Hej allihopa. Det Black Friday om en vecka och vi är exalterade. Men är ni redo?
Har ni skapat nya unika annonser, uppdaterat era annonser för mobiltelefoner och säkerställt att er budget är tillräcklig och buden höga nog?

Microögonblick denna vecka


När det kommer till shopping runt högtider, handlar allt om erbjudanden. Den goda nyheten är att era kunder nu är vana att se erbjuden under en längre period, vilket gör Black Friday till ett “långlopp” istället för en-dags-spurt.

Men då spurten är framför oss, vill vi uppmärksamma er om en studie från förra året. Vi använde oss av söktrender, insikter från Google Consumer Surveys och trender inom shopping av våra produkter inom Google Express. Givetvis är det mobil som utmärker då nästan 50% av 25-34 åringarna använder sin telefon för att handla online, medan de står i en kö för att shoppa i en butik. Och detta är enbart av trenderna vi fann, se resterande här.

Veckans videotips


Har ni sett vår nya Svenska mobilserie?

I den första videon går Tove igenom och berättar om det mobila landskapet. Hon lyfter fram Sveriges unika position och avrundar med att visa hur ni på bästa sätt optimerar er hemsida.

Ni finner den första videon här (för den nyfikne, finns redan alla fyra videona ute).

Veckans roliga


Mat är för oss vitalt. Så VIKTIGT att ett skrivbord får aldrig placeras längre än 100 meter ifrån ett “mini-kök”. Anledningen till detta är att när man väl inser att man är törstig eller hungrig, ja då är det ofta för sent. Eller man hamnar i bästa fall under stress. På bilden nedan ser ni ett av dessa “mini-kök”:
DOCKS_2 Floor_1.jpg

När du annonserar på AdWords kan du tänka på samma sätt: Läget är allt! Hur bra din annons än är, blir resultatet antagligen inte så bra om den inte syns på rätt ställen. Se till att du når dina kunder där de befinner sig och där du erbjuder dina tjänster, med hjälp av platsinriktning i AdWords. Du kan ställa in och ändra platsinriktningen när som helst. Läs mer här.

Skrivet av Marcus Holgersson