Som en del av vår ständiga strävan att hjälpa användare att hitta den information de letar efter online lanserar vi nu funktionen annonsplatslänkar.

Annonsplatslänkar är en ny funktion i AdWords som skapar mervärde för dina befintliga AdWords-annonser genom att länka till ytterligare innehåll längre in på dina webbplatser. Med funktionen annonsplatslänkar kan användarna välja mellan upp till fyra ytterligare måladresser för din textbaserade sökannons i stället för att alla användare automatiskt skickas till samma målsida. Genom att användarna får större valfrihet kan du skapa mer innehållsrika, relevanta annonser som skapar mervärde för dina varumärkestermer och andra inriktade sökord.


Med fler länkalternativ är det enklare att vägleda användarna till sidor längre in i webbplatsstrukturen genom att peka direkt på specifik webbplatsinformation, till exempel önskelistor, specialerbjudanden, säsongsbetonade kampanjer eller information om fysiska butiker. Med annonsplatslänkar är det även enklare för kunderna att snabbt komma åt den information som är viktig för dem. På så sätt hittar kunderna det de letar efter, samtidigt som de kommer allt längre i omvandlingskanalen.

Även om annonsplatslänkar är tillgängligt för alla annonsörer visas alternativet för att ställa in annonsplatslänkar endast för sådana annonsörer som uppfyller en specifik, hög kvalitetsnivå.

Om ditt konto kvalificeras för att använda den här funktionen visas alternativ för att ställa in annonsplatslänkar på fliken Kampanjinställningar – alternativet heter Visa ytterligare länkar till min webbplats och finns under Annonstillägg.

Om du vill veta mer om annonsplatslänkar kan du läsa våra Vanliga frågor!