Sökningarna på webben ser ofta olika ut även om de gäller samma sak, till exempel ”hotell nära mig” och ”hotell i närheten”. Därför kan det vara svårt att nå kunderna i de avgörande ögonblicken. Faktum är att 15 procent av alla miljarder sökningar på Google varje dag är helt unika.1 Om vi sedan lägger till växlande produktsortiment och svåråtkomligt innehåll, är det inte konstigt att många inte hittar det de letar efter. Därför introducerade vi dynamiska sökannonser för tre år sedan.

I dag kan vi meddela att dynamiska sökannonser har förbättrats och omdesignats från grunden, och är tillgängliga för alla annonsörer i hela världen.

Vad är dynamiska sökannonser?

Med dynamiska sökannonser kan du nå kunder med den rätta informationen exakt i sökögonblicket – utan att behöva hantera sökord. Dynamiska sökannonser använder Googles organiska genomsökningsteknik och indexerar din webbplats för att avgöra vilka sökningar det ska visas annonser för. Om en sökning är relevant för innehållet på din webbplats, skapas automatiskt en annons som deltar i auktionen. Annonsernas rubriker och målsidor genereras utifrån dina produkter och tjänster och vad användarna söker efter. De specifikt inriktade annonserna kompletterar dessutom dina andra AdWords-kampanjer, eftersom de fångar upp relevanta sökningar som dina befintliga sökord inte täcker in.

Visa annonser baserat på din webbplats

Nu finns det ett ännu effektivare sätt att nå dina kunder. Förutom att genomsöka och indexera din webbplats, ordnar de dynamiska sökannonserna webbplatsinnehållet i rekommenderade inriktningskategorier. De rekommenderade kategorierna är anpassade till dina produkter och tjänster, till exempel ”Möbler”, och aktiverar bara annonser för sökfrågor där du har en relevant målsida. Varje kategori kan dessutom finjusteras så att den visar mer specifika underkategorier.


                                           Rekommenderade kategorier för dynamiska sökannonser

Till exempel kanske du väljer den rekommenderade kategorin ”möbler” och sedan underkategorin ”matsalsmöbler” eller ”vardagsrumsmöbler”. Välj så många eller så få kategorier du vill, eller välj att visa annonser baserat på hela webbplatsen.

Förhandsgranskningar av annonser och sammanhangsbaserade rekommendationer

När du har valt kategorier, kan du ta reda på hur annonserna kommer att visas med hjälp av våra nya verktyg. För varje rekommenderad kategori ser du exempel på sökfrågor som du inriktar dig på, textannonser som visas och sidor där kunderna hamnar. För varje rekommenderad kategori får du dessutom förslag på en kostnad per klick. Förslagen baseras på resultatet av dina befintliga sökord som är inriktade på liknande sökfrågor.

Många kunder har redan upptäckt fördelarna med de här förbättringarna av dynamiska sökannonser.
Screen Shot 2015-07-28 at 09.38.52.png


Hayneedle.com är en av USA:s största onlineåterförsäljare, och deltog i betatestningen av dynamiska sökannonser. När de började använda rekommenderade kategorier, ökade den kvalificerade söktrafiken till deras webbplats med fem procent.
Screen Shot 2015-07-28 at 09.39.00.png


Vueling Airlines sänkte sin CPA med 20 procent och fick tio procent fler konverterade klick med rekommenderade kategorier. Tack vare kategorierna kunde de ange bud mer effektivt, vilket resulterade i en förbättring av kampanjresultatet.

Enorm räckvidd – otroligt enkelt

Dynamiska sökannonser är effektivare än någonsin, och det tar mindre än tio minuter att ställa in din första kampanj. I det förbättrade arbetsflödet vägleds du steg för steg när du skapar kampanjen, och du kan enkelt se till att dina annonsmallar förblir relevanta för dina dynamiska annonsinriktningar.

Läs mer om dynamiska sökannonser i vårt hjälpcenter.

Upplagt av Jen Huang, produktansvarig för AdWords
Postad av Marcus Holgersson, Google AdWords 


1 Interna Google-data