Efter vårt senaste inlägg om Googles innehållsnätverk har många av våra läsare kontaktat oss med önskemål om mer information om innehållsnätverket. Frågorna är hur man når potentiella kunder när de besöker relevanta hemsidor, läser på nätet eller när de söker på Google. Inom de närmaste veckorna kommer vi att introducera en serie om Googles innehållsnätverk för att i större detalj förklara innehållsnätverket och hur det fungerar samt hur du kan använda detta för att nå din målgrupp. Vi vill också introducera nya funktioner och verktyg som hjälper dig att nå dina mål.

Som många redan vet är Googles innehållsnätverk ett stort nätverk av hemsidor, allt från större hemsidor till mer nichade hemsidor såsom bloggar eller forum. Tillsammans når dessa hemsidor ännu fler internet-användare än något annat online nätverk. Genom att annonsera i innehållsnätverket kan du nå en mer specifierad målgrupp och samtidigt förmedla ditt budskap till potentialla kunder som besöker dessa hemsidor varje dag.

I serien kommer vi att prata om att komma igång med innehållsnätverket och förklara hur våra annonsörers annonser når potentella kunder som surfar på internet. Vi kommer även att gå igenom hur du ser resultatet av din annons och vilka sidor som ger dig mest omvandlingar per klick. Vi kommer också att prata om hur du kan skapa visningsannonser för dina användare. Något som kan vara intressant för annonsörer som vill komplettera sina textannonser.

Om du redan är en AdWords-annonsörer och vill veta mer om hur du kan köra annonser på googles innehållsnätverk kan du läsa här för mer information. Om du inte är en AdWords-annonsör men funderar på att börja kan du följa denna länk.