Dagens användare är ständigt uppkopplade och söker från alla sorters enheter. Annonsörer letar efter sätt att nå människor med annonser som är relevanta för deras sammanhang, liksom deras placering, tiden på dagen och enheten de använder. Med en förbättrad kampanj kan du enkelt ange olika bud baserat på enhet, plats och tid på dagen – inifrån en och samma kampanj.

Exempel: En återförsäljare som annonserar via flera kanaler vill nå personer som befinner sig nära hans/hennes butik och som söker efter "partytillbehör". Med hjälp av budjusteringar och tre enkla uppgifter kan de ange 50 % högre bud för personer som befinner sig en kilometer bort, 20 % lägre bud för personer som söker under arbetsdagar och 25 % högre bud för personer som söker på en smartphone.

Budjusteringar
Med en förbättrad kampanj börjar du med att ange standardbud som gäller alla enheter. Därefter kan du ange budjusteringar om du vill höja eller sänka buden för mobila enheter och olika sammanhang, som användarnas plats och tiden på dagen. Om du anger högre bud för tillfällen då det är mer troligt att din produkt eller tjänst stämmer överens med kundens avsikt kan du få större exponering av annonsen och eventuellt fler besök och större försäljning. Om du anger lägre bud i sammanhang där dina potentiella kunder eller det genomsnittliga ordervärdet är mindre lönsamt kan du få högre avkastning på investeringen, men eventuellt färre besök och mindre försäljning totalt.

Budgivning för enheter med större skärmar, som stationära och bärbara datorer och surfplattor är grupperad tillsammans i förbättrade kampanjer. Vi och andra i branschen har sett att användarna söker på ungefär samma sätt på större enheter och att annonsörerna får ungefär samma resultat på sådana enheter.

Budjusteringarna kombineras genom multiplikation. Om du anger flera platsbaserade budjusteringar används bara den mest specifika justeringen.

Vi använder samma exempel som ovan och antar att återförsäljarens högsta CPC-bud för sökordet [partytillbehör] är 10 kronor. När någon söker på "partytillbehör" på en smartphone inom 2 kilometers radie från butiken på onsdag ska budjusteringsinställningarna för plats, tid, och mobil tillämpas. Återförsäljarens CPC-bud för sökningen skulle med andra ord justeras till 10,50 kronor (1 × (100 % + 50 %) × (100 % - 20 %) × (100 % + 25 %) = 10,50 kronor).

I AdWords-gränssnittet finns en kalkylator där du kan se hur buden påverkas med olika kombinationer av budjusteringar.

Värdera mobil trafik och ange en budjustering för mobila enheter
Användarna kan göra en mängd olika saker på sin smartphone. De kan handla direkt på din mobilwebbplats, ringa till ditt företag, klicka på en vägbeskrivning för att besöka din butik, hämta en app eller generera en omvandling på en annan enhet vid ett senare tillfälle. Men traditionell rapportering om onlineomvandling kanske inte visar hela konsumentresan på alla enheter och kan därför leda till att mobila enheter undervärderas. Smarta marknadsförare går ett steg längre för att bedöma vad mobiltrafiken är värd för deras företag. Titta till exempel på hur den stora elektronikkedjan Radio Shack bestämmer sin budgivning för mobila enheter och vilken strategi de använder för att mäta resultatet här.

Med en förbättrad kampanj kan du välja en budjustering för mobila enheter när du vill påverka annonsens position, antalet klick och kostnaden för mobila enheter. För lite perspektiv kommer här några exempel på hur annonsörer har ställt in sina mobila bud som en procentandel av stationära datorer under loppet av de senaste månaderna (faktisk CPC kan skilja sig åt).
·         I genomsnitt ställer annonsörer i den australiska detaljhandeln in mobila bud på 103 % av buden för stationära datorer.
·         I genomsnitt ställer annonsörer i USA:s fastighetssektor in mobila bud på 91 % av buden för stationära datorer.
·         I genomsnitt ställer annonsörer i den kanadensiska resebranschen in mobila bud på 88 % av buden för stationära datorer.

För varje kampanj som du uppgraderar till en förbättrad kampanj ser du den uppskattade förändringen i kostnad och antalet visningar och klick beroende på vilken budjustering du har valt. Budjusteringen som visas som förslag speglar hur liknande annonsörer har bjudit för mobila enheter kontra andra enheter.

Erfarna sökmarknadsförare vet att bud är en av många faktorer som påverkar kampanjens sammantagna resultat, tillsammans med sökord, annonser, tillägg och målsidor. Så efter att du har ställt in en mobil budjustering mäter du regelbundet dina resultat och gör de ändringar som behövs för att möta dina kampanjmål på ett bättre sätt.

Feedback
Vi vill att du ska bli framgångsrik med AdWords, därför vill vi gärna höra dina kommentarer. När du börjar använda förbättrade kampanjer får du gärna dela med dig av dina åsikter i det här formuläret så att vi kan fortsätta förbättra produkten.


Upplagt av Surojit Chatterjee, grupproduktchef

Postat av Filip Syta – Google AdWords Teamet