Mobiltelefoner har gett konsumenterna nya sätt att interagera med varumärken, och numera är ju gränsen mellan den fysiska och den digitala världen inte alltid så tydlig. Användarna tar reda på information om produkter online, och går sedan in i en butik för att köpa dem. De kan se ett varumärke på TV och läser sedan mer online. Eller så tittar de på videoklipp på mobilen när de pendlar, och blir sugna på att boka en resa via sina laptops när de kommer hem.


Oavsett hur din målgrupp interagerar med dig är det bara Google som har räckvidden och verktygen som hjälper dig att nå kunder precis när det gäller och att mäta effekten över olika enheter och kanaler.

Vi ser fram emot att berätta om flera nya innovationer på måndag morgon. Då intar vi Times Center-scenen under Advertising Week och berättar om nya sätt att bygga broar mellan TV och digitalt, online och offline, mobiler och datorer.

Bygg broar mellan TV och digitalt med Varumärkespåverkan
I flera år har vi investerat i vår produkt Varumärkespåverkan, som visar marknadsförare hur YouTube-kampanjer påverkar varumärkesstatistik som medvetenhet och köpavsikt – under hela köpprocessen.
I dag utökar vi kapaciteten i Varumärkespåverkan så att det även fungerar med TV-kampanjer. Marknadsförare kan se hur TV-annonser ökar mängden sökningar på Google och YouTube för ditt varumärke, jämfört med YouTube-kampanjer. I tidiga tester har vi sett att YouTube genererar nästan dubbelt så många sökningar som TV.Varumärkespåverkan för TV är lätt att konfigurera. Du behöver inte ens lägga in schemat för kampanjerna. Så länge du använder Varumärkespåverkan för både en TV-kampanj och en YouTube-kampanj kan vi skapa rapporter om förändringar i sökvolymen för varumärket.
”För oss är det spännande att följa Googles arbete för bättre förståelse för effekten av video. Volkswagen vill gärna kunna mäta TV och digitala plattformar (som YouTube) på ett likvärdigt sätt, och vi ser fram emot att kunna jämföra kampanjers effektivitet över olika medier med Varumärkespåverkan på ett specifikt, trovärdigt och vetenskapligt sätt.” – Vinay Shahani, marknadschef, Volkswagen i USABygg broar mellan onlineannonser och offlineförsäljning
Utöver interaktionen mellan TV, YouTube och onlinesökning finns det nu en konkret koppling mellan onlineannonser och besök i butiker offline: 30 % av de smartphoneanvändare som besöker en webbplats eller en app på sin telefon köper något i en butik inom ett dygn. 1

Därför lanserar vi nu adresstillägg och mätning av besök i butik i Googles Display-nätverk – det hjälper marknadsförare att bygga broar mellan onlineannonser och offlineförsäljning. När konsumenterna besöker sina favoritwebbplatser eller interagerar med sina favoritappar kan du nå dem med annonser som visar företagets adress, vägbeskrivningar i Google Maps och foton. Det är ett effektivt och direkt sätt att öka mängden besökare i din butik.

Home Depots visningsannonser med adresstillägg nådde konsumenter som aktivt använde sina telefoner nära varumärkets populäraste butiker, vilket gav åtta gångers avkastning på investeringen i butikerna. ”Mobila adresstillägg i Display-nätverket visade sig vara värda pengarna väldigt snabbt”, säger Umut Dincer, onlinemarknadschef på Home Depot. ”Vi kan nå hemmafixare som är nära våra butiker och få kontakt i precis rätt tid – de får informationen de söker efter när de är redo att köpa.” Läs hela berättelsen

Hur mäter då marknadsförare effekten av sina onlineannonser? Besök i butik för Display-nätverket mäter effekten av dina annonser i Display-nätverket för faktiska besök till din verksamhet, vare sig det är en butik, ett hotell, en bilhandlare eller en restaurang. Tack vare Google Maps-tekniken har vi tillgång till exakt plats för över 200 miljoner butiker globalt, och kan visa besöksrapporter med 99-procentig noggrannhet. 2 Det är bara Google som klarar precision på den här nivån och med de här volymerna. Läs mer.

Bygg broar mellan enheter

Till sist vill vi även bygga en bro mellan alla olika enheter som konsumenterna använder – telefoner, surfplattor, datorer och allt däremellan. I dag presenterar vi remarketing över flera enheter för Googles Display-nätverk och DoubleClick Bid Manager, för att hjälpa dig att nå samma användare på flera enheter, appar och webbplatser. Nu kan du leverera ett enhetligt meddelande till din målgrupp och bestämma hur ofta de ska se din annons oavsett enhet.


Som exempel antar vi att du är en återförsäljare som vill skapa en anpassad kampanj inför storhelgerna. Med remarketing över flera enheter kan du nå kunderna med en annons om att ”Storhelgerna närmar sig” på telefonen när de pendlar till jobbet på morgonen. Senare under dagen kan du följa upp med ett tidsbegränsat erbjudande på recept eller pynt när de använder surfplattan hemma.

Våra innovationer lanseras under de kommande månaderna.

Det är ett privilegium att få arbeta med produkter som hjälper varumärken att bygga broar inom mätning, räckvidd och engagemang. Det ska bli spännande att berätta mer om de här innovationerna under Advertising Week, och jag ser fram emot din feedback när vi gör den här resan tillsammans.

Delta i samtalet med #GoogleAW2016.

Publicerat av Brad Bender, Vice President of Display and Video Advertising1 Google/Ipsos Connect, How devices connect consumers to stores, mars 2016, n = 2 013 onlinerespondenter i USA, över 18 år. n = 567 onlinerespondenter i USA, 18–34 år (”millennials”).


2 Besök i butik beräknas med försiktiga datatrösklar med 99 % säkerhet att de rapporterade besöken är färre än eller lika många som de faktiska besöken.