AdWords har utformats för att matcha våra användares sökfrågor med relevanta annonser och ge dem sökresultat av hög kvalitet som det är sannolikt att de klickar på. Det innebär att de sökord som du väljer för att visa din annons avgör vilka sökfrågor som dina annonser visas för.

I det här inlägget beskriver vi sökordsverktyget, ett kostnadsfritt verktyg som du kan använda för att skapa en komplett och effektiv lista med sökord.

Varför ska jag använda sökordsverktyget?

När du skriver ett sökord genererar sökordsverktyget en lista med närbesläktade sökfrågor och information om konkurrerande sökord och sökvolymer. Du kan använda förslagen som grund för att optimera din kampanj. Med hjälp av verktyget kan du:
 • få hjälp att hitta nya sökord och lägga till dem i den valda annonsgruppen
 • hitta negativa sökord för att förhindra oönskade visningar och klick
 • finjustera din befintliga lista med sökord
 • förutse mängden trafik som genereras med de nya sökorden
Var hittar jag sökordsverktyget?

Det finns tre sätt att komma åt sökordsverktyget:
 • på annonsgruppsnivå i din AdWords-kampanj när du lägger till sökord
 • på menyn Verktyg i vårt AdWords-konto
 • via vår externa webbadress.
När du använder sökordsverktyget på annonsgruppsnivå tar systemet hänsyn till dina kampanjinställningar och kontots tidigare resultat. Om du däremot öppnar verktyget via menyn Verktyg eller den externa webbadressen finns ingen koppling till de här uppgifterna. I så fall kan du välja land och språk som du inriktar dina annonser på. Inställningarna tas med i beräkningen av resultatet i sökordsverktyget.

Följande tips beskriver hur du enkelt kan hitta relevanta sökord för dina annonser:
 1. Valet av sökord bör baseras på kvalitet hellre än på kvantitet. Mer relevanta sökord ger troligtvis bättre resultat. Kom ihåg att sökord med högre sökvolym eller sökord som fler annonsörer konkurrerar om inte alltid ger mer kvalificerade potentiella kunder.
 2. Använd korta sökord (ett eller två ord) så att verktyget kan identifiera vilka ord det ska generera förslag till.
 3. Använd verktyget för att hitta negativa sökord. Det kan hända att sökordsverktyget visar sökord som inte rör din verksamhet. Använd sådana ord som negativa sökord om du vill förhindra att dina annonser visas vid sökningar som inte är relevanta.
 4. Hitta sökord baserat på webbplatsinnehåll. Pröva att använda alternativet "Webbplatsinnehåll" i stället för att ange egna sökord. Skriv webbadressen till ditt företags webbplats eller till en annan webbplats som är kopplad till ditt företag. AdWords-systemet genomsöker webbsidan och föreslår relevanta sökord.
Fler tips finns i vårt Hjälpcenter.