Om du är mobilannonsör kan du nu välja exakt vilka telefoner eller vilka mobiltelefoniföretag som ska visa dina annonser. Markera helt enkelt iPhone och andra mobila enheter med kompletta webbläsare på fliken Kampanjinställningar i ditt AdWords-konto, så ser du att flera nya inriktningsalternativ för enheter och företag läggs till. Vilka alternativ som är tillgängliga varierar beroende på det land som har valts för kampanjen.


I och med att inriktningen förbättras får användarna se fler relevanta annonser. Annonsörer som har ett budskap eller erbjudande som riktar sig till särskilda mobiltelefoniföretag eller enheter kan nå ut till rätt användare. Det kan vara särskilt användbart för annonsörer med målsidor som har optimerats för en särskild enhet, som har faktureringsavtal med ett specifikt mobiltelefoniföretag eller som har utvecklat mobilprogram för en specifik plattform. Om du exempelvis använder en Android-telefon ser du inte annonser för iPhone-program.

Det har också blivit lättare för alla att rikta annonser mot mobilprogram. Annonser som länkar till hämtningssidor för mobilprogram visas nu bara på de enheter som erbjuder programmen. Och i stället för en webbadress visas en hämtningslänk i annonsen. Annonsörerna behöver bara ange itunes.apple.com/ eller market.android.com/ följt av namnet på programmet i annonsens synliga webbadress, så visas den automatiskt som Hämta iPhone-program eller Hämta Android-program.

Vi hoppas att de här nya inriktningsalternativen ger en bättre och mer relevant användarupplevelse.