Med hjälp av förvaltarkonton kan de flesta av våra större AdWords-annonsörer få mer gjort på kortare tid – oavsett om det gäller storskalig övervakning av kontoresultat eller ändringar i många kampanjer samtidigt. För att kunna tillhandahålla mer insiktsfulla rapporter och skalanpassa era remarketingåtgärder, introducerar vi två nya förbättringar för förvaltarkonton: länkning av Google Analytics-konton och delning av remarketingtaggar och listor.

Åtkomst till data med en enda länk


Du kan nu länka ditt Google Analytics-konto eller Google Analytics Premium-konto direkt till AdWords-förvaltarkontot med den nya installationsguiden i AdWords under fliken "Kontoinställningar". Tack vare detta effektiviserade arbetsflödet för kontolänkning, behöver du inte längre länka alla enskilda Google Analytics- och AdWords-konton.


När du nu importerar dina mål, mätvärden för webbplatser, remarketinglistor och annan data från Google Analytics - behöver du bara göra det en gång. När du lägger till ett nytt AdWords-konto till ditt förvaltarkonto, länkas det också automatiskt med samma Analytics-egendomar.

Med de här förbättringarna sparar du tid, så att du istället kan ägna dig åt att optimera dina kampanjer. Du kan läsa mer om hur man länkar Google Analytics-kontot till förvaltarkontot i AdWords hjälpcenter.

Skalanpassa din remarketingstrategi

Många annonsörer når stora framgångar när de engagerar sina kunder igen men också hittar nya med remarketing i Display-nätverket, remarketinglistor för sökannonser och liknande målgrupper. Du har nu möjlighet att skapa och dela remarketinglistor direkt i förvaltarkontot, från den nya vyn "Målgrupper". Inklusive eventuella listor som importerats från Google Analytics eller Kundmatchning. Det hjälper dig att skalanpassa dina åtgärder i alla AdWords-konton som du hanterar.

Du kan också skapa remarketinglistor med en remarketingtagg på förvaltarnivå och använda listorna i alla dina hanterade konton. Då behöver du inte längre tagga om er webbplats och hantera flera listor i varje AdWords-konto. Om något av dina hanterade konton har egna listor, kan de också göras tillgängliga och användas i andra hanterade konton.

Aldrig tidigare har det varit så enkelt och smidigt att komma igång med en remarketingstrategi – tack vare de här förbättringarna. Du kan läsa mer om att dela remarketingtaggar och listor i AdWords hjälpcenter.

Upplagt av Vishal Goenka, produktansvarig för AdWords
Postat av Marcus Holgersson, Google AdWords