I våra tidigare inlägg har vi presenterat Googles innehållsnätverk och diskuterat de riktningar du kan välja genom innehållsnätverket. Vi har även diskuterat hur du har stor kontroll över dina kostnader och din budgivning.

Idag ska vi ta upp hur flexibel du kan vara när du presenterar ditt meddelande till dina användare online via innehållsnätverket. Till skillnad från söknätverket kan du välja bland många olika annonsformat i innehållsnätverket för att se vad som passar dig bäst.

Textannonser
Precis som de textannonser du ser bredvid relevanta sökresultat på Google.se, visas textannonser i innehållsnätverket bredvid relevant onlineinnehåll som användarna besöker. Textannonser är ett kostnadseffektivt sätt att koppla ditt meddelande till din specifika målgrupp och tillsammans med en tydlig uppmaning är de kraftfulla verktyg för att ge klick och omvandlingar till din kampanj.

Visningsannonsverktyg
Du kan också visa bilder och videoannonser i Googles innehållsnätverk, utan avgifter för annonsvisning. Om du inte har bildannonser kan du enkelt skapa bildannonser med Googles nya Visningsannonsverktyg helt gratis. Med det här nya verktyget kan du skapa anpassade annonser: allt du behöver är en rubrik, en uppmaning, en bild om du har en, och ditt företags logotyp. Välj sedan en av 40 professionellt formgivna mallarna och anpassa den med ditt unika meddelande. Du behöver inte hjälp från en formgivare, hela processen tar bara några minuter!

Vad fungerar bäst för dig?
Med Visningsannonsverktyget kan du snabbt prova olika annonsformat och avgöra vilket som fungerar bäst för dig. Kanske fungerar traditionell text bäst i en kampanj för ökad försäljning, medan en kampanj med syfte att skapa potentiella kunder kan bli effektivare med fler bilder och mer färg. Oavsett syftet har du frihet och flexibilitet i innehållsnätverket som gör det lätt att besluta vilket annonsformat som passar dina mål bäst.

Vad ska jag göra nu?
Vi har diskuterat effektiv, relevansbaserad inriktning, kostnadskontroll och verklig flexibilitet för annonsformat, så vad händer nu? I vårt nästa inlägg ska vi utforska olika sätt du kan spåra och utvärdera din kampanjs resultat i innehållsnätverket.

Under tiden kan du, om du redan är AdWords-annonsör och vill veta mer om hur du visar annonser i innehållsnätverket, klicka här. Om du inte är AdWords-annonsör, men funderar på att bli det, kan du följa den här länken.

Vi ses nästa gång!