Fotbolls-VM börjar nu (tyvärr) att närma sig sitt slut, och även om fotbollsspelare och fans mer eller mindre levt upp till förväntningarna, så måste ändå en av de största framgångarna vara... bläckfisken. Den två år gamla bläckfisken Paul som kläcktes i England men numera bor i Tyska Oberhausen har nämnligen lyckats förutse alla VM-resultaten för sitt hemland. Och statistiken för detta blötdjurs berömelse i media är självklart någonting som vi på Google kan spåra:


I världen:Och Sverige:Även om Paul har lyckats förutsäga alla resultat utan att haft fel än så länge (”förutsägelserna” kan ses på YouTube, så har exempelvis en av de senaste förutsägelserna – Förlusten för våra västerländska grannar mot Spanien i onsdags – lyckats röra upp starka känslor. Notera exempelvis den enorma ökningen i popularitet i sökningar för Paul i området för den 6-7 juli.

I detta ögonblick vet vi ännu ingenting om Pauls framtid, men bookmakers och fans kommer säkert att följa hans förutsägelser med stort intresse även i framtiden. Organisationen Djurens Rätt kräver dock att Paul ska släppas ut i det fria då den ökade berömmelsen kan vara ett hot mot hans säkerhet. Oavsett vad som händer härnäst så kan vi i alla fall:
  • Beundra marknadsföringen för akvariet i Oberhausen
  • Börja använda statistiken i sökmotorer för att dra nytta av trender och applicera det på våra AdWordskonton.
Tips: Om någon av er läsare säljer mjukdjursbläckfiskar, så föreslår vi att ni sätter en hög budget och skapar en global kampanj ;)