Idag gör vi det lättare att ge dina onlineannonser bättre interaktion, innehåll och bilder. Med våra nya Rich Media- och videomallar för visningsannonser, kan användarna interagera med dina annonser innan de bestämmer sig för att klicka vidare. Du kan till exempel visa upp en rad olika produkter i samma annons, låta användarna bläddra igenom dem och "förkvalificera" sitt klick.

Du kan också göra mer med videoklipp med vår nya mall för videoannonser som spelas upp när en användare klickar på annonsen. Och nu kan du även ange flera olika destinationsadresser i flera av våra mallar. Precis som alla andra annonser som skapats för visningsannonser kan du köra dessa rich media- och videomallar på Googles nätverk med hundratusentals samarbetspartners. Här är några exempel på hur våra nya Rich Media- och videomallar kommer att se ut:


Om du har använt videoannonser som spelas upp vid klick tidigare, ser du att det gamla gränssnittet för att skapa dessa annonser har tagits bort. Vi har istället skapat en ny mall som är en förbättring av formatet som du är van vid, med fler anpassningsalternativ och ett enklare gränssnitt för att skapa annonser.

Vad är rich media?

"Rich media" är vad de som arbetar med onlineannonsering kallar annonser med "rikt" innehåll och interaktivitet, mer än vad en användare kan få med en text- eller bildannons, där de bara kan klicka vidare till en webbplats. Traditionellt har rich media-annonsering bara kunnat användas av företag med stora team för onlinemarknadsföring och som har den budget och tid som krävs för utveckling och dataanalys av specialutformad rich media. Dessa företag och reklambyråer har arbetat med stora rich media-leverantörer som Googles DoubleClick för att ta fram och visa rich media-annonser. Syftet med våra rich media-mallar är inte att ersätta det värdefulla och viktiga arbete som byråer och rich media-leverantörer gör, utan att göra det möjligt för resten av reklambranschen att prova på rich media-annonsering.

Om du vill gå till byggverktyget för visningsannonser loggar du in på ditt AdWords-konto och väljer annonsformatet "Byggverktyg för visningsannonser" under fliken "Annonsvariationer" i en annonsgrupp eller kampanj.