Vi tillkännagav nyligen på Google I/O att vi börjar utöka klicka för att ringa-annonsering till att även omfatta mobilinnehåll och program på Googles innehållsnätverk under de kommande veckorna. Oavsett om dina potentiella kunder läser de senaste nyheterna, kollar ställningen i sportmatchen eller spelar nedladdningsbara spel på sin telefon, kan du nå dem med relevanta annonser där de enkelt kan klicka, ringa och komma i kontakt med din verksamhet.


Fördelar:

De som redan använder klicka för att ringa-annonser i söknätverket känner säkert redan till att möjligheten att ringa kan leda till fler potentiella kunder och omvandlingar eftersom dessa personer oftast är mer köpbenägna. Om du tar med ett telefonnummer i dina annonser kan det även öka verksamhetens trovärdighet, vilket resulterar i högre klickfrekvens och fler samtal och besök på din webbplats. Dessutom är det enkelt att aktivera klicka för att ringa-annonser för innehållsnätverk och program för mobiltelefoner även om du inte tidigare har använt dig av annonsering på mobiltelefoner, klicka för att ringa-annonsering eller Googles innehållsnätverk.

Komma igång:

Gör så här för att snabbt komma igång med klicka för att ringa för mobilprogram och innehållsnätverket:

1. Kontrollera att du har angett att kampanjerna ska visas på innehållsnätverket, antingen genom att välja Alla tillgängliga webbplatser eller genom att markera Innehållsnätverket i dina kampanjinställningar.


2. Ange telefonnummertillägg och lägg till telefonnumret till ditt företag.För närvarande kan du bara använda telefonnummertillägg i klicka för att ringa-annonser för mobilprogram och innehållsnätverket, inte adresstillägg.Förbättra resultatet:

När du har ställt in ditt konto rekommenderar vi dig att spåra resultaten och experimentet. Med hjälp av vårt kraftfulla rapporteringsverktyg kan du se hur många samtal du får per kampanj, annonsgrupp och sökord så att du enkelt kan övervaka och förbättra dina kampanjer. Tänk på att du betalar samma pris för ett samtal som för ett klick. Det är alltså ingen vits med att skapa nya kampanjer för mobiltelefoner och jämföra vilket som fungerar bäst.

Fler innovativa mobilannonsformat är på väg

Vi på Google I/O har även gett ut en förhandsvisning av våra nya utökningsbara annonsenheter där du kan se videoklipp eller bilder på innehållsnätverket och program för mobiltelefoner med kompletta webbläsare. Dessa nya annonsenheter erbjuder fler fastigheter och låter potentiella kunder interagera med annonsen utan att omdirigeras från innehållsnätverket eller programmet de använder. När användarna klickar för att spela ett videoklipp spelar vår annonsenhet på deras mobiltelefons ursprungliga videospelare eller YouTube-program. När användarna stänger videoklippet återgår de till exakt den plats de lämnade på mobilwebbplatsen eller -programmet. Du kan redan se dessa nya annonsformat som visas på vårt nätverk som en del av betatestningen för USA-baserade annonsörer. Vi ser fram emot att göra annonsformaten mer tillgängliga snart.

Vi förstår att du har många valmöjligheter när du planerar din marknadsföringsstrategi för mobiltelefoner och vi ser fram emot att vara en del av denna snabbt växande och konkurrenskraftiga annonseringsmiljö för mobiltelefoner. Vi fortsätter införa nyheter med mobilannonsformat som vi hoppas kommer att hjälpa dig att nå din målgrupp på mer relevanta och engagerande sätt, vilket innebär bättre mobilannonsutrymme för alla.