Tänk på den senaste YouTube-videon du tittade på. Hur hittade du den? Var det en vän som skickade den till dig? Klickade du på en länk i en blogg eller på ett socialt nätverk? Eller gjorde du som miljontals andra YouTube-användare varje dag och gick direkt till YouTube och letade efter något att titta på?

TrueView Discovery-annonser (tidigare TrueView InDisplay) är ett sätt att fånga uppmärksamheten hos användare som letar efter en video att titta på. Formatet är särskilt utformat för att hjälpa användarna att upptäcka innehåll från ditt varumärke. Nu ändrar vi inte bara namn på den här annonstypen – vi gör även TrueView Discovery-annonser till ett superformat med fler relevanta annonser på sökresultatsidor och full utrymmestäckning i hela YouTube-appen. Det innebär att TrueView Discovery-annonser kan visas i sökresultat på mobilen för första gången någonsin. Dessutom har vi gjort ändringar i relevansen för sökannonser, vilket har lett till en sammantagen CTR-ökning på 11 % i våra experiment.
TrueView Discovery-annonser är ett effektivt format eftersom de ger stort engagemang – när användarna klickar på videon är det en stark signal om att de är intresserade av ditt varumärke. Det är därför som användarna i genomsnitt tittar på ytterligare en video från ditt varumärke inom ett dygn efter att de har sett din TrueView Discovery-annons.[1] Formatet är utformat för att få målgruppen att vilja se ditt innehåll samt att leda dem till det när de letar efter något bra att titta på.

Eftersom TrueView Discovery-annonser når din målgrupp när de är aktivt intresserade ser vi att annonserna i genomsnitt driver över 5 gånger fler klick på annonsörernas uppmaningar jämfört med TrueView InStream. De här annonserna är även ett bra sätt att marknadsföra längre innehåll.

Annonsörer som Benefit Cosmetics använder TrueView Discovery-annonser för att förstärka sitt varumärkesinnehåll. De körde nyligen en kampanj där de använde formatet för att nå tittare som sökte efter och bläddrade bland de senaste trenderna inom ögonbryn. ”Vi ville synas på ett sätt som kändes naturligt och verkligen förstärkte vårt varumärke och dess identitet, men samtidigt ge kunden något de hade nytta av när de letade efter oss”, sa Nicole Frusci, Benefits chef för varumärke och digital marknadsföring. Genom att visa relevant innehåll i sökresultaten på YouTube och på visningssidorna för liknande videor kunde Benefit öka antalet prenumeranter på sin kanal med 20 % och fick ytterligare 663 000 förvärvade visningar utöver sina 1,2 miljoner betalda visningar.

Men varför läsa allt om varför TrueView Discovery-annonser är så fantastiska när du kan titta på en video istället? Josh kan berätta allt:Dessa ändringar lanseras under de kommande veckorna. Håll utkik i AdWords eller DoubleClick Bid Manager och börja engagera din värdefullaste målgrupp under viktiga ögonblick när de upptäcker nya saker på YouTube. Publicerat av Nicky Rettke, grupproduktchef för YouTube-annonser
Postat av Anna Ekelund, Google AdWords


[1] Googles interna data globalt. Analysen baseras på kanaler med minst 10 000 organiska och annonsdrivna visningar.