Välkommen till vårt tredje veckovisa nyhetsbrevet under 2016! Vi kommer i detta brev fokusera på uppmaningar (call-to-action) på mobiler och lyfter också fram en ny videoserie för Google Partners. Håll till godo.

Veckans mobiltips

När det gäller att skriva effektiva annonstexter är det viktigt att matcha era kunders behov med det rätta erbjudande. På söknätverket bör ert budskap vara så specifikt som möjligt och matcha exakt eller så mycket som möjligt det som era kunder letar efter. Genom att ha produkter och erbjudanden som de söker efter, kan ni enklare framhäva unika fördelar och på detta sättet skilja er från konkurrensen.

Lika viktigt är det att fokusera på de uppmaningar (call-to-action) som får era kunder att agera på era annonser - i detta fall genom att klicka på er sökannons och förhoppningsvis konvertera på er sida. En typisk uppmaning kan vara något i stil med “Besök vår hemsida och begär ert fria kostnadsförslag”. Detta exempel innehåller även ett säljbudskap, vilket är kanon.

För sökannonser som visas på en mobiltelefon måste vi anpassa dessa uppmaningar och kan således inte använda de vi har för datorer. Det är oftast mer viktigt att generera samtal från annonserna och således skulle en förändring till “Ring oss direkt för ert fria kostnadsförslag” fungera betydligt bättre.
Det är också väldigt viktigt att ha unika och specifika uppmaningar på er mobilanpassade hemsida då detta ofta genererar fler konverteringar. Vitalt då såklart att er hemsidan redan är mobilanpassad.

Veckans videotips

Tillsammans med Google Partners Norden har vi startat en ny veckovis video serie, vilket vi döpt till “News Bulletin”. I denna kommer vi framöver att presentera uppdateringar inifrån Google och det senaste inom annonsering.

Spana in den första versionen av vår serie där Sara och Sonja pratar om Smart mål, övertagning av ett företagskonto och hantering av listor i “customer match” och avslutar med den slutgiltiga borttagningen av måladresser. Ni kan se videon på YouTube genom denna länk.

Glöm inte heller att anmäla er till Google Partners nyhetsbrev på www.google.com/partners eller via någon av våra Google+ forum. Här finner ni också mer Partnerrelaterad information och länk till alla våra live-event.

Veckans roliga

Vi har vårt eget postkontor för anställda vid Google Dublin (bilden nedan). Något som underlättar om man väntar post under arbetsveckan. Det är en sak mindre att bekymra sig över, om paket som ska levereras dörr till dörr. En faktor som är vital för att använda t.ex. Google Shopping. Man kan självklart också skicka iväg brev och annan post under sin arbetsdag.

20160212_161836.jpg


Skrivet av Antti Kauttonen, Google AdWords
Översatt av Marcus Holgersson, Google AdWords