I del två i vår serie för nybörjare och annonsörer som vill repetera grunderna i AdWords ska vi ta upp viktiga saker att tänka på när det gäller annonstexten.

Annonstexten är det som kunderna ser bland de sponsrade länkarna när de söker efter din produkt eller tjänst. Annonsen är ett slags bro mellan användarnas behov och din produkt eller tjänst. Se till att göra annonsen så relevant som möjligt genom att följa tumreglerna nedan.
  • Det är viktigt att det finns en tydlig koppling mellan annonstexten, sökorden och målsidan.
  • Undvik att skriva den första bokstaven i varje ord med stor bokstav eftersom det gör texten mer svårläst.
  • Med relevanta sökord och en relevant visningsadress blir relevansen högre och det blir enklare för användarna att se vart annonsen leder.
  • Länka annonsen via måladressen till en sida längre in på webbplatsen som specifikt handlar om den produkt som marknadsförs i annonsen.
  • Infogning av sökord ger högre klickfrekvens. Men kom ihåg att inte använda det när sökorden inbegriper felstavningar.
  • Använd en tydlig uppmaning ("Köp nu") i annonstexten och ta med specialerbjudanden och prisuppgifter.
Om du följer de här råden får du flera fördelar. Du kan t.ex. se till att annonserna visas för rätt personer eftersom den relevanta annonstexten syns som ett resultat av användarnas sökfråga. Dessutom kan du locka kunderna att agera. Med länkar till rätt produkter leder du kunderna närmare ett köpbeslut. De här förslagen bör med andra ord leda till fler omvandlingar och försäljningar.

Vi hoppas att du får användning av de här tipsen när du annonserar med AdWords. Mer information om hur du optimerar annonstexten finns här. Glöm inte heller att besöka AdWords nybörjarguide i AdWords Hjälpcenter där du hittar ytterligare information och hjälp. Du kan också titta på vår kostnadsfria videosjälvstudie från AdWords-utbildning online. Och glöm för all del inte att hålla utkik efter nästa inlägg i vår bloggserie för nybörjare.