Google lanserar nu AdWords Express i Sverige för att hjälpa fler småföretag att nå ut till nya kunder på webben. Med AdWords Express är det enkelt för småföretag att annonsera sina produkter och tjänster på Google, och få konkreta resultat såsom samtal, butiksbesök eller webbplatsåtgärder från potentiella kunder. Det tar bara 15 minuter att skapa en annons, sedan sköter AdWords Express resten genom att ständigt förbättra annonsen, mäta hur framgångsrik den är och visa tydliga och lättförståeliga resultat.

Se till att kunderna hittar ditt företag när de söker


Människor söker på Google när de vill ha någonting. Faktum är att över hälften av konsumenterna använder internet för att ta reda på mer om produkter och tjänster innan de köper någonting. Dessutom söker en av fyra efter lokal företagsinformation dagarna innan de gör ett inköp i Sverige1, vilket innebär att kunderna är särskilt köpbenägna när de gör lokala sökningar. AdWords Express hjälper dig att nå ut till människor precis när de söker efter det som ditt företag har att erbjuda.

Nå verkliga resultat, inte bara klick


Det kan ofta vara en utmaning för småföretagare att avgöra hur bra en annons har fungerat, utöver hur många klick den har genererat. Med AdWords Express kan ditt företag nå verkliga resultat, oavsett om målet är att få fler kundsamtal, butiksbesök eller andra aktiviteter på webbplatsen. Utifrån det här målet optimeras din annons kontinuerligt i AdWords Express, och du kan dessutom se hur pass bra din annons lyckas uppnå det målet. Och du betalar endast när annonsen fungerar – dvs. när en kund klickar på den.

Få tillgång till den bästa tekniken från Google


Att skapa och underhålla en lyckad annons på Google kan kräva mycket tid och kunskap om man ska göra det manuellt. AdWords Express är svaret för småföretagare och annonsörer som saknar tiden, färdigheterna eller pengarna som krävs för att lära sig. Med hjälp av Googles teknik tar AdWords Express hand om annonseringens tidsödande och kostsamma aspekter – t.ex. att ta fram nyckelordslistor och optimera för olika nätverk och enheter. Den här lösningen gör att AdWords Express passar perfekt för företag som inte har en expert som hanterar deras annonskampanjer.


Vi är glada att nu kunna ge företag i Sverige tillgång till ett enkelt och kraftfullt verktyg för webbannonsering. Med lanseringen av AdWords Express hoppas vi kunna hjälpa alla typer av småföretag att nå ut till sina kunder och öka sin försäljning både på och utanför internet.


Upplagt av Maura Moss.