta användarna bestämma sig för om de vill registrera sig efter att deras köp är slutfört genom att erbjuda ytterligare rabatter i framtiden i utbyte.
I nästa inlägg kommer vi att diskutera tre mycket viktiga områden för webbplatsens resultat. Bland annat hur du utformar din hemsida och navigering. Vi ser fram emot din feedback på denna serie!
Skrivet av
Maribel
Muñoz Cortés & Anna Jansson - Inside AdWords-teamet
Välkommen till "Go Mobile!"- serien
onsdag 3 februari 2010
Mobiltelefonin genomgår en spännande tid. Under det senaste året har kunderna i allt större utsträckning använt mobiltelefonen för att få åtkomst till Internet. De gör sökningar, tittar på webbsidor och videor och använder mobilprogram. Analytikerna förutspår att Internetanvändningen på mobiltelefoner fortsätter att växa ännu snabbare framöver än den gjorde på stationära datorer.
Ytterligare en spännande företeelse är vår nya attityd till att köpa mobiltelefon (endast i vissa länder). I
Nexus One
sammanstrålar mobilteknik, mobilprogram och Internet. Det är ett utmärkt exempel på hur användare kan komma åt information varhelst de befinner sig och närhelst de behöver den – allt från en enhet som får plats i fickan.
Under de kommande månaderna ägnar vi en återkommande post åt annonsering på mobiltelefoner. Serien kommer att fokusera på kunskap, nya funktioner, bra metoder och tips om hur du optimerar mobilannonskampanjer.
Vi hoppas att Go Mobile!-serien kommer att utgöra en praktisk resurs som ger dig aktuell information och inspiration när du börjar fundera på hur annonsering på mobilen hur mobiltelefoner kan passa in i dina planer.
Skrivet av Michael Schipper - Chef för produktmarknadsföring och Anna - Inside AdWords-teamet
Etiketter
+1
ACE
Ad Sitelinks
adresstillägg
AdSense
Adwords
AdWords Chat
AdWords Editor
AdWords experiment
AdWords Help
AdWords hjälpcenter
Adwords Kampanjexperiment
adwords konverteringar
adwords mobil
AdWords målgruppsinsikter
adwords next
AdWords Policy
AdWords Sverige
adwords uppdateringar
Android
Annonser
Annonsering
Annonseringsmål
Annonseringsvillkor
annonsformat
annonsgalleri
Annonsplatslänkar
Annonsrankning
Annonstext
annonstillägg
Annonsväxling
annonsörer
anpassad HTML
anpassade målgrupper
Anpassade parametrar
Användarvillkor
appar
appkampanjer
Apps
automatisk budgivning
automatiska budstrategier
Automatiska regler
Beskrivningstillägg
Bildannonser
Bloggserie för nybörjare
Bokstäver
Budget
Budgivning
budsimulatorn
budstrategistatusarna
bulkförändringar
bumper annonser
bumperannonser
bättre budbeslut
börjare
Chat
contact AdWords
contact google
conversion optimizer
CPA
CTR
customer match
Data-avvikelse
demoannonser
Demografisk inriktning
Diagnostik
Display-nätverket
Displayannonser
DoubleClick Ad Planner
DSA
dublin
Dynamisk remarketing
dynamiska remarketingannonser
Dynamiska sökannonser
e-handel
Fakturering
Filter
filter för produktgrupper
Flash-annonser
flygplatser
flygplatsinriktning
flygplatsresenärer
Flödesspecifikationen
Frakt
frekvenstak
förbättrade kampanjer
förvaltarkonton
GDN
Geografisk inriktning
Gmail-annonser
godkända produkter
Google
Google +
Google Adwords
Google Analytics
Google Analytics Premium
Google Displaynätverk
Google Grants
google kalkylark
Google Merchant Center
Google My Business
Google Partners
Google Places
Google play
Google Play Butik
google premier partner
Google Shopping
Google sök
Google-annonser
Google+
Googles Display-nätverk
Hangouts
Hem
import for salesforce
informationstext
Innehållsnätverket
Inriktning
insikter
Inställningar och Avancerade funktioner
interaktiva annonser
Intressekategorier
jobs
jul
Jul och Nyår
juridiska krav
Kampanjer
kampanjer med CPM
Kampanjexperiment
kampanjnätverk
kampanjresultatet
kampanjutkast
kartor
klickandel
kontaktpunkter
Kontostruktur
kontroll
konverterade klick
konvertering
konverteringar
Konverteringsbudstatistik
konverteringsspårning
konverteringsspårning för android
konvertingsspårning
Kundmatchning
Kundmatchning för Shopping
Kvalitetsresultat
Kvalitetsresultat och Annonsposition
köpavsikt
lagerstatus
live event
lokal annonsering
lokalt
läkemedel
marknadsförare
mass förändringar
matcha platser
Matchning
MCC
Meddelanden
mellansidesannonser
Merchant Center
Microögonblick
Microögonblick denna vecka
Mitt kundcenter
mobil
mobil ux
mobil värld
mobilannonser
Mobilannonsering
mobilappar
mobilbudsjustering
mobilbudsjusteringarna
mobiloptimerad
mobiloptimerade
mobilsida
mobilsidor
mobilvänlig
mobilvänlighetstest
mSite
My client center
målkanaler
målomvandlingar
mät ditt resultat
ny funktion
Nybörjare
Nyheter
Ommarknadsföring
Omvandlingsspårning
onlineprodukter
optimerar bud
Optimering
Organiskt sökresultat
Pekdatorer
Pekskärm
PLA
Placeringar
Placeringsverktyget
platslänkar
platslänkstillägg
Positionsinställning
Produktannonser
produkter
produktgrupper
Produktkoder
produktstatus
Rapporter
Rapporter och Analytics
Rapportering
Rapportering och analys
Rapportering och omvandlingsspårning
rapporterna för automatisk budgivning
redigera i adwords
Relaterade produkter
Remarketing
remarketingstrategi
remarketingtaggar
resultat
resultatanalys
resultatdata
Rubriker
räckvidd
salesforce
Samtal
samtalskonverteringar
samtalstillägg
Shopping
skärmar
Språkinriktning
Stora förändringar i Adwords
Storhelg
större kartor
Support
synlighet
Säkerhet
Säsongsbetonat
SÖK 2.0
Sökannonser
Sökannonser på Google Play
Sökord
sökordsplaneraren
target airport
tester
think with google
tillkännagivanden
Tips
transaktioner
tredjepartslösning
trueview
trueview annonser
Typer
Universella appkampanjer
Uppdatering
Uppdateringar
Uppgraderade URLer
uppskattade konverteringar
URL
valuetrack
Varför visas inte min annons?
vCPM
Veckans mobiltips
Veckans Policy
Veckans Roliga
Veckans Videotips
Verktyg
Verktyg för förhandsgranskning av annonser
Vidarekoppling
Video
Videoannonser
videoformat
visningsadress
visningsandelar
visningsannonser
visninsannonsverktyg
Webbansvariga
Webbplatser
webbplatsinformation
webbplatslänkar
webbseminarier
working for google
YouTube
YouTube Annonsering
Arkiv
2018
feb.
2017
nov.
sep.
juni
2016
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
feb.
jan.
2015
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
feb.
2014
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
2013
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
mars
feb.
2012
nov.
okt.
juli
juni
apr.
mars
feb.
jan.
2011
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
feb.
jan.
2010
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
feb.
jan.
2009
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
feb.
jan.
2008
dec.
nov.
Feed