Ligger du vaken om nätterna och undrar om du har lagt rätt bud? Planerar du din semester efter variationerna i klickvolym?

Att hantera AdWords-kontot och utnyttja det maximalt tar tid – tid som du kanske behöver för att hantera andra viktiga delar i din verksamhet. Därför har vi utvecklat automatiska regler, en ny funktion som hanterar ditt konto dygnet runt så att du kan ägna din tid åt andra viktiga saker.

Med automatiska regler kan du skapa regler som automatiserar ändringar av bud, budget och status i en specifik del av kontot (valda sökord, annonsgrupper, kampanjer och annonser) som aktiveras vid en specifik tidpunkt. Du kan exempelvis göra följande med automatiska regler:
  • Aktivera annonser för ett specialerbjudande sent en söndagskväll när erbjudandet börjar gälla
  • Automatiskt höja ditt bud till första sidans CPC för alla sökord i en kampanj som innehåller ordet ”rea”
  • Generera mer trafik under de bästa affärsdagarna genom att automatiskt öka den dagliga budgeten på måndagar och minska den på onsdagar
Låt oss ta ett exempel: Anta att vi säljer Google-väckarklockor och vill att annonsen ska visas på en topposition för sökord som innehåller ordet "väckarklocka". Vi kan skapa en regel som automatiskt höjer våra bud för de viktiga sökorden när den genomsnittliga positionen är lägre än 2. Vi börjar med att öppna fliken Sökord i kampanjen. Vi klickar på rullgardinsmenyn Automatiskt och väljer Ändra högsta CPC-bud när...


I fönstret som visas anger vi att vi vill höja buden med 10 % till ett högsta bud på 35 kronor när vissa villkor är uppfyllda. I det här fallet är villkoren att sökorden innehåller ordet "väckarklocka" och har en genomsnittlig position som understiger 2.

Sedan anger vi att regeln ska tillämpas varje dag klockan 06.00 med data från föregående dag. Vi ger regeln ett namn och väljer att få reda på ändringar via e-post varje gång som regeln tillämpas.

Som ett viktigt sista steg klickar vi på Förhandsgranska resultat för att se en lista med de ändringar som görs om regeln skulle tillämpas. När allt ser bra ut klickar vi på Spara.

Du kan hantera reglerna som du har skapat och hålla reda på kontoändringarna som har gjorts automatiskt varje dag i avsnittet Kontrollpanel och bibliotek i kontot. Klicka på Regler.

Om du regelbundet utför manuella åtgärder i kontot rekommenderar vi att du prövar automatiska regler. När du har gjort det vill vi gärna få förslag på hur vi kan göra automatiska regler ännu bättre. Hör av dig till oss och berätta hur det går!

Läs mer om automatiska regler i AdWords Hjälpcenter.