Du vet hur du måste gå till ett särskilt avsnitt i AdWords för att skapa och hantera dina TrueView-videokampanjer? Och hoppa fram och tillbaka när du vill få rapporter och optimera alla dina kampanjer? Och hur du fortfarande inte kan dra nytta av AdWords masshanteringsverktyg för dina videokampanjer? Gott folk, vi har goda nyheter: de dagarna är ett minne blott. TrueView förs samman med sök-, visnings- och Shopping-kampanjer i AdWords-gränssnittets huvudfunktioner.

Med ett enda enkelt gränssnitt och en enhetligare upplevelse blir det allt enklare att optimera över olika kampanjtyper i AdWords. Du kan dessutom dra nytta av kraftfulla masshanteringsverktyg som sparar tid och kraft när du arbetar med flera TrueView-kampanjer. Och nu när alla kampanjtyper har samma struktur kan vi tillhandahålla nya funktioner för video, snabbare än någonsin.


Följ med oss. Om du följer med oss vill vi gärna visa dig runt …


I det övre vänstra hörnet finns kampanjtypsväljaren. Den är bra om du endast vill visa kampanjer av en viss typ. Om du till exempel väljer Video kan du se alla kampanjer som liknar AdWords för video – vilket innebär att du bara ser de flikar som är mest relevanta för hantering av videokampanjer. Bäst av allt är att vi kommer ihåg dina kolumninställningar när du växlar mellan vyer, så du behöver inte ändra dem varje gång du växlar mellan kampanjtyper.

                      Kampanjtypsväljare

Vi ersätter också inriktningsgrupper med annonsgrupper, de grundläggande byggstenarna för sök-, visnings- och Shopping-kampanjer. Nu har varje annonsgrupp ett enda TrueView-format, antingen InStream eller In-Display. Även om varje annonsgrupp endast har ett format kan kampanjer innehålla flera annonsgrupper. Du kan alltså fortfarande både visa InStream- och In-Display-annonser i samma kampanj. Om du vill skapa en ny kampanj klickar du bara på knappen +KAMPANJ, klickar på den nya kampanjtypen Video och skapar sedan nya annonsgrupper i varje kampanj genom att klicka på +ANNONSGRUPP.


Nu när TrueView ansluter sig till AdWords får du åtkomst till ett urval funktioner som är utformade för att hjälpa dig att hantera, optimera och rapportera på konton med många kampanjer. Med massgränssnittsredigering kan du till exempel modifiera information för flera kampanjer på en gång – direkt från gränssnittet. Med massöverföringar kan du också hämta en översiktsbild av kampanjerna, göra gruppändringar och överföra ändringarna direkt till kontot. Och med schemaläggning av rapporter kan du skapa ett schema för automatiska rapporter som regelbundet skickas via e-post till kontoanvändare.


Rapporter för videokampanjer blir kraftfullare. Nu kan du filtrera dina resultat för att få fram saker som kampanjnamn, etikett, kostnad och konverteringar.Du hittar också populära videofunktioner på välbekanta platser i AdWords. Till exempel finns videoremarketing nu i AdWords delade bibliotek och länkningen till YouTube-konton finns i avsnittet Länkade konton. Du hittar också statistik för dina videoannonser på den nya fliken Videor och du kan hantera din inriktning på fliken Videoinriktning.

Oavsett om dina mål är att ge direktsvar eller bygga ditt varumärke har du nu ett enhetligt verktyg där du kan ta hand om alla dina marknadsföringsmål. Med början i dag kan du uppgradera dina kampanjer till den nya annonsgruppsstrukturen och glädjas åt att du aldrig mer behöver gå via Alla videokampanjer för att hitta TrueView-kampanjerna. Om du vill göra en uppgradering besöker du bara AdWords för video genom att klicka på Alla videokampanjer (en gång till, för gammal vänskaps skull) och klicka på uppgraderingscentret där du enkelt flyttar över alla dina kampanjer i ett svep.  Ingen fara – all statistikhistorik och alla inriktningar följer med (sök dig bara ner till kampanjnivå för att hitta dem). Om du inte vill uppgradera kampanjerna själv och få tillgång till de här nya videofunktionerna så är det inga problem. Vi uppgraderar dina kampanjer automatiskt, med början om sex veckor.


«Och om du hör till dem som föredrar video (vilket vi definitivt gör!) kan du se hela innehållet från detta blogginlägg i videoformat här.»


Upplagt av det tidigare teamet bakom AdWords för video
Lane Shackleton, produktansvarlig
Ammar Ibrahim, produktsjef
Avi Fein, produktsjef
Postat av Marcus Holgersson, Google AdWords