Det muntliga informationsflödet kan vara mycket effektivt. Om du måste göra ett val är det vanligt att fråga andra som du litar på innan du bestämmer dig. Men hur är det med det klickbaserade informationsflödet? Hur kan ett förslag från en vän eller arbetskamrat när du behöver det vara lika enkelt som en vänskaplig pratstund – eller till och med enklare?

Vi vill göra det enkelt för Google-användare att få rekommendationer från någon som de litar på, just när de söker på något. Av den anledningen introducerar vi knappen +1. Med ett enda klick på +1 kan inloggade Google-användare rekommendera innehåll som de uppskattar på webben för sina vänner och kontakter just där det är som mest användbart – på Googles söksidor.

+1 är en enkel idé. Låt oss använda Brian som exempel. När Brian loggar in på sitt Google-konto och ser en av dina annonser eller ett organiskt sökresultat på Google kan han använda +1 och rekommendera webbsidan.

När Brian vän Malin loggar in och söker på Google och din webbsida visas, kan hon se en personlig kommentar som visar att Brian rekommenderade den med hjälp av +1. Så när Brian använder +1 talar han om för Malin att det är värt att titta på webbplatsen.
Vi förväntar oss att personliga kommentarer talar om för användare att dina annonser och organiska sökresultat är relevanta för dem, vilket ökar chanserna att de faktiskt tittar på webbplatsen. Du behöver inte ändra din annonseringsstrategi om du använder knappen +1. Inte heller påverkas beräkningen av kvalitetsresultat (även om +1 kommer att vara en av många signaler som vi använder för att beräkna rankningen av organiska sökresultat). Tänk på knappen +1 som en förbättring som kan hjälpa redan framgångsrika sökkampanjer att ge ännu bättre resultat.

I början visas knappen +1 bara för sökningar på engelska på Google.com, men vi arbetar med att lägga till fler språk i framtiden. Du behöver inte ändra dina kampanjer för att kunna använda +1 – inom de närmaste veckorna kommer vi att lägga till knappen +1 i annonser och sökresultat på Google.com.

Knappen +1 är dock inte bara till för söksidor. Vi arbetar på en +1-knapp som du även kan placera på dina webbsidor, vilket gör det lätt för användare att rekommendera ditt innehåll på Sök på Google utan att behöva lämna webbplatsen. Om du vill få ett meddelande när +1-knappen är tillgänglig för din webbplats kan du registrera dig för uppdateringar via e-post på +1-webbplatsen för den webbansvarige.

Vår +1-knapp är nästa steg i vår strävan att hitta relevant innehåll via relationer på webben. Vi tycker att det är spännande med +1 som ett sätt att göra sökningar och sökkampanjer mer personliga, relevanta och effektiva. Vi hoppas att även du finner det spännande!