De senaste veckorna har vi gett tips på hur du kan utvärdera din bransch, målgrupp, hemsida och dina mål samt hur du optimerar strukturen i ditt AdWords-konto och hur du kan skapa en effektiv sökordslista. I vår sista del kommer vi att ge förslag på hur du optimerar och skriver en bra annonstext.

Annonstexten som du använder tillåter dig att berätta för dina kunder om din produkt eller den tjänst som du erbjuder och ger dig möjlighet att skilja dig från dina konkurrenters erbjudanden.

Var beskrivande. Annonstexten är din chans att tala om för kunden vad du erbjuder och därmed är det viktigt att tydligt förmedla vad du säljer. Du kan exempelvis använda annonstexten till att beskriva fördelar, egenskaper eller speciella erbjudanden som ger potentiella kunder rätt bild av vad du har att erbjuda. Med hjälp av den utvärdering du har gjort under optimeringsprocessen kan du lyfta fram unika egenskaper i din produkt eller din tjänst. Det kan exempelvis vara handgjorda, organiska eller erbjudande såsom rea, gratis frakt, eller returrätt osv. som får din verksamhet att sticka ut från andra annonsörer som erbjuder liknande produkter eller tjänster.

Tänk på grammatiken. Var noggrann så att din annonstext är grammatisk förståelig och att du använder skiljetecken och symboler på ett bra sätt och att de följer våra riktlinjer för annonstext.

Tänk på din kontostruktur och dina sökord. Helst bör annonsen som dina potentiella kunder ser återpegla sökordet de sökte på. Om någon söker på flygbiljetter till London bör din annonstext titel vara ungefär Boka London Flyg, vilket är mer relevant än Resebyrå. En annan fördel med att ha dina sökord i annonstexten är att dessa ord kommer att synas i fet text i annonsen vilket gör att de framstår tydligare. När din annonstext återspeglar det dina potentiella kunder söker på kan du börja med att skapa landningssidor som är specifika och anpassade för de sökorden. Till exempel, om någon söker på t-shirt bör de tas till en hemsida som enbart visar t-shirts istället för en hemsida som har jackor, tröjor och byxor.

Filtrera ut irrelevanta och onödiga sökningar. Om din produkt eller tjänst har en geografisk begränsning, kan det vara bra att inkludera detta i din annonstext. En person som bor i Norrland är mindre angelägen att klicka på din annons om det står Matlagningskurs i Stockholm. Det samma gäller om du säljer dyra produkter och vill undvika personer som letar efter låga priser. Du kan exempelvis lägga till lyx eller exklusiva i din annonstext för att förtydliga vilken målgrupp du vänder dig till.

Uppmana till handling. En tydlig uppmaning till handling till de potentiella kunderna är viktigt om ditt mål är att få bästa möjliga avkastning på din investering. Erbjud användarna lite vägledning när de väl kommer till din hemsida, exempelvis såsom köp blommor idag.

Prova med minst två olika annonstexter. I en annonsgrupp kan du testa olika versioner av din annonstext för att bedöma deras resultat. Försök att lyfta fram olika kvalitet, egenskaper eller erbjudande i varje version. Du kan på så sätt få reda på om potentiella kunder svarar bättre på frågor såsom "behöver du omlån?"eller till uppmaningar såsom "Begär omlån idag". Det kan dock vara svårt att veta på förhand vilken metod som fungerar bäst för dig och därmed rekommenderar vi att du provar olika varianter för att kunna jämföra resultatet och därefter anpassa din annonsering.

Om du önskar mer tips om hur du kan skriva din annonstext och om optimering kan du prova på vårt AdWords learning center. (Tyvärr enbart tillgängligt på engelska)

Vi hoppas att du har haft användning av vårt optimeringsserie och ber dig hålla utkik efter fler tips och nyheter från Inside AdWords.