Ett vanligt tips som vi ger till våra annonsörer är hur de kan förbättra sin annonsering med hjälp av negativa sökord. Därmed tänkte vi ta upp det även här på bloggen. Om du vill veta mer om sökord kan vi även rekommendera att du läser del fyra och fem vår optimeringsserie som tar upp vikten av en bra sökordslista.

Negativa sökord kan förbättra dina kampanjers resultat och hjälpa dig få ut mer av din budget. När du lägger till negativa sökord i dina kampanjer eller annonsgrupper innebär det att annonserna inte visas för sökfrågor som innehåller den termen som du har lagt till som negativ. På detta sättet kan du filtrera bort oönskade visningar och därmed hjälpa dig att nå de kunderna du faktiskt vill.

En välriktad sökordslista kan ge lägre annonseringskostnader och se till att du endast får riktade besökare till din webbplats. Om du inte använder negativa sökord kan det leda till att dina annonser visas för användare som inte är intresserade av din affärsverksamhet eller dina tjänster. Den här oriktade trafiken kan sänka sökordens kvalitetsresultat och påverka din avkastning negativt. Om du exempelvis använder de negativa sökorden "–uthyrning", "-hyra" och "-begagnad" resulterar det i att dina annonser inte visas för sökfrågor som innehåller just "uthyrning", "hyra" eller "begagnad". Den här typen av avgränsning kan vara mycket användbar om du specialiserar dig på att sälja nya bilar.

Du finner mer information här för hur du kan lägga till negativa sökord i ditt AdWords-konto genom att använda sökordsverktyget. Läs även här för mer information om negativa sökord.

Vi hoppas att dessa tips kan hjälpa dig rikta din annonsering till rätt användare!