Välkommen till webbdesignserien!

I kommande fem inläggen kommer vi att förklara några viktiga koncept för webbdesign som hjälper dig att lyckas med e-handel och få ut så mycket som möjligt av dina AdWords-kampanjer.

Vi börjar vi med att berätta om bra metoder för webbdesign och optimering av målsidan i våra två första inlägg. Tredje inlägget kommer att ha fokus på produktkategorisidor och hur du kan stärka köpprocesserna, följt av ett fjärde inlägg med tips och verktyg för att på bästa sätt spåra webbplatsens resultat. Vi avslutar serien med ett inlägg om viktiga kulturella hänsyn när man utformar webbplatser på flera språk.

Det viktigaste att tänka på när du marknadsför din verksamhet online är att se på din webbplats som om det vore en fysisk butik. Vad förväntar du dig när du går in i en butik? Köparna letar normalt efter ett antal grundläggande delar – till att börja med vill de hitta produkterna enkelt, så ordningen är mycket viktig. För det andra måste priser och erbjudanden visas tydligt och till sist förväntar sig kunderna bra hjälp som oftast tillhandahålls av ett butiksbiträde. I den fysiska världen kan vi gå runt en stund i butiken och leta efter saker, men när man säljer online är det svårare att behålla köparna i butiken. Visste du till exempel att besökarna vanligtvis bestämmer sig för om de ska stanna på en målsida eller inte inom 8 sekunder?

Det finns några grundläggande delar som kan avskräcka besökarna från att stanna på din målsida, så försök att undvika följande:
  1. Popup-fönster: det är mycket viktigt att inte störa besökarens sidvisning och att låta dem själva bestämma vart de ska härnäst
  2. Långa sidladdningstider: personer som handlar online är otåliga och kritiska av naturen, så det är bäst att göra det så enkelt som möjligt för dem
  3. Registrering: om man måste registrera sig eller skapa ett konto för att få åtkomst till en webbplats är det många användare som tappar intresset. Om det verkligen är nödvändigt att besökarna registrerar dig måste du förklara fördelarna och se till att det är enkelt. Ett annat bra alternativ är att låta användarna bestämma sig för om de vill registrera sig efter att deras köp är slutfört genom att erbjuda ytterligare rabatter i framtiden i utbyte.
I nästa inlägg kommer vi att diskutera tre mycket viktiga områden för webbplatsens resultat. Bland annat hur du utformar din hemsida och navigering. Vi ser fram emot din feedback på denna serie!