Idag tillkännager vi ett nytt och enkelt sätt att visa lokala annonser i det nya AdWords-gränssnittet genom något som kallas annonstillägg. Tillägget ger dig möjlighet att "utöka" AdWords-kampanjerna genom att lägga till relevanta företagsadresser i dina AdWords-annonser.

Om du är den primära företagsägaren, kan du skapa ett annonstillägg genom att länka en AdWords-kampanj till ditt Lokala företagscenter-konto. Om du inte är den primära företagsägaren, kan du manuellt lägga till adresser till dina annonser i ditt AdWords-konto.

När du har lagt till annonstillägget, kommer Google dynamiskt att matcha din placering gentemot användarens placering och söktermer för att sedan visa relevanta addresser tillsammans med din annonstext. Om vi inte kan avgöra en användares placering eller om det inte finns någon relevant att adress kommer vi att visa din annons utan adress. Om du inte vill att dina annonser ska matchas dynamiskt och om du föredrar att välja en adress som ska visas med en viss annons, kan du ställa in detta genom inställningarna för annonstillägg på kampanjnivå. Dina annonser kan visas på Google och Google maps med deras relevanta annonstillägg och som vanliga textannonser på sök- och partner-sidor.

Vi planerar att lansera funktionen under några veckors tid. Annonstillägg kommer därför att vara tillgängliga för vissa annonsörer från och med idag. Däremot kommer alla att kunna se annonstilläggen under de närmaste veckorna. Om du vill läsa mer om annonstillägg och fördelarna med dem kan du gärna titta i hjälpcentret. Vi hoppas att du tycker att tillägg hjälper dig att skapa och redigera lokala annonser snabbt och enkelt. 

Skrivet av Anna - Inside AdWords-teamet