Vi nämnde tidigare möjligheterna med Googles Innehållsnätverk här i bloggen, vi skulle vilja förklara närmare vad Innehållsnätverket är samt hur det fungerar i praktiken. Vi utökar hela tiden antalet webbplatser i Innehållsnätverket via vårt onlineprogram Google AdSense. Webbplatserna samarbetar med Google för att öka sina intäkter och ger dig som AdWords-annonsör därmed möjlighet att annonsera hos dem.

Det finns två olika typer av inriktning för våra AdWords-annonsörer som vill annonsera i Innehållsnätverket: sökordsinriktad- samt placeringsinriktad.

Sökordsinriktad/Innehållsbaserad annonsering i Innehållsnätverket
Vår avancerade sökteknik skannar innehållet på webbplatsen för att få fram ämnet och innehållet på sidan. Vi kommer sedan automatiskt utifrån dina sökordslistor i AdWords att matcha dina sökord med våra partnerwebbplatser som är relevanta för kampanjen. Du får hjälp av vår algoritm att på ett enkelt sätt visa dina annonser för det mest relevanta innehållet.

Placeringsinriktad annonsering i Innehållsnätverket
I likhet med sökord är placeringar ett sätt att fastställa var annonser kan visas. Med hjälp av placeringsinriktning kan AdWords-annonsörer välja enskilda webbplatser i Googles Innehållsnätverk där de vill att deras annonser ska visas.

En placering kan vara en hel webbplats, en del av en webbplats eller en specifik annonsposition. Placeringsverktyget i AdWords kan hjälpa dig att hitta placeringar för din annons när du skapar en ny kampanj eller annonsgrupp. Om du visar dina annonser i hela Googles nätverk får kampanjen största möjliga exponering och har bäst chans att lyckas, så vi rekommenderar detta alternativ. Men beslutet fattar du själv.

Hur kan jag kontrollera vart mina annonser visas i Innehållsnätverket?
AdWords har flera användbara verktyg som snabbt hjälper dig att få en översikt vart dina annonser visas. Inne i ditt AdWords-konto hittar du bland annat verktyg för att utesluta specifika webbplatser eller ämnen. Du kan även välja att visa en rapport över placeringsresultat som ger dig resultatstatistik för annonser på specifika webbplatser i Innehållsnätverket. Med den här informationen kan du optimera dina placeringar i innehållsnätverket och förbättra avkastningen på investeringen ytterligare. Läs mer om hur du skapar en rapport över placeringsresultat.