För mer än en månad sedan introducerade vi en algoritmisk förbättring som utformades för att det skulle bli lättare för användare att hitta webbplatser av hög kvalitet i sökningarna. Sedan dess har vi varit väldigt nöjda med förändringen. Användarna får bättre sökresultat och bra webbplatsinnehavare får mer trafik.

Efter att ha genomfört ytterligare internationella tester har vi itererat och utökat förbättringen globalt så att den omfattar alla Googles engelsktalande användare. I vissa “hög tilit”-situationer , har vi börjat inkorporera data om sidor som användare kan blockera i våra algoritmer. Den här förbättringen går djupare in på “long tail” av webbplatser som håller låg kvalitet för att få tillbaka högkvalitativa resultat där algoritmen tidigare kanske inte har kunnat bedöma en webbplats. Dessa nya signaler har relativt liten påverkan i jämförelse med den första förändringen: omkring 2% av alla amerikanska sökningar blir märkbart påverkade, jämfört med den första lanseringen av denna förändring som påverkade nästan 12% av alla amerikanska sökningar.

Våra tester har visat att algoritmen är mycket precis när det gäller att analysera kvaliteten på en webbplats. Med det sagt utvecklas sökningarna ständigt och vi fortsätter att lyssna på den feedback som vi får från webbplatsinnehavare och våra användare. Om du tror att den här förändringen har påverkat dig får du gärna göra ett inlägg i vårt forum för webbansvariga. Vi gör inga manuella förändringar men vi tar denna feedback i beaktande i det fortsatta arbetet med att förfina vår algoritm.

Vi kommer att fortsätta med testerna och med att förfina förändringen innan vi utökar till ytterligare språk, och när det händer kan du vara säker på att du får reda på det.

Skrivet av Amit Singhal, Google Fellow
Upplagt av Anu, Alexander och Fredrik - Search Quality