I dagens ekonomiska klimat blir det allt viktigare med datadriven marknadsföring och att fatta rätt beslut om sin webbplats. Om du är skicklig på att använda Google Analytics behövs dina talanger mer än någonsin. Men även om du är nybörjare inom Google Analytics har vi goda nyheter till dig.

Vi har nyligen startat en onlinekurs om webbanalysteknik samt implementering, administration och analysverktyg för Google Analytics. Kursen är kostnadsfri och öppen för alla som är intresserade. Vi erbjuder dessutom tester som du kan genomföra för att bevisa att du är kvalificerad inom Google Analytics - Google Analytics individuella kvalifikationstest, eller IQ-test.

Att delta i testet kostar 50 USD eller motsvarande i lokal valuta. Testet erbjuds för närvarande endast på engelska. När du blivit godkänd registreras du som Google Analytics-kvalificerad. Du måste få ett resultat på minst 75 % rätt svar för att bli godkänd, så även om du redan ser dig själv som expert kan du dra nytta av att i all fall läsa igenom onlinekursen innan du genomgår testet.

Om du vill ha mer information eller påbörja kursen går du helt enkelt till ConversionUniversity.com. I avsnittet FAQ finns svar på vanliga frågor med all information och en länk till Google Analytics IQ-test.

Lycka till!