Inside AdWords - Sverige
Googles officiella blog för nyheter, tips och information om AdWords.
Andra tecken än ASCII-tecken kan användas i visningsadresser och måladresser
måndag 18 juli 2011
Om du skriver annonser på ett annat språk än engelska kanske du har velat kunna skriva visningsadressen på samma sätt som i annonsen och visa en internationell variant av domännamnet. I dag kan vi meddela att vi hädanefter ger stöd för andra tecken än ASCII-tecken, bland annat icke-latinska bokstäver samt latinska bokstäver med accenter och diakritiska tecken i visnings- och måladresser.
När du skapar en annons i AdWords kan du använda Unicode-tecken i fälten för visnings- och måladress. För att användarna ska kunna besöka din webbplats kontrollerar vi att webbadressen fungerar korrekt både i Unicode och Punycode.
Dessutom vill vi inte att webbadresserna ska visas på ett annat språk än användarnas eget. Därför visar vi visningsadressen med Unicode-tecken bara om språket i adressen överensstämmer med användarens gränssnittsspråk på Google. I alla andra situationer visas adressen med Punycode-tecken.
Kom ihåg att alla våra AdWords-policyer för visnings- och måladresser gäller som vanligt. I synnerhet gäller det att domänen
måste vara identisk i visnings- och måladresser
. Om du använder andra tecken än ASCII-tecken i visningsadressen måste du använda samma typ av tecken i måladressen.
Tänk på att om du använder flerbytetecken kan
teckengränsen
variera. Mer information finns i vårt
Hjälpcenter
.
Skrivet av Lisa Shieh - Inside AdWords-teamet
Nytt: Alternativen för inriktning på pekdatorer är nu tillgängliga
tisdag 12 juli 2011
I
maj
meddelade vi att alternativen för inriktning på pekdatorer snart skulle vara tillgängliga. Vi är vi glada att kunna meddela att inriktningen på pekdatorer nu är tillgänglig för alla annonsörer. Inriktningen på pekdatorer är ett nytt AdWords-kampanjinriktningsalternativ som gör att annonsörer mer exakt kan inrikta sig på pekdatorer, och på att nå det växande antalet användare av dessa enheter.
Avsnittet Nätverk och enheter på fliken Inställningar i ditt AdWords-konto innehåller nu det nya inriktningsalternativet Pekdatorer med kompletta webbläsare. Tidigare har du kunnat inrikta dig specifikt på Apple iPad-enheter under Mobila enheter, men alternativen för inriktning på pekdatorer placerar nu pekdatorn i en egen enhetskategori så att du kan inrikta dina annonser på alla typer av pekdatorer. Dessutom ger det nya alternativet för inriktning på pekdatorer bättre kontroll eftersom du även kan välja specifika operativsystem. Om du t.ex. vill visa dina annonser på Apple iPad kan du välja Pekdatorer med kompletta webbläsare som enhetsinriktning och iOS som operativsystem.
Med den här lanseringen börjar dina annonser automatiskt att visas på pekdatorer utan att du behöver vidta någon åtgärd. Om dina kampanjer är inriktade specifikt på Apple iPad-enheter kanske du märker en ökning av kostnaderna och antalet visningar när vi utökar funktionen med ännu fler pekdatormodeller. Om du inte vill att dina annonser ska visas på pekenheter kan du justera inriktningsinställningarna för pekdatorer genom att följa dessa
steg för steg-anvisningar
.
Med en förväntad efterfrågan på drygt
165 miljoner pekdatorer under de närmsta två åren tror vi att
den växande efterfrågan på pekdatorer ger en betydande möjlighet för marknadsförare att nå ut till kunder på smartare och effektivare sätt. Vi hoppas att vårt nya alternativ för inriktning på pekdatorer hjälper dig att tillvarata den möjligheten.
Skrivet av Surojit Chatterjee - Produktchef Mobilannonser
Optimering, del 4
fredag 8 juli 2011
Vi närmar oss slutet av vår korta serie med tips om grundläggande optimering av ett AdWords-konto. Tidigare artiklar handlade om
strukturen för ett konto
, effektiva annonser och sökord,
inriktning och budget
,
placering och budgivning
. I denna avslutande artikel tar vi en titt på hur vi utvärderar annonskampanjens resultat med hjälp av olika resurser som Google tillhandahåller, särskilt för att spåra omvandlingar i AdWords och Google Analytics. Du får också råd om hur du tolkar rapporterna på fliken Dimensioner.
Spåra omvandlingar i AdWords
När du tittar på annonsörens konto är det ibland svårt att avgöra vilka annonser eller sökord som är mest effektiva (dvs. är till störst nytta för annonsören). Det ser ut som om alla har samma CTR, och även samma genomsnittliga CPC. Alla sökord är dock inte lika användbara.
Tänk dig en situation med 10 besökare för sökord A, med en genomsnittlig CPC på 10 öre, vilket ger en total kostnad på 1 SEK. För sökord B har du fem besökare till en genomsnittlig CPC på 20 öre, vilket ger en total kostnad på 1 SEK. Vilket ord är mer effektivt? Det första, så klart, skulle du nog säga, men det är inte säkert att du alltid har rätt. Vad händer om ingen av de 10 besökarna som kom via det första sökordet handlar, medan tre av de fem besökarna som kom efter att ha klickat på det andra sökordet, handlar? Det är tydligt att kostnaden för annonsering med det andra sökordet är den bättre investeringen.
Vi kommer aldrig att få veta detta om vi inte installerar programmen för omvandlingsspårning och statistik:
med omvandlingsspårning visas relevanta data i ditt AdWords-konto, för alla kampanjer, annonser och sökord
. Vi ska inte gå in på hur du ställer in omvandlingsspårning (du kan läsa om detta i denna
artikel
i Hjälpcenter), men som vanligt ska vi titta på några allmänna rekommendationer:
En omvandling
behöver inte vara samma sak som ett inköp.
Omvandling
kan vara något som besökare gör på din webbplats som får dig att tro att de kan bli kunder, vilket betyder att klicket på annonsen var värdefullt för dig. En sådan åtgärd kan vara att en besökare tittar på sidan med kontaktinformation. I sådant fall placerar du en spårningskod på sidan.
Du ska inte placera spårningskod på annonsens målsida. I det fallet skulle antalet klick vara lika med antalet omvandlingar vilket skulle leda till statistik utan något värde.
Om du vill spåra formulär som fylls i lägger du till en spårningskod på sidan som bekräftar att formuläret har skickats in.
Beroende på omvandlingsspårningens resultat kan du pausa mindre välfungerande sökord eller ta bort buden för dem. Om du å andra sidan har sökord som ger bra omvandlingar kan du se till att de visas oftare. Samma sak gäller för webbplatser i Display-nätverket.
I motsats till vad många anser är
omvandlingsspårning
möjligt med varierande transaktionskostnad.
Så snart som du börjar få uppgifter om omvandlingar kan du börja använda
Förbättrad CPC
för att se till att systemet fokuserar på klick som med största sannolikhet leder till omvandlingar så att din annonsering blir mer lönsam per omvandling. Detta är en funktion som du kan använda även om du importerar omvandlingar från Google Analytics. Om du i ännu större utsträckning vill fokusera på användbara länkar använder du
Omvandlingsoptimeraren
.
Google Analytics
Google Analytics
är en omfattande gratisprogramvara för insamling av olika typer av statistik på webbplatser. Det förtjänar en egen artikel, eller rent av en hel bok. Detta skulle bli en alltför stor uppgift, så jag tänker bara ge dig några tips om hur du använder Google Analytics:
Om du inte har ett Google Analytics-konto kan du skapa ett direkt från ditt AdWords-konto genom att klicka på länken Google Analytics på fliken Rapportering och verktyg. Det är gratis.
När och om du ställer in
Mål
i Google Analytics, och om dina konton är länkade kan du importera dem till
Omvandlingar
i AdWords (på sidan Omvandlingar).
En av de mest användbara parametrarna när du utvärderar hänvisningskällorna är
avvisningsfrekvensen
. Ta reda på vilka webbplatser som lockar till sig besökare baserat på lägst avvisningsfrekvens och lägg till liknande webbplatser (manuell annonsplacering) i kampanjer i Display-nätverket.
Dimensioner
De flesta av rapporterna från Rapportcenter har flyttats till fliken Dimensioner inom Kampanjer. Fliken syns inte alltid i kontot utan du måste ibland klicka på pilen till höger om flikarna. Här är exempel på åtgärder som du nu kan vidta:
Visa
geografisk rapport
. Om annonsen är ineffektiv inom vissa regioner (låg CTR eller lågt kvalitetsresultat) utesluter du dessa från den geografiska inriktningen av kampanjen.
Visa rapporten
Timme på dagen
. Här kan du avgöra vilken tid på dagen annonsen är mest effektiv, schemalägga annonsvisning och minska CPC-budet när annonsen ger dåligt resultat och öka budet när annonsen är effektiv.
Visa rapporten
Demografi
och använd den för att utveckla demografiskt inriktad marknadsföring för kampanjen.
Vi har nu nått slutet av vår diskussion om grundläggande kontooptimering. Du kan nu skapa ett konto och spåra kontots resultat. Du kan även gå vidare med att utveckla och expandera din annonsering inom detta konto och använda mer komplicerade åtgärder som vi kommer att beskriva framöver. Håll utkik efter mer information på vår blogg!
Skrivet av Aleksei Petrov - AdWords-teamet
Optimering, del 3
fredag 1 juli 2011
Detta är fortsättningen av vår serie med tips om de första inställningarna och om grundläggande kontooptimering. I tidigare artiklar
skapade
vi ett konto med en effektiv struktur och effektiva annonser och sökord. Dessutom
finjusterade
vi inriktningen och budgeten för våra kampanjer. I denna artikel diskuterar vi ytterligare två grundläggande inställningar:
CPC-bud och annonsplacering
samt exempel på hur detta fungerar.
CPC-bud
När du använder AdWords-systemet betalar du i de flesta fall för annonseringen bara när en besökare klickar på din annons. Du väljer budtyp under Kampanjinställningar. Du kan välja mellan
automatiskabud
(systemet ändrar budbeloppet för att få så många visningar som budgeten tillåter) eller
manuella
bud (du ställer själv in budbeloppet). Här följer det viktigaste att tänka på när du optimerar budgivningsprocessen:
Automatiska bud är bäst när du inte vill lägga ned alltför mycket tid på att finjustera en kampanj. Du måste dock ställa in en övre gräns för CPC så att du slipper obehagliga överraskningar.
Vissa funktioner (t.ex. schemalagd annonsvisning) fungerar inte med automatisk budgivning.
Är du mer intresserad av annonsvisningar än länkar till din webbplats? Om du svarar Ja på den frågan kan du välja att betala per 1 000 visningar för kampanjer som körs via Googles Display-nätverk.
Har du ställt in omvandlingsspårning? Det är en god idé att pröva optimeraren för kostnad per omvandling eller
Omvandlingsoptimeraren
. Observera att Omvandlingsoptimeraren går att aktivera även om du använder automatisk budgivning. Baserat på omvandlingsuppgifterna hanteras CPC-bud inom ett intervall på 30 %, vilket ofta minskar kostnaden per omvandling.
Spåra
annonsens genomsnittliga position
för varje sökord. För vissa ord är positionen för låg, men är sökordet i sådana fall viktigt för dig? Det går alltid att öka det enskilda CPC-budet för detta sökord, vilket leder till att annonsen får en högre position.
Är ett visst sökord mer effektivt än andra (hög CTR eller omvandlingsfrekvens)? Det är värt att öka CPC-budet för detta ord så att du får fler besökare. För mindre effektiva ord kan du sänka budbeloppet eller till och pausa ordet.
Ovanstående råd handlar inte bara om sökord utan även om annonsplaceringar. Är visningarna på en viss webbplats mer effektiva? Lägg till webbplatsen manuellt som en placering.
Även om du aldrig betalar mer än det som behövs för att få bättre resultat än dina konkurrenter (vanligen mindre än högsta CPC som du har ställt in) ska du inte ställa in en hög CPC om du inte har råd med det. Konkurrensen är ofta oförutsägbar och situationer kan uppstå där den faktiska kostnaden blir lika med den högsta kostnaden och budgeten snabbt tar slut.
Om du ser att ett sökord nästan inte får några visningar kan det bero på att du har ställt in ett CPC-bud som är för lågt. Du får ofta en varning när CPC-budet är lägre än den uppskattade kostnaden för visning på första sidan för ett visst sökord. Denna information visas på fliken Sökord.
Placeringar
När vi pratar om placeringar i detta sammanhang handlar det om olika plattformar där annonser kan placeras via AdWords. Du kan läsa mer om annonsplaceringar i vårt
Hjälpcenter
, men vi ska även att gå igenom några metoder som vi använder, och som även du kan finna användbara, här och nu:
Om du endast annonserar i Googles söknätverk går du miste om potentiella kunder som antingen inte använder sökmotorer eller som använder andra än Google. Om du visar dina annonser i både sök- och Display-nätverket når du en bredare målgrupp (t.ex. användare på Facebook.com eller YouTube.com).
Vi skapar alltid separata kampanjer för sök- och Display-nätverket. Det finns flera orsaker till detta. När vi skapar söknätverkskampanjer skapar vi sökordslistor genom att försöka lista ut användarnas söktermer så korrekt som möjligt. För Display-nätverket utvärderas sökordslistorna av systemet samtidigt som webbplatsens ämnesområde fastställs. Annonser i Display-nätverket är ofta mer allmänt hållna än annonser i söknätverket. Det är även lättare att utvärdera annonseringens resultat om sök- och Display-nätverken används för olika kampanjer eftersom du kan se alla parametrar med en gång (CTR, omvandlingar osv.) och de är lätta att jämföra.
Om du är villig att lägga ned tid på att finjustera din kampanj eller om du vill se till att dina annonser endast visas på relevanta webbplatser är det bättre att placera annonserna manuellt. Därtill kan du använda
placeringsverktyget
(på fliken Rapportering och verktyg) för att välja rätt webbplatser.
Om du väljer automatisk annonsplacering är det mycket viktigt att du regelbundet kontrollerar på vilka webbplatser dina annonser visas (fliken Nätverk i din kampanj) och att du utesluter webbplatser vars innehåll är ovidkommande eller som ger låg CTR.
Oroa dig inte om CTR är mycket lägre i Display-nätverket jämfört med söknätverket eftersom detta är helt normalt. CTR i Display-nätverket påverkar inte heller kvalitetsresultatet i söknätverket och tvärt om.
Om du väljer att placera annonser manuellt och samtidigt lägger till sökord visas annonserna bara på webbplatser och webbsidor som är relaterade till sökorden. Vill du att din annons visas på alla sidor på de webbplatser du har valt? Ta i så fall bort alla sökorden från kampanjen.
Vi är nu klara med de grundläggande kampanjinställningarna. Tack vare informationen i de tre artiklarna har vi nu skapat ett effektivt konto. Nästa artikel handlar om det bästa och lättaste sättet att spåra resultatet för en annons i din kampanj.
Skrivet av Aleksei Petrov - Inside AdWords-teamet
Etiketter
+1
ACE
Ad Sitelinks
adresstillägg
AdSense
Adwords
AdWords Chat
AdWords Editor
AdWords experiment
AdWords Help
AdWords hjälpcenter
Adwords Kampanjexperiment
adwords konverteringar
adwords mobil
AdWords målgruppsinsikter
adwords next
AdWords Policy
AdWords Sverige
adwords uppdateringar
Android
Annonser
Annonsering
Annonseringsmål
Annonseringsvillkor
annonsformat
annonsgalleri
Annonsplatslänkar
Annonsrankning
Annonstext
annonstillägg
Annonsväxling
annonsörer
anpassad HTML
anpassade målgrupper
Anpassade parametrar
Användarvillkor
appar
appkampanjer
Apps
automatisk budgivning
automatiska budstrategier
Automatiska regler
Beskrivningstillägg
Bildannonser
Bloggserie för nybörjare
Bokstäver
Budget
Budgivning
budsimulatorn
budstrategistatusarna
bulkförändringar
bumper annonser
bumperannonser
bättre budbeslut
börjare
Chat
contact AdWords
contact google
conversion optimizer
CPA
CTR
customer match
Data-avvikelse
demoannonser
Demografisk inriktning
Diagnostik
Display-nätverket
Displayannonser
DoubleClick Ad Planner
DSA
dublin
Dynamisk remarketing
dynamiska remarketingannonser
Dynamiska sökannonser
e-handel
Fakturering
Filter
filter för produktgrupper
Flash-annonser
flygplatser
flygplatsinriktning
flygplatsresenärer
Flödesspecifikationen
Frakt
frekvenstak
förbättrade kampanjer
förvaltarkonton
GDN
Geografisk inriktning
Gmail-annonser
godkända produkter
Google
Google +
Google Adwords
Google Analytics
Google Analytics Premium
Google Displaynätverk
Google Grants
google kalkylark
Google Merchant Center
Google My Business
Google Partners
Google Places
Google play
Google Play Butik
google premier partner
Google Shopping
Google sök
Google-annonser
Google+
Googles Display-nätverk
Hangouts
Hem
import for salesforce
informationstext
Innehållsnätverket
Inriktning
insikter
Inställningar och Avancerade funktioner
interaktiva annonser
Intressekategorier
jobs
jul
Jul och Nyår
juridiska krav
Kampanjer
kampanjer med CPM
Kampanjexperiment
kampanjnätverk
kampanjresultatet
kampanjutkast
kartor
klickandel
kontaktpunkter
Kontostruktur
kontroll
konverterade klick
konvertering
konverteringar
Konverteringsbudstatistik
konverteringsspårning
konverteringsspårning för android
konvertingsspårning
Kundmatchning
Kundmatchning för Shopping
Kvalitetsresultat
Kvalitetsresultat och Annonsposition
köpavsikt
lagerstatus
live event
lokal annonsering
lokalt
läkemedel
marknadsförare
mass förändringar
matcha platser
Matchning
MCC
Meddelanden
mellansidesannonser
Merchant Center
Microögonblick
Microögonblick denna vecka
Mitt kundcenter
mobil
mobil ux
mobil värld
mobilannonser
Mobilannonsering
mobilappar
mobilbudsjustering
mobilbudsjusteringarna
mobiloptimerad
mobiloptimerade
mobilsida
mobilsidor
mobilvänlig
mobilvänlighetstest
mSite
My client center
målkanaler
målomvandlingar
mät ditt resultat
ny funktion
Nybörjare
Nyheter
Ommarknadsföring
Omvandlingsspårning
onlineprodukter
optimerar bud
Optimering
Organiskt sökresultat
Pekdatorer
Pekskärm
PLA
Placeringar
Placeringsverktyget
platslänkar
platslänkstillägg
Positionsinställning
Produktannonser
produkter
produktgrupper
Produktkoder
produktstatus
Rapporter
Rapporter och Analytics
Rapportering
Rapportering och analys
Rapportering och omvandlingsspårning
rapporterna för automatisk budgivning
redigera i adwords
Relaterade produkter
Remarketing
remarketingstrategi
remarketingtaggar
resultat
resultatanalys
resultatdata
Rubriker
räckvidd
salesforce
Samtal
samtalskonverteringar
samtalstillägg
Shopping
skärmar
Språkinriktning
Stora förändringar i Adwords
Storhelg
större kartor
Support
synlighet
Säkerhet
Säsongsbetonat
SÖK 2.0
Sökannonser
Sökannonser på Google Play
Sökord
sökordsplaneraren
target airport
tester
think with google
tillkännagivanden
Tips
transaktioner
tredjepartslösning
trueview
trueview annonser
Typer
Universella appkampanjer
Uppdatering
Uppdateringar
Uppgraderade URLer
uppskattade konverteringar
URL
valuetrack
Varför visas inte min annons?
vCPM
Veckans mobiltips
Veckans Policy
Veckans Roliga
Veckans Videotips
Verktyg
Verktyg för förhandsgranskning av annonser
Vidarekoppling
Video
Videoannonser
videoformat
visningsadress
visningsandelar
visningsannonser
visninsannonsverktyg
Webbansvariga
Webbplatser
webbplatsinformation
webbplatslänkar
webbseminarier
working for google
YouTube
YouTube Annonsering
Arkiv
2018
feb.
2017
nov.
sep.
juni
2016
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
feb.
jan.
2015
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
feb.
2014
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
2013
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
mars
feb.
2012
nov.
okt.
juli
juni
apr.
mars
feb.
jan.
2011
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
feb.
jan.
2010
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
feb.
jan.
2009
dec.
nov.
okt.
sep.
aug.
juli
juni
maj
apr.
mars
feb.
jan.
2008
dec.
nov.
Feed