I dag vill vi snabbt ta upp några av de vanligaste frågorna vi får kring det nya gränssnittet.

Hur tar jag bort sökord?

Om du vill ta bort ett sökord markerar du kryssrutan bredvid sökordet och öppnar sedan menyn "Ändra status" högst upp i tabellen. På menyn ser du alternativet att ta bort sökordet.

Min annons väntar på granskning. Vad innebär det?

En annons som har statusen väntar på granskning kan visas på Googles söksidor, men den visas inte hos våra sökpartner eller på placeringar i innehållsnätverket förrän vi har granskat och godkänt den. Varje gång du skickar in nya annonser eller ändrar befintliga annonser skickas de automatiskt in för granskning. I det tidigare gränssnittet granskades och godkändes annonser på samma sätt men informationen visades inte.

Var hittar jag kalkylarksredigering?

Kalkylarksredigering är endast tillgängligt på annonsgruppsnivå. Om du vill aktivera kalkylarksläget navigerar du till fliken Sökord i valfri annonsgrupp och väljer sedan Redigera kalkylark på menyn Fler åtgärder.

Vad är skillnaden mellan en-per-klick-omvandlingar och många-per-klick-omvandlingar?

Det värde som kallades omvandlingar i det tidigare AdWords-gränssnittet har fått namnet en-per-klick-omvandlingar i det nya gränssnittet. Värdet mäter antalet unika klick som dina annonser får och som leder till omvandlingshändelser. Om du till exempel mäter försäljning och ett annonsklick leder till tre olika transaktioner räknas bara en en-per-klick-omvandling.

Med många-per-klick-omvandlingar räknas däremot varje omvandling som inträffar efter ett klick på din annons. Så om vi utgår från exemplet ovan där tre transaktioner skedde efter det ursprungliga annonsklicket räknas tre många-per-klick-omvandlingar.

Läs mer om skillnaden mellan en-per-klick-omvandlingar och många-per-klick-omvandlingar. (Endast på engelska)

Hur visar jag måladresser för sökord?

Du kan enkelt visa måladresserna för dina sökord genom att anpassa kolumnerna i ditt AdWords-konto. På fliken Sökord klickar du på Filter och visningar och väljer sedan Anpassa kolumner. Därifrån kan du aktivera kolumnen Måladress och andra värden för sökorden.

Var finns inställningarna för schemaläggning för annonser, frekvenstak, annonsväxling osv.?

På fliken Kampanjinställningar finns det några avsnitt under Avancerade inställningar. Under den valda budtypen och budgeten ser du till exempel avsnittet Avancerade inställningar för positionsinställning och visningsmetod. Allra längst ned på sidan finns ytterligare några avancerade inställningar för schemaläggning för annonser, annonsväxling och frekvenstak. Vi har ordnat inställningssidan på det här sättet för att du enkelt ska gå igenom de viktigaste kampanjinställningarna samtidigt som du har möjlighet att utforska mer avancerade konfigurationer.