I/O är en spännande tid på Google. Varje år samlas tusentals utvecklare hos Google för att dela med sig av nya produktidéer och höra om de senaste innovationerna inom datavärlden.

Vi träffas under en intressant tid för utvecklare och för Google. En tid då konsumenterna har fler valmöjligheter än någonsin när det gäller sådant som var de handlar, vad de tittar på, vilka spel de spelar och hur de kommunicerar med familj och vänner. Din produkt behöver synas i bruset. Du behöver verktyg som hjälper dig att växa. Och du behöver försäkra dig om att dina användare är nöjda.

Vi tror att vi kan hjälpa dig.

I eftermiddag berättar mitt team och jag om de senaste nyheterna för utvecklare som gör det enkelt för användarna att betala för dina tjänster och för dig att bygga upp en lönsam verksamhet och utöka kundbasen. Du hittar vår livestream här.

Erbjud användarna att betala via Google

Från och med i dag växer vår serie med betalningslösningar. Med Google Payment-API:et kan säljare och utvecklare ge konverteringarna i kassan en rejäl skjuts genom att erbjuda användarna ett enkelt sätt att betala med kredit- och betalkort som de registrerar i sitt Google-konto. Användarna kan välja bland flera betalningsalternativ hos Google, som via kredit- eller betalkort som registreras via Android Pay, betalkort för transaktioner i Play Butik och en betalningsmetod som lagras via Chrome. De kan dessutom använda sina registrerade betalningsalternativ i appar och på mobilwebbplatser från tredje part samt i Google Assistent när de är på språng.

 
Betala med Google för Panera Bread i Google Assistent

 

För användarna innebär det här snabbare betalningar. De behöver aldrig missa ett erbjudande för att de sitter på bussen och inte vill ta fram bankkortet mitt bland främlingar. Eller snubbla över en rea som upphör vid midnatt när de har krupit ner i sängen och kortet är utom räckhåll. Användarna kan spara tid och ansträngning på att använda det kredit- eller betalkort de redan har sparat i sitt Google-konto i appar och på webbplatser som erbjuder möjligheten att betala med Google.

För utvecklare är det här API:et en viktig nyhet som kan ge snabbare betalning, fler konverteringar, större försäljning och färre övergivna kundvagnar – via en enkel integrering. Läs mer om Google Payment-API:et här.


Tjäna mer på dina appar med splitter nya AdMob

Vi växlar mellan olika enheter under dagens lopp för att handla, kommunicera och roa oss. För utvecklare är köp i appen ett sätt att generera intäkter. Annonser är ett annat.

AdMob utvecklades för att dra fördel av ekosystemet kring appar. Med fler än en miljon appar för iOS och Android har AdMob betalat mer än 3,5 miljarder dollar till utvecklare. Men vi kan göra mer än så för att hjälpa dig att nå framgång.

I dag presenterar vi ett helt omdesignat AdMob. Nya AdMob har byggts om nedifrån och upp och är enklare att använda och ger mer omfattande inblick i användarnas beteende i apparna.

Enklare att använda: Vi har tillämpat Material Design på alla aspekter av AdMob-gränssnittet så att det ska vara enkelt att använda och lättbegripligt på hela plattformen – på både mobila enheter och datorer. Du får mer gjort på kortare tid. Nedan kan du se hur enkelt det är att välja en app som du bevakar, ta reda på dess viktigaste mätvärden och snabbt vidta åtgärder för att finjustera resultatet.
 

AdMob har fått ett helt nytt utseende

Djupare insikter: Vi har dessutom integrerat Google Analytics för Firebase med kärnan i nya AdMob så att du får snabb åtkomst till de viktigaste mätvärdena för din verksamhet. När du länkar dina AdMob- och Firebase-konton får du åtkomst till detaljerad data om annonsintäkter och användarbeteende, som hur länge de stannar i appen och deras köp i appen – allt på ett och samma ställe.

 Översikt för Google Analytics för Firebase i AdMob


Hitta och lär känna dina användare med hjälp av universella appkampanjer

Att tjäna pengar på din app är bara en av pusselbitarna. Du måste dessutom fundera på hur du kan utöka din kundbas.

Googles appinnovationer har resulterat i mer än fem miljarder installationer från annonser. Vi hjälper utvecklare att generera mer än tre miljarder apphändelser per kvartal, som att användarna lägger något i kundvagnen eller når nivå 3 i ett spel. Utvecklarna har fått upp ögonen för att universella appkampanjer (UAC) är en kampanjtyp som klarar allt. Den utökar räckvidden och maximerar antalet appinstallationer från Googles största tjänster: Google Play, Sök, YouTube, Gmail och Display-nätverket. UAC tar hjälp av Googles maskininlärningsteknik för att utvärdera ett flertal signaler i realtid och finjustera varje annons så att den når de mest engagerade användarna. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra UAC så att annonsering via appar ska bli ännu mer effektivt.

Nå användarna i de viktiga ögonblicken med nya UAC-placeringar i Google Play

Android har mer än två miljarder aktiva enheter varje månad och Google Play är tillgängligt i fler än 190 länder runt om i världen.

Det är dit användarna vänder sig när de vill hitta nya appar och spel. Utöver att upptäcka appar att prova blir det allt vanligare att användarna surfar runt i Play och hittar rekommendationer om nya appar.

Vi vill hjälpa användarna att upptäcka fler av dina appar. Därför lanserar vi nya annonsplaceringar på start- och appbeskrivningssidorna i Google Play Butik. De nya placeringarna är bara tillgängliga via UAC och hjälper dig att nå användare som sveper, trycker och rullar i jakten på nästa favoritapp.

 

Nya annonsplaceringar når användare som surfar i Google Play

Hitta fler av dina bästa användare med nya budgivningsalternativ i UAC

Vissa användare är mer värdefulla för ditt företag än andra, till exempel spelare som når nya nivåer i ditt spel eller lojala resenärer som bokar flera flyg i månaden. Därför utökar vi antalet AdWords Smart Bidding-strategier i UAC som hjälper dig att värva fler av dessa lönsamma användare. Med AdWords Smart Bidding kan du skräddarsy bud för dina unika verksamhetsmål – målkostnad per förvärv (tCPA) eller målavkastning på annonsutgift (tROAS). UAC hjälper dig att nå de rätta användarna för dina målsättningar: installationer, händelser och, inom kort, värde. Vi börjar rulla ut den här uppdateringen till iOS- och Android-utvecklare under de kommande månaderna.                     

Lansering av det nya mätprogrammet App Attribution Partners

Många utvecklare tar hjälp av mätlösningar från tredje part när de vill mäta effekten av annonser och få värdefull kunskap om hur användarna interagerar med appen. För att hjälpa dig att agera snabbare och smidigare på dessa insikter inför vi App Attribution Partners, ett nytt program som integrerar data från sju globala företag direkt med AdWords.
 
Vi hälsar adjust, Adways, AppsFlyer, Apsalar, CyberZ, Kochava och TUNE välkomna! Vi är glada att ha er med ombord.

AdWords integrering med dessa partner innebär att du får enhetlig, tillförlitlig och mer detaljerad data när du granskar dina appmätvärden. Nu kan du agera med säkerhet och ha full koll på dina verksamhetsresultat.

I takt med att konsumenterna tillbringar allt mer tid online blir det allt viktigare för utvecklarna att skapa upplevelser som sätter användarna i fokus. Detta gäller allt från apparna du utvecklar och upplevelserna du levererar till vilka möjligheter till transaktioner du erbjuder. Vi på Google vet att det inte alltid är enkelt och vill gärna hjälpa dig. Vi ser fram emot att fortsätta den här resan tillsammans med dig.

Upplagt av Sridhar Ramaswamy, Senior Vice President, Ads and Commerce