Under de närmaste veckorna lanserar vi dynamisk remarketing för alla vertikaler, inklusive hotell, flyg, fastigheter, radannonser, jobb, bilar, ekonomi och utbildning. Sedan vi lanserade dynamisk remarketing för återförsäljare har många annonsörer, bland annat Bebe Stores, Netshoes och Build Direct uppnått bättre resultat och större vinster för sina remarketingkampanjer.

Betona det som betyder mest för dina kunder
Med dynamisk remarketing ser besökarna skräddarsydda annonser för produkterna som de tittade på på din webbplats och relaterade produkter de kan vara intresserade av. Föreställ dig att du säljer bilar och erbjuder hundratals märken och modeller i flera olika städer. Med dynamisk remarketing kan du skapa en annons som dynamiskt visar skräddarsydd information för dina besökare, till exempel om de bilar som de tittade på på din webbplats och liknande bilar i samma stad och prisklass. Betakunder i flera olika vertikaler rapporterade i genomsnitt en dubbelt så stor konverteringsfrekvens och 60 % lägre CPA när de började använda dynamiska annonser i sina remarketingkampanjer*.

Annonser för flera skärmar
När annonsörerna börjar använda inriktning på mobila enheter i sina remarketingkampanjer ökar antalet konverteringar med i genomsnitt 15 % till samma pris. Därför är alla våra mallar för dynamisk remarketing optimerade för att visa annonser på många olika typer av skärmar. Läs mer.

Optimerade för konverteringsvärde

Dynamisk remarketing med automatisk budgivning kan förbättra resultatet genom att beräkna optimala bud för varje visning i realtid. Det innebär att om du säljer en kamera som kostar 800 USD och en ficklampa som kostar 20 dollar försöker AdWords automatiskt att få fler konverteringar värda 800 USD än 20 USD. Detta bidrar till att maximera det totala värdet av konverteringarna, inte bara antalet konverteringar.  Läs mer.

Få bättre resultat med dynamisk remarketing  


Inom resebranschen skapade Hotel Urbano en dynamisk annons som visade varje blivande resenär en paketresa, hotell eller kryssning som var relevant för dem. Dynamiska annonser förbättrade deras avkastning på annonsutgift med 38 %, och ökade intäkterna med 415 % jämfört med vanlig remarketing. Mariana Filippo, marknadsanalytiker på Hotel Urbano, säger att det gjorde verksamheten mer effektiv ”eftersom vi inte behöver byta annonser varje dag för över 4 000 paketresor till 183 olika länder. Det håller jämna steg med vår frekvens så att vi kan visa rätt annons för rätt användare.”


I flygbranschen anpassade
Jet Airways annonser baserat på vart och när folk ville flyga, så en person som sökte efter flyg från New York till London kunde se ett specialerbjudande på business class-biljetter för exakt den dag de planerade att flyga. De fördubblade antalet konverteringar med 65 % lägre CPA genom att införa dynamiska annonser i sin remarketingstrategi.


I lokala erbjudanden använde Indiens största B2B-marknadsplats IndiaMART dynamisk remarketing för att rekommendera nya leverantörer till befintliga kunder, vilket ökade antalet potentiella kunder med 400 % med 60 % lägre CPA. Saugata Halder, produktmarknadschef på IndiaMART ger följande råd: ”För onlinemarknadsplatser som oss är det mycket viktigt att visa upp hela produktsortimentet för våra köpare. Med dynamisk remarketing kunde vi nå fler av våra kunder med anpassade 
annonser och maximera effekten av vår marknadsföring.”


Kom igång

Om du vill ha mer information om hur du kommer igång, besök AdWords hjälpcenter. Om du använder Google Analytics kan du besöka Google Analytics hjälpcenter för att lära dig hur du kan använda dina befintliga taggar för att komma igång med dynamisk remarketing.

Inlägg av Jyoti Vaidee, produktchef för dynamiska visningsannonser
Upplagt av Marcus Holgersson, Google AdWords
* Kampanjresultat kan variera mellan annonsörer