Om ett par veckor är det Alla Hjärtans Dag. Detta är inget som vi svenskar firar lika mycket som i t.ex. USA men nog finns det ett intresse! Om man använder Google Insights for Search och söker efter ”Alla Hjärtans Dag” så ser man en tydlig topp i mitten av februari. Så trots finanskriser och annat elände så spirar kärleken!


Hur kan ni som annonsörer tjäna på detta? Jo, de som söker på ord som har att göra med Alla Hjärtans Dag söker troligtvis efter tips på vad de kan ge till sin älskade, var de ska boka bord, var de kan hitta ett mysigt hotell osv...

Vi har satt ihop en liten lista med sökord som folk faktiskt söker på nu i samband med att det är alla hjärtans dag. Om ni lägger in dessa sökord i era kampanjer tillsammans med en inspirerande annonstext så kan ni få lite ökad trafik under denna kärleks-högtid.


Vi har nyligen även lanserat nya säsongsmallar i vårt visningsannonsverktyg där du bland annat finner Alla Hjärtans Dag mallar. Om du inte redan har visningsannonser kan du enkelt komma igång genom att använda visningsannonsverktyget när du skapar en ny annons i ditt AdWords-konto. Läs även vår handledning här.