Inside AdWords - Sverige
Googles officiella blog för nyheter, tips och information om AdWords.
AdWords +1
torsdag 31 mars 2011
Det muntliga informationsflödet kan vara mycket effektivt. Om du måste göra ett val är det vanligt att fråga andra som du litar på innan du bestämmer dig. Men hur är det med det klickbaserade informationsflödet? Hur kan ett förslag från en vän eller arbetskamrat när du behöver det vara lika enkelt som en vänskaplig pratstund – eller till och med enklare?
Vi vill göra det enkelt för Google-användare att få rekommendationer från någon som de litar på, just när de söker på något. Av den anledningen introducerar vi knappen
+1
. Med ett enda klick på +1 kan inloggade Google-användare rekommendera innehåll som de uppskattar på webben för sina vänner och kontakter just där det är som mest användbart – på Googles söksidor.
+1 är en enkel idé. Låt oss använda Brian som exempel. När Brian loggar in på sitt Google-konto och ser en av dina annonser eller ett organiskt sökresultat på Google kan han använda +1 och rekommendera webbsidan.
När Brian vän Malin loggar in och söker på Google och din webbsida visas, kan hon se en personlig kommentar som visar att Brian rekommenderade den med hjälp av +1. Så när Brian använder +1 talar han om för Malin att det är värt att titta på webbplatsen.
Vi förväntar oss att personliga kommentarer talar om för användare att dina annonser och organiska sökresultat är relevanta för dem, vilket ökar chanserna att de faktiskt tittar på webbplatsen. Du behöver inte ändra din annonseringsstrategi om du använder knappen +1. Inte heller påverkas beräkningen av
kvalitetsresultat
(även om +1 kommer att vara en av många signaler som vi använder för att beräkna
rankningen av organiska sökresultat
). Tänk på knappen +1 som en förbättring som kan hjälpa redan framgångsrika sökkampanjer att ge ännu bättre resultat.
I början visas knappen +1 bara för sökningar på engelska på Google.com, men vi arbetar med att lägga till fler språk i framtiden. Du behöver inte ändra dina kampanjer för att kunna använda +1 – inom de närmaste veckorna kommer vi att lägga till knappen +1 i annonser och sökresultat på Google.com.
Knappen +1 är dock inte bara till för söksidor. Vi arbetar på en +1-knapp som du även kan placera på dina webbsidor, vilket gör det lätt för användare att rekommendera ditt innehåll på Sök på Google utan att behöva lämna webbplatsen. Om du vill få ett meddelande när +1-knappen är tillgänglig för din webbplats kan du registrera dig för uppdateringar via e-post på
+1-webbplatsen för den webbansvarige
.
Vår +1-knapp är nästa steg i vår strävan att hitta relevant innehåll via relationer på webben. Vi tycker att det är spännande med +1 som ett sätt att göra sökningar och sökkampanjer mer personliga, relevanta och effektiva. Vi hoppas att även du finner det spännande!
Skrivet av Emily Moxley - Product Manager, och Kristin Sarstedt - Inside AdWords-teamet
Ett nytt sätt att innehållsinrikta dina annonser på Googles Display-nätverk
onsdag 30 mars 2011
Många av er använder
innehållsinriktning
i
Google Display-nätverk
för att nå tilltänkta kunder när de läser material på webben som är direkt relaterade till era produkter eller tjänster. Hittills har ni kunnat göra det genom att ange sökord som tillsammans gör att annonserna visas på relevanta webbsidor. Den här veckan kommer ni även att kunna ange ämnen för att rikta in era annonser på innehåll i Googles Display-nätverk. Med detta ytterligare innehållsinriktningsalternativ kan ni välja mellan fler än 1 750 ämnen och underämnen när annonserna riktas in. Det hjälper er att snabbt nå en stor målgrupp på hela webben som är aktivt intresserade av material som har med era företag att göra.
Använda ämnen eller sökord för innehållsinriktning av annonse
r
Att innehållsinrikta annonserna med hjälp av ämnen ger bred inriktning och stor räckvidd. Det är ett bra sätt att snabbt och enkelt komma i kontakt med en stor målgrupp för att göra varumärket känt eller generera försäljning. När du använder ämnesinriktning tittar vårt system på alla termer på sidan för att avgöra webbsidans ämne, och förlitar sig mindre på specifika sökord. Å andra sidan kan man rikta in sig på mer specifika sidor i Display-nätverket genom att använda sökord för innehållsinriktning, eftersom man använder enskilda sökord för att utveckla ett tema i annonsgrupperna. Men bägge inriktningsalternativen kan användas tillsammans för att på ett mycket effektivt sätt nå en målgrupp i hela Googles Display-nätverk. Låt oss se på hur detta kan användas.
Säg att du säljer digitalkameror. Du skulle kunna använda sökords- och ämnesbaserad innehållsinriktning tillsammans på följande vis för att uppnå olika kampanjmål, t.ex. att öka medvetenheten om varumärket och generera försäljning.
Skapa först en annonsgrupp som riktas in på underämnet
Nyheter och aktuella händelser >> Tekniknyheter
med en visningsannons för att öka teknikintresserades kunskaper om kamerorna.
Rikta sedan in dig på underämnet
Foto och video >> Kameror
med en visningsannons eller ett interaktivt medieannonsformat såsom video för att personer som är intresserade av kameror ska kunna se dina produkters funktioner och fördelar.
Skapa till sist en separat annonsgrupp med sökordsbaserad innehållsinriktning med sökord som är fokuserade på ett visst varumärke eller en viss kameramodell. Använd sedan en text- eller visningsannons med ett specialerbjudande eller en rabatt på kameran för att generera försäljning bland användare som läser recensioner av det kameramärket eller den kameramodellen.
Det här är bara ett exempel på hur du kan använda ämnes- och sökordsbaserad innehållsinriktning tillsammans för att öka medvetenheten om varumärket, få fler intresserade och generera försäljning. Du kan även
undanta
ämnen och underämnen för att finjustera inriktningen.
Precis som de övriga inriktningsalternativen i Display-nätverket stöds alla annonsformat vid innehållsinriktning på ämnen, t.ex. text-, visnings-, video- och interaktiva medieannonser, samt alla våra
budgivningsalternativ
såsom kostnad per klick (CPC), kostnad per tusen visningar (CPM) samt kostnad per förvärv (CPA). Dessutom har du fortfarande tillgång till rapporter på webbadressnivå och andra verktyg såsom
Omvandlingsoptimeraren
.
Om du vill undersöka om det här inriktningsalternativet passar dig kan du läsa våra tips om de bästa tillvägagångssätten. Sedan kan du fördjupa dig i ämnet genom att läsa våra Hjälpcenter-artiklar.
Skrivet av Emel Mutlu - Product Marketing Manager och Kristin Sarstedt - Inside AdWords-teamet
Hitta hjälp med kontohanteringen i Google Partnersökning
måndag 28 mars 2011
I dag har vi lanserat en ny funktion i Google Partnersökning som innebär att annonsörer som vill ha hjälp med sin kontohantering kan kontakta certifierade partner direkt genom att fylla i ett formulär. Certifierade partner kan enkelt läsa och svara på inkommande förfrågningar. Vi inför ändringen eftersom både annonsörer och certifierade partner har önskat sig förbättringar av hanteringen av potentiella kunder liksom av hanteringen av kundernas förfrågningar.
När Google Partnersökning lanserades i april 2009 var man tvungen att besöka företagens webbplatser direkt om man ville kontakta dem.
Nu har vi effektiviserat hanteringen av potentiella kunder med en Kontakta oss-knapp på företagets profilsida. Genom att klicka på knappen kan du läsa information om och kontakta certifierade partner direkt via Partnersökning:
Du får automatiskt ett bekräftelsemeddelande om att din förfrågan har skickats. Den potentiella partnern får ett meddelande om att en ny potentiell kund har kommit in. Partnerföretaget kan läsa information om förfrågningen i den nya funktionen Hantering av potentiella kunder på sin sida i Google AdWords certifieringsprogram och välja om de vill kontakta dig.
Om en partner väljer att inte samarbeta med ditt företag får du ett meddelande via e-post. I så fall uppmuntrar vi dig att kontakta andra partner. Du har större chans att hitta en lämplig partner till ditt företag om du anger din uppskattade budget.
Om du är certifierad partner och vill läsa mer om fördelarna med de här funktionerna, till exempel bra metoder för att hantera din profil, kan du läsa Google-bloggen om
annonslösningar för reklambyråer
.
Mer information om dessa och andra funktioner i Googles certifieringsprogram och Sökmotor för partner finns i programmets
Hjälpcenter
.
Skrivet av Katherine Wasilenko - Product Marketing Manager och Markus Ahlberg - Inside AdWords-teamet
Google lanserar idag sitt nya partnerprogram Google Engage
måndag 28 mars 2011
Är du en webbutvecklare? Digital marknadsföringsbyrå? Arbetar du med SEO eller SEM? Eller erbjuder du webbrelaterade tjänster till små eller medelstora företag? Då bör du fortsätta att läsa denna bloggpost...
På Google är vi fast beslutna att stärka den digitala ekonomin och ett sätt som vi kan göra detta är att hjälpa små och medelstora företag att lyckas online.
Vi inser att många små och medelstora företag förlitar sig på byråer och frilansare för att skapa och hantera sin online-närvaro, samt för att få hjälp med sin onlinemarknadsföring. Genom lanseringen av vårt nya partner- och utbildningsprogram Google Engage hoppas vi kunna göra jobbet lättare för dessa byråer och individer att arbeta med Google AdWords och andra produkter från Google.
De företag och individer som väljer att delta i Google Engage kommer att få gratis tillgång till utbildningsmaterial som tagits fram exklusivt för Engage-medlemmar och annat stöd som hjälper dem att bli bättre konsulter inom onlinemarknadsföring.
Vi hoppas att Engage kommer att hjälpa företag som erbjuder webbtjänster att få nya kunder och skapa mervärde för sina befintliga kunder. Så om du arbetar med webbutveckling, är en byrå inom marknadsföring, SEO, SEM eller IT, eller erbjuder andra liknande webbtjänster kan du ansöka om medlemskap till Engage-programmet idag.
Se länken nedan för information om deltagande:
Google Engage
Postad av: Christoffer Klemming - Product Marketing Manager, Google Sverige, och Kristin Sarstedt - Inside AdWords Teamet
AdWords Kampanjexperiment (ACE) finns nu tillgängligt i AdWords-rapporter
torsdag 24 mars 2011
Det är experimentens resultat som avgör hur användbara de är. För alla er som använder AdWords Kampanjexperiment (ACE) för att köra experiment på sökord, bud, placeringar,
annonsgrupper
,
annonstexter
och annat har det blivit ännu enklare att bedöma resultaten med en ny rapport i AdWords.
ACE-rapporterna är en av alla typer av
rapporter som du kan köra
från fliken Kampanjer (eller via API:n). När du
kör en rapport som segmenteras efter Experiment
visas en jämförelse av resultaten från kontroll- och experimentfördelningarna sida vid sida samt skillnadernas statistiska signifikans. Med utgångspunkt från experimentets resultat kan du bestämma om du vill införa ändringarna fullt ut, ta bort dem eller fortsätta köra experimentet. Rapporterna är också viktiga förteckningar över experimentresultaten eftersom du inte kan se information om tidigare experiment när du väl har godkänt eller tagit bort ändringarna.
Med ACE kan du få värdefull information i realtid om hur ändringar i kampanjen påverkar ditt konto. Oavsett om du måste göra stora förbättringar eller om kontot fungerar bra är varje experiment ett bra experiment! Du kan få mer information om ACE genom att titta på vår
videoserie på YouTube
eller besöka
AdWords Hjälpcenter
. Vad väntar du på? Klara, färdiga, testa!
Skrivet av Alexandra Kenin - Product Marketing Manager och Markus Ahlberg - Inside AdWords-teamet
AdWords för nybörjare – del 7
måndag 21 mars 2011
I den sjunde delen i vår
bloggserie
för nybörjare och annonsörer som vill repetera grunderna i AdWords tittar vi närmare på fördelarna med
verktyget för förhandsgranskning av annonser
och hur du kan använda det.
Med
verktyget för förhandsgranskning av annonser
kan du se dina annonser precis som de visas på en vanlig sökresultatsida på Google utan att dra på dig extra visningar. Om du i stället söker efter annonserna direkt i söknätverket utan att klicka på dem ökar antalet visningar medan antalet klick förblir oförändrat, vilket kan leda till ett lägre kvalitetsresultat.
När du använder verktyget för förhandsgranskning av annonser är det viktigt att inställningarna i verktyget
överensstämmer med dina kampanjinställningar
.
Annonsen visas troligen
inte
om:
CPC-budet
eller
kvalitetsresultatet
är för lågt
Din
dagliga budget
är förbrukad
Användaren inte befinner sig
i det inriktade området
Annonsen är placerad på den
andra söksidan
Målspråket
skiljer sig från användarnas inställningar för gränssnittet på Google
Annonsen
undergår granskning
eller
inte har godkänts
Vi hoppas att du får användning av de här tipsen när du annonserar med AdWords. Glöm inte att besöka
AdWords nybörjarguide
i AdWords Hjälpcenter där du hittar ytterligare information och hjälp. Du kan också besöka vår AdWords-utbildning online och titta på den här
kostnadsfria videosjälvstudien
som visar olika orsaker till att dina annonser inte visas. Och glöm för all del inte att hålla utkik efter nästa inlägg i vår bloggserie för nybörjare.
Skrivet av Kristin Sarstedt - Inside AdWords-teamet
Så här gör du webbplatser mobilvänliga
tisdag 15 mars 2011
Frågorna vi får från webbansvariga handlar ofta om hur webbplatser på bästa sätt kan anpassas för mobiltelefoner och hur webbplatsernas interaktion med Googlebot-Mobile kan optimeras. I det här inlägget förklarar vi vad som gäller och ger några användbara tips.
Lite bakgrundsinfo
Låt oss börja med en lätt fråga. Vilka "mobiltelefoner" tänker vi på när vi pratar om mobilvänliga webbplatser?
För att svara på frågan måste vi identifiera vilka funktioner som mobiltelefonernas webbläsare har, speciellt i jämförelse med webbläsare på moderna datorer. För enkelhetens skull kan vi dela in mobiltelefoner i följande kategorier:
Traditionella mobiltelefoner:
Webbläsarna kan inte rendera vanliga skrivbordsversioner av webbsidor. Dit räknas webbläsare för cHTML (iMode), WML, WAP och liknande standarder.
Smarttelefoner: Webbläsarna kan rendera vanliga skrivbordsversioner av webbsidor, åtminstone till viss del. Den här kategorin omfattar många olika enheter, till exempel telefoner av typen Windows Phone 7, Blackberry, iPhone och Android, samt pekdatorer och läsare för e-böcker.
Kategorin kan i sin tur delas in i underkategorier beroende på om stöd finns för HTML5:
Enheter med webbläsare som inte stödjer HTML5
Enheter med webbläsare som stödjer HTML5
Mobiltelefoner av den gamla skolan anslöt till Internet via webbläsare med begränsade renderingsfunktioner. Smarttelefonernas intåg på marknaden har fört med sig stora förändringar, i och med att deras webbläsare kan konkurrera med användarupplevelsen på en dator. Tänk på att de angivna kategorierna utgår från vår egen uppfattning om vad som gäller just nu. Det kan förändras i framtiden.
Googlebot och mobilinnehåll
Google har två sökrobotar som är relevanta i sammanhanget: Googlebot och Googlebot-Mobile. Googlebot genomsöker innehåll på skrivbordsversioner av webbsidor och dess inbäddade innehåll. Googlebot-Mobile genomsöker mobilinnehåll. Vi får allt fler frågor av följande typ:
Det finns olika typer av mobila webbläsare med varierande egenskaper och prestanda. Vilket innehåll bör jag visa för Googlebot-Mobile?
Svaret ligger i användaragenten som Googlebot-Mobile använder vid genomsökningar. Googlebot-Mobile använder olika användaragentsträngar, som alla följer detta format:
[Namn på telefon(er)] (compatible; Googlebot-Mobile/2.1; +http://www.google.com/bot.html)
Visa det innehåll på webbplatsen som är lämpligast för telefonen/telefonerna i användaragentsträngen. Här hittar du
hela listan över Googlebot-Mobiles användaragenter
.
Observera att Googlebot-Mobile för närvarande inte har någon användaragentsträng för smarttelefoner. Det innebär att ett korrekt konfigurerat visningssystem endast visar Googlebot-Mobile innehåll för traditionella mobiltelefoner (se ovan), eftersom användaragentsträngarna dikterar detta. Det kan förändras i framtiden och i så fall tillkommer eventuellt en ny användaragentsträng för Googlebot-Mobile.
I dagsläget förväntar vi oss att smarttelefoner kan hantera innehåll som är anpassat för datorer. Därför behöver webbansvariga i regel inte vidta några speciella åtgärder för mobiltelefoner. Ofta kan det dock vara lämpligt att formatera innehållet på webbplatser så att det passar smarttelefoner. Fundera på vad som är bäst ur användarnas perspektiv.
Webbadresstrukturer för mobilinnehåll
Många frågor handlar om vilka webbadresser som ska användas för att visa mobilinnehåll. Här följer några vanliga användningsfall.
Webbplatser med innehåll som endast är anpassat för datorer
De flesta webbplatser har endast innehåll i en version, det vill säga HTML som är utformad för webbläsare på datorer. Det innebär att alla webbläsare kommer åt innehållet från samma webbadress.
Det är inte säkert att den här typen av webbplatser kan visas i traditionella mobiltelefoner. Användarupplevelsen i en smarttelefon beror på vilken webbläsare som används. Kvaliteten kan vara precis lika bra som på en dator.
Om innehållet du visar för användaragenterna endast är anpassat för datorer måste du visa samma typ av innehåll för Googlebot-Mobile. Behandla alltså Googlebot-Mobile på samma sätt som du behandlar alla andra användaragenter eller okända användaragenter. I dessa fall
kan Google ändra dina webbsidor
för att förbättra användarupplevelsen på mobiltelefoner.
Webbplatser med innehåll som är specifikt anpassat för mobiltelefoner
Många webbplatser har innehåll som optimerats för mobila användare. Det kan röra sig om innehåll som helt enkelt har formaterats för att passa telefonernas mindre bildskärmar, eller innehåll som visas i ett annat format (t.ex. WAP).
Många undrar om det är möjligt att visa olika typer av innehåll från samma webbadress, eller om flera webbadresser måste användas. Vissa webbplatser kan till exempel använda webbadressen www.exempel.se för webbläsare på datorer, medan mobila enheter kommer åt webbplatsen via m.exempel.se eller wap.exempel.se. Andra webbplatser visar olika innehåll från en och samma webbadress av typen www.exempel.se.
När det gäller Googlebot och Googlebot-Mobile spelar det ingen roll vilken webbadresstruktur du använder, så länge innehållet som visas för sökrobotorna är exakt samma innehåll som användarna ser. Om du till exempel omdirigerar mobila användare från www.exempel.se till m.exempel.se märker Googlebot-Mobile detta. Båda webbplatserna genomsöks och läggs till i rätt index. I det här fallet ska du ange en 301-omdirigering för både användare och Googlebot-Mobile.
Du kan också visa alla typer av innehåll från www.exempel.se, vilket alltså innebär att mobilversionen och skrivbordsversionen visas från samma webbadress beroende på användaragenten. Googlebot och Googlebot-Mobile kommer även i detta fall att genomsöka webbplatsen på korrekt sätt. Google betraktar inte detta som cloaking.
Oavsett vilken webbadresstruktur du väljer måste du identifiera användaragenten hos dina användare och Googlebot-Mobile och se till att samma innehåll visas för de båda. Glöm inte att spara standardinnehållet (skrivbordsversionen) ifall en okänd användaragent begär åtkomst till det.
Webbplatskartor för mobila enheter i Verktyg för webbansvariga
Slutligen får vi också många frågor om vilka webbadresser som kan anges i webbplatskartor för mobila enheter. I den här typen av webbplatskartor får du endast ange webbadresser till mobilinnehåll, även om dessa webbadresser också kan visa icke-mobilt innehåll för icke-mobila användaragenter. Läs mer i följande
artiklar i hjälpcentret
.
Har du fler frågor?
Börja med att läsa informationen i
hjälpcentret för mobila webbplatser
och de relevanta avsnitten i vår
grundhandbok om sökmotoroptimering
. Du kan också ställa frågor om detta inlägg i vårt
hjälpforum
.
Skrivet av Pierre Far - Webmaster Trends Analyst och Markus Ahlberg - Inside AdWords-teamet
AdWords för nybörjare – del 6
måndag 14 mars 2011
I den sjätte delen i vår
bloggserie
för nybörjare och annonsörer som vill repetera grunderna i AdWords ska vi ta upp vikten av en väl genomtänkt
kontostruktur
.
Som du kanske vet består AdWords-kontot av tre nivåer:
konto, kampanj och annonsgrupp
. Det här kan vara bra att tänka på när du strukturerar ditt konto.
Strukturera
ditt AdWords-konto med utgångspunkt från din webbplats och de produkter eller tjänster som du erbjuder.
Namnge
kampanjerna och annonsgrupperna enligt reglerna ovan
Varje annonsgrupp bör innehålla
10–20 positiva sökord
och
5–10 negativa sökord
Anta t.ex. att du säljer begagnade bilar och vill annonsera i både Sverige och Danmark. Börja med att skapa en kampanj som är inriktad på svensktalande användare i Sverige och en annan kampanj för dansktalande i Danmark. Om du säljer två typer av bilar, i det här exemplet Volvo och Saab, skapar du en annonsgrupp för varje bil under varje kampanj.
Kampanj A:
Begagnade bilar – Sverige
Annonsgrupp A.1: Volvo
Annonsgrupp A.2: Saab
Kampanj B:
Begagnade bilar – Danmark
Annonsgrupp B.1: Volvo
Annonsgrupp B.2: Saab
För annonsgrupp A.1 (begagnade Volvobilar i Sverige) ska du skriva annonser på svenska om dina begagnade Volvo. Sökorden ska vara relevanta för annonstexten och målsidan, t.ex "begagnad volvo bil", "köp begagnad volvo", "billiga volvobilar".
En
fördel
med en bra kontostruktur är att du får överblick över din marknadsföringsaktiviteter online. När strukturen följer dina webbplatser och dina produkter eller tjänster blir det enklare att införa ändringar och optimera kontot.
Vi hoppas att du får användning av de här tipsen när du annonserar med AdWords. Glöm inte att besöka
AdWords nybörjarguide
i AdWords Hjälpcenter där du hittar ytterligare information och hjälp. Och glöm för all del inte att hålla utkik efter nästa inlägg i vår bloggserie för nybörjare.
Skrivet av Kristin Sarstedt - Inside AdWords-teamet
Är det din första vecka med AdWords? Titta på denna korta videolektion för att få bra tips och hjälp
torsdag 10 mars 2011
Vi förstår att det kan vara väldigt utmanande att skapa ett nytt konto för första gången och samtidigt lära dig mer om AdWords, och därför har AdWords Online Klassrum skapat en ny onlinekurs; ‘
Din första vecka med AdWords
’, för att hjälpa dig att komma igång!
Denna korta videolektion, som du kan se på när du vill, tar upp de vanligaste frågorna och problemen som de flesta annonsörer stöter på under sin första eller andra vecka med AdWords. Mer specifikt kommer vi att ta upp:
Grunderna i hur du loggar in och vad som händer om du glömmer bort dina login-detaljer.
Hur du kan skapa och strulturera en lyckad kampanj i linje med dina annonseringsmål och din målpublik.
Hur du kan dela upp kampanjen i relevanta annonsgrupper, där varje annonsgrupp innehåller nya annonser och sökord.
Det bästa sättet för att testa om din annons syns och vad du kan göra för att få annonsen godkänd enligt våra annonseringspolicies och riktlinjer.
Hur du bör tolka den grundläggande statistiken och förbättra annonseringen med hjälp av detta för att nå önskat resultat.
Om du är ny med AdWords rekommenderar vi starkt att du tar några minuter för att titta igenom
denna onlinelektion
, bara för att försäkra dig om att du har allt rätt och riktigt från början. Om du redan har skapat din första kampanj så kan lektionen fortfarande vara användbar för att hjälpa dig att förbättra kampanjen och anpassa den till dina mål med annonseringen. Börja redan nu att lära dig via
AdWords Online Klassrum
!
Skrivet av Kristin Sarstedt - Inside AdWords-teamet
Visa annonser som med störst sannolikhet leder till fler omvandlingar, oftare
onsdag 9 mars 2011
Vi är glada över att kunna lansera en ny inställning för annonsväxling i AdWords som ger dig möjlighet att optimera för omvandlingar. Tidigare hade du två alternativ:
Optimera för klick: Annonser som förväntas leda till fler klick visas oftare
Rotera: Annonserna visas mer jämnt fördelat
Med det tredje alternativet kan du nu välja att oftare visa annonser som förväntas leda till fler omvandlingar.
Vi har alltid uppmuntrat dig att pröva på att använda flera annonser i varje annonsgrupp och har erbjudit hjälp genom att visa de annonser som har högst klickfrekvens oftare. En del av er har dock talat om för oss att annonsen med högst klickfrekvens inte alltid har högst omvandlingsfrekvens och att ni vill kunna optimera för omvandlingar i stället för klick. Från och med i dag är detta precis vad ni kan göra.
Om du vill använda den nya inställningen ska du använda
Omvandlingsspårning
i ditt konto eftersom vi med uppgifterna från detta verktyg avgör vilken annons som med störst sannolikhet leder till omvandlingar. När vi inte har tillräckligt med information för ett beslut visar vi den annons som med störst sannolikhet får klick. Om du använder Omvandlingsspårning visas alternativet
Optimera för omvandling
under
Avancerade inställningar
på fliken
Inställningar
i avsnittet
Annonsvisning: annonsväxling, frekvenstak
i en kampanj. Efter aktiveringen gäller inställningen för alla annonser som visas på Google och på partnerwebbplatser i sök- och Display-nätverket.
Genom att ge dig ett annat sätt att definiera annonser som "ger bäst resultat" hoppas vi att det blir lättare för dig att experimentera med annonserna och se vilka som oftast hjälper dig att uppnå dina annonseringsmål. Läs mer om annonsväxlingsinställningar på vårt
Hjälpcenter
.
Skrivet av Lisa Shieh och Markus Ahlberg - Inside AdWords-teamet
AdWords för nybörjare – del 5
måndag 7 mars 2011
I den femte delen i vår
bloggserie
för nybörjare och annonsörer som vill repetera grunderna i AdWords ska vi titta närmare på hur
annonsrankningen
och
kvalitetsresultatet
fungerar i söknätverket.
Något som många annonsörer undrar är hur annonserna placeras bland de sponsrade länkarna och hur man kan förbättra annonsrankningen. Rankningen av en sökordsinriktad annons på sökresultatsidan baseras på det matchande sökordets
högsta kostnad per klick
(CPC-bud) och
kvalitetsresultat
. Kvalitetsresultatet bygger på sökordets och annonsens resultat den senaste tiden, deras relevans för sökfrågan och andra relevansfaktorer.
Annonsrankning = CPC-bud × kvalitetsresultat
För att få bästa möjliga annonsrankning och därmed en högre position är det viktigt att:
Använda
relevanta sökord och relevant annonstext
, ha
hög klickfrekvens
på Google och ett
högt CPC-bud
. Det kan du få genom att se till att dina sökord, din målsida och din annonstext är relaterade till varandra.
Var noga med att din webbplats följer våra
riktlinjer för målsida
så att den har hög kvalitet.
Det är mycket viktigt för Google att ge våra användare
relevant information
och en positiv användarupplevelse. Därför använder vi oss av kvalitetsresultat. Kvalitetsresultatet måste vara högt för att annonsen ska rankas bland de översta positionerna.
Sponsrade länkar
och
naturliga sökresultat
har ingen koppling till varandra. Om du vill använda sökmotoroptimering (SEO) kan du läsa våra
riktlinjer för webbansvariga
.
Om du följer våra tumregler ovan bör du både få högre kvalitetsresultat och högre annonsrankning. Samtidigt kan du få lägre kostnader per klick. Med ett högre kvalitetsresultat kan du alltså visa fler
annonser för din fastställda budget
.
Vi hoppas att du får användning av de här tipsen när du annonserar med AdWords. Glöm inte att besöka
AdWords nybörjarguide
i AdWords Hjälpcenter där du hittar ytterligare information och hjälp. Du kan också titta på vår
kostnadsfria videosjälvstudie
från AdWords-utbildning online om du vill veta mer om annonsrankning. Och glöm för all del inte att hålla utkik efter nästa inlägg i vår bloggserie för nybörjare.
Skrivet av Kristin Sarstedt - Inside AdWords-teamet
Googles sökningar och spam för sökmotorer
onsdag 2 mars 2011
I januari dök det upp
många
historier
om
Googles sökkvalitet. Om du läser några av de senaste artiklarna kanske du undrar om kvaliteten på våra resultatsidor har försämrats. Det korta svaret är att den utvärderingsstatistik som vi har utvecklat och förfinat i över tio år visar att Googles sökkvalitet är bättre än någonsin vad gäller relevans, aktualitet och omfattning. Idag förekommer engelskspråkigt spam i Googles resultat inte ens hälften så ofta som det gjorde för fem år sedan. På de flesta andra språk förekommer spam ännu mer sällan än på engelska. Men vi har lagt märke till en liten ökning av spamresultat under de senaste månaderna. Det har dock redan blivit bättre igen och vi arbetar ständigt med nya sätt som kan förbättra vår sökkvalitet.
Bara så att vi förstår varandra – spamsidor är
skräp som du hittar bland sökresultaten
när webbplatser försöker fuska sig till bättre platser i sökresultaten eller på annat sätt bryter mot sökmotorernas kvalitetsriktlinjer. För tio år sedan var situationen så illa att sökmotorer regelbundet gav irrelevanta skräpresultat för många olika sökningar. I stort har Google lyckats bekämpa den typen av "rena spamsidor"—även om vissa som lägger ut skräp tar till fula eller till och med olagliga sätt, såsom att
hacka en webbplats
.
Vi har både blivit större och förbättrat vår aktualitet de senaste månaderna genom att indexera en massa bra innehåll. Tyvärr följer det även med en del skräp. Därför lanserade vi nyligen en omgjord klassificerare på dokumentnivå som gör det svårare för innehåll från spamsidor att få en hög placering. Den nya klassificeraren är bättre på att upptäcka skräp på enskilda webbsidor, till exempel upprepade spammiga ord – de typer av fraser du ofta kan se i automatiserade och självfrämjande skräpkommentarer i bloggar. Vi har också radikalt förbättrat vår förmåga att upptäcka hackade sidor, något som utgjorde en stor del av det spam som sågs under 2010. Vi utvärderar även andra ändringar som borde hjälpa till att sänka spamnivåerna ytterligare. En av dessa ändringar riktar sig främst mot sidor som kopierar andras innehåll och sidor med lite eget innehåll. Vi kommer att fortsätta undersöka olika sätt att minska skräpet, inklusive nya sätt för användare att
ge tydligare feedback
om spamsidor och sidor av dålig kvalitet.
Eftersom "rena spamsidor" har minskat med tiden har fokus istället flyttats till "innehållsfarmar", sidor med innehåll av ytlig eller dålig kvalitet. 2010 lanserade vi två stora algoritmiska förändringar med fokus på
sidor av dålig kvalitet
. Men vi tar till oss all feedback från webben. Allmänheten efterfrågar kraftfullare åtgärder mot innehållsfarmar och sidor som främst består av skräpinnehåll eller innehåll av dålig kvalitet. Vi fortsätter också med att implementera nya
algoritmiska förändringar
. Vi är stolta över Googles sökningar och strävar efter att göra varje sökning perfekt. Faktum är att vi inte är perfekta, vilket tillsammans med våra användares skyhöga förväntningar på Google gör att bristerna uppfattas som mycket större än vad de egentligen är. Trots detta kan och bör vi göra bättre ifrån oss.
En missuppfattning vi har sett de senaste veckorna är att Google inte skulle vidta samma åtgärder mot skräpinnehåll i vårt index i de fall sidorna visar annonser från Google. För tydlighetens skull:
Google vidtar alltid åtgärder mot sidor som bryter mot våra riktlinjer för kvalitet, även om de innehåller annonser från Google.
Att visa annonser från Google ger inte bättre placering på Google.
Att köpa annonser från Google ger inte heller bättre placering i Googles sökresultat.
Det har alltid varit så men det är viktigt att bekräfta att det fortfarande är på det sättet.
Allmänheten bryr sig tillräckligt mycket om Google för att berätta för oss – ibland passionerat – vilka förbättringar de vill se. Vi uppskattar verkligen denna feedback. Tillsammans med våra egna vetenskapliga utvärderingar och användares feedback kan vi utforska alla möjligheter till förbättring.
Berätta gärna för oss
hur vi kan göra ett bättre jobb så fortsätter vi att arbeta för ett bättre Google.
Skrivet av Matt Cutts - Chefsingenjör och Markus Ahlberg - Inside AdWords-teamet
Bra metoder för mobiler: Använd separata mobilkampanjer för bättre resultat
tisdag 1 mars 2011
Antalet sökningar på mobila enheter med kompletta webbläsare har fyrdubblats under det gångna året. Det innebär att möjligheterna att nå rörliga användare blir allt större. Är dina kampanjer optimerade för mobila enheter? Det bästa man som annonsör kan göra för att få bättre resultat är att skapa fristående mobilspecifika kampanjer. Vi har sett att annonsörerna har fått en genomsnittlig ökning på
11,5 % på mobil-CTR:en när de kör och optimerar separata mobilkampanjer
jämfört med mobil-CTR:en i en kombinerad mobil- och datorkampanj.
Varför ska jag skapa separata mobilspecifika kampanjer?
För närvarande kör många annonsörer kombinerade kampanjer som inriktas på både datorer och mobila enheter. Det är praktiskt med tanke på räckvidden och när annonsören vill komma igång med mobilannonseringen, men annonsörer som vill få konkurrensfördelar och maximera sina mobilresultat bör skapa separata AdWords-kampanjer för mobila enheter. Genom att skapa separata mobilkampanjer kan du optimera annonsstrategin för den mobila plattformen. Då får du större kontroll över faktorerna som direkt påverkar resultatet. När du har skapat en mobilspecifik kampanj rekommenderar vi att du följer följande optimeringstips:
Få större kontroll och bli mer flexibel:
Genom att använda en separat mobilspecifik kampanj får du större insyn i resultatet av mobilkampanjen och du kan optimera buden, sökordslistorna och annonserna utan att de datorbaserade kampanjerna påverkas.
Separata budgetar och bud för mobila enheter:
På mobila enheter konkurrerar du om att visa din annons på fem platser på mobilsökresultatsidan till skillnad mot tio platser i datorkampanjer. Det är viktigt att du bjuder offensivt så att dina annonser blir konkurrenskraftiga och får framträdande platser.
Skräddarsy annonserna för mobila enheter:
Skapa mobilspecifika annonser med texter som vänder sig direkt till mobilanvändarna, till exempel "Få erbjudanden direkt i telefonen". Du kan också anpassa funktioner som
Ad Sitelinks
och styra användarna till mer mobilrelevant innehåll, till exempel sidor för butikssökningar.
Utnyttja mobila enheter till fullo:
Du får bättre nytta av kraftfulla mobilspecifika annonsfunktioner som
klicka för att ringa
och platsbaserade tjänster som erbjuder relevant och praktiskt innehåll för rörliga användare.
Komma igång med separata mobilkampanjer
När du vill skapa en separat mobilkampanj måste du skapa en AdWords-kampanj som bara är inriktad på datortelefoner och separera den från andra kampanjer som inriktas mot datorer. Det enklaste sättet att göra detta på är att
kopiera kampanjen och sökorden till en separat mobilkampanj via AdWords Editor
. Du kan välja att kopiera hela kampanjen eller bara de sökord som får bäst resultat för mobila enheter.
Om du inte använder AdWords Editor gör du så här när du skapar dina nya mobilspecifika kampanjer:
Logga in i AdWords
.
Lägg in dina befintliga sökord från kampanjerna i ett kalkylark eller en textfil.
Klicka på
Ny kampanj
på fliken Kampanjer i ditt konto.
Rulla ned till avsnittet för nätverk och enheter och klicka på
Låt mig välja
under Nätverk. Avmarkera rutan Stationära och bärbara datorer. Inriktningen ska visa att du har valt att visa dina annonser på mobila enheter med kompletta webbläsare.
Klistra in sökorden i den nya mobilspecifika kampanjen i relevanta annonsgrupper.
Ange att den gamla kampanjen bara ska visas på stationära och bärbara datorer.
Använd funktionen
Delade adresstillägg
när du vill använda något av dina befintliga tillägg (till exempel plats- och telefontillägg) i de nya mobilkampanjerna.
Vi hoppas att du får nytta av den här metoden när du optimerar din strategi för mobilannonser!
Skrivet av Dai Pham - Senior Product Marketing Manager och Markus Ahlberg - Inside AdWords-teamet
Etiketter
+1
ACE
Ad Sitelinks
adresstillägg
AdSense
Adwords
AdWords Chat
AdWords Editor
AdWords experiment
AdWords Help
AdWords hjälpcenter
Adwords Kampanjexperiment
adwords konverteringar
adwords mobil
AdWords målgruppsinsikter
adwords next
AdWords Policy
AdWords Sverige
adwords uppdateringar
Android
Annonser
Annonsering
Annonseringsmål
Annonseringsvillkor
annonsformat
annonsgalleri
Annonsplatslänkar
Annonsrankning
Annonstext
annonstillägg
Annonsväxling
annonsörer
anpassad HTML
anpassade målgrupper
Anpassade parametrar
Användarvillkor
appar
appkampanjer
Apps
automatisk budgivning
automatiska budstrategier
Automatiska regler
Beskrivningstillägg
Bildannonser
Bloggserie för nybörjare
Bokstäver
Budget
Budgivning
budsimulatorn
budstrategistatusarna
bulkförändringar
bumper annonser
bumperannonser
bättre budbeslut
börjare
Chat
contact AdWords
contact google
conversion optimizer
CPA
CTR
customer match
Data-avvikelse
demoannonser
Demografisk inriktning
Diagnostik
Display-nätverket
Displayannonser
DoubleClick Ad Planner
DSA
dublin
Dynamisk remarketing
dynamiska remarketingannonser
Dynamiska sökannonser
e-handel
Fakturering
Filter
filter för produktgrupper
Flash-annonser
flygplatser
flygplatsinriktning
flygplatsresenärer
Flödesspecifikationen
Frakt
frekvenstak
förbättrade kampanjer
förvaltarkonton
GDN
Geografisk inriktning
Gmail-annonser
godkända produkter
Google
Google +
Google Adwords
Google Analytics
Google Analytics Premium
Google Displaynätverk
Google Grants
google kalkylark
Google Merchant Center
Google My Business
Google Partners
Google Places
Google play
Google Play Butik
google premier partner
Google Shopping
Google sök
Google-annonser
Google+
Googles Display-nätverk
Hangouts
Hem
import for salesforce
informationstext
Innehållsnätverket
Inriktning
insikter
Inställningar och Avancerade funktioner
interaktiva annonser
Intressekategorier
jobs
jul
Jul och Nyår
juridiska krav
Kampanjer
kampanjer med CPM
Kampanjexperiment
kampanjnätverk
kampanjresultatet
kampanjutkast
kartor
klickandel
kontaktpunkter
Kontostruktur
kontroll
konverterade klick
konvertering
konverteringar
Konverteringsbudstatistik
konverteringsspårning
konverteringsspårning för android
konvertingsspårning
Kundmatchning
Kundmatchning för Shopping
Kvalitetsresultat
Kvalitetsresultat och Annonsposition
köpavsikt
lagerstatus
live event
lokal annonsering
lokalt
läkemedel
marknadsförare
mass förändringar
matcha platser
Matchning
MCC
Meddelanden
mellansidesannonser
Merchant Center
Microögonblick
Microögonblick denna vecka
Mitt kundcenter
mobil
mobil ux
mobil värld
mobilannonser
Mobilannonsering
mobilappar
mobilbudsjustering
mobilbudsjusteringarna
mobiloptimerad
mobiloptimerade
mobilsida
mobilsidor
mobilvänlig
mobilvänlighetstest
mSite
My client center
målkanaler
målomvandlingar
mät ditt resultat
ny funktion
Nybörjare
Nyheter
Ommarknadsföring
Omvandlingsspårning
onlineprodukter
optimerar bud
Optimering
Organiskt sökresultat
Pekdatorer
Pekskärm
PLA
Placeringar
Placeringsverktyget
platslänkar
platslänkstillägg
Positionsinställning
Produktannonser
produkter
produktgrupper
Produktkoder
produktstatus
Rapporter
Rapporter och Analytics
Rapportering
Rapportering och analys
Rapportering och omvandlingsspårning
rapporterna för automatisk budgivning
redigera i adwords
Relaterade produkter
Remarketing
remarketingstrategi
remarketingtaggar
resultat
resultatanalys
resultatdata
Rubriker
räckvidd
salesforce
Samtal
samtalskonverteringar
samtalstillägg
Shopping
skärmar
Språkinriktning
Stora förändringar i Adwords
Storhelg
större kartor
Support
synlighet
Säkerhet
Säsongsbetonat
SÖK 2.0
Sökannonser
Sökannonser på Google Play
Sökord
sökordsplaneraren
target airport
tester
think with google
tillkännagivanden
Tips
transaktioner
tredjepartslösning
trueview
trueview annonser
Typer
Universella appkampanjer
Uppdatering
Uppdateringar
Uppgraderade URLer
uppskattade konverteringar
URL
valuetrack
Varför visas inte min annons?
vCPM
Veckans mobiltips
Veckans Policy
Veckans Roliga
Veckans Videotips
Verktyg
Verktyg för förhandsgranskning av annonser
Vidarekoppling
Video
Videoannonser
videoformat
visningsadress
visningsandelar
visningsannonser
visninsannonsverktyg
Webbansvariga
Webbplatser
webbplatsinformation
webbplatslänkar
webbseminarier
working for google
YouTube
YouTube Annonsering
Arkiv
2018
feb.
2017
nov.
sep.
juni
2016
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
feb.
jan.
2015
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
feb.
2014
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
2013
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
mars
feb.
2012
nov.
okt.
juli
juni
apr.
mars
feb.
jan.
2011
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
feb.
jan.
2010
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
feb.
jan.
2009
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
feb.
jan.
2008
dec.
nov.
Feed