Visste du att du nu kan dyka djupare ner i sökresultaten på Google? Med hjälp av sökalternativena på vänstra sidan om sökområdet kan du nu välja att se resultaten presentarat på olika sätt och efter olika kriterier utifrån de typer av resultat du önskar för din sökning.

Det är enkelt, tryck bara på "Visa alternativ", så får du upp de alternativ du kan välja:Starndarvalet är att allt ser ut som vanligt:


För just denna sökning kan det kanske vara interessant att kunna se videoresultaten, och då trycker du bara på "Videor", och vips så får du se de videorna som passar bäst for just din sökning:

På Google är vi fokuserade på att du ska finna de bästa resultaten på kortast möjliga tid. Därför har vi nyligen lagt till möjligheten att se en bild av resultatsidan före du klickar på den. Det gör det lättare för dig att avgöra om resultatet är det du är på jakt efter eller inte. Klicka på förhandsvisning, så får du se en bild av resultatsidan till höger om sökeresultatet:

Vid några tillfällen kan det vara mer interessant att se vad som skrivs om din sökning på bloggar på Internet. För att se de senaste innläggena kan man till exempel begränsa sig till inlägg skrivna den sista veckan.


Vi hoppas att du kommer att uppskatta de nya sökalternativena, och önskar dig en riktigt god jul från alla oss utvecklare på Google.

Skrivet av Håvard Husevåg Garnes och Petter Wedum, utvecklare på Google