Ju mer information kunderna har, desto bättre köpbeslut kan de ta online, vare sig det handlar om gratis frakt för bärbara datorer eller prisgaranti på smartphones. Därför har vi infört beskrivningstillägg – extra text som visas tillsammans med dina sökannonser på Google och som framhäver specifik information om dina produkter och tjänster.

                                       

Stärk ditt budskap
Beskrivningstexterna framhäver fördelarna med din produkt redan innan kunderna klickar på annonsen. Dessutom bidrar de till din annonsrankning. Använd dem när du vill dra uppmärksamheten till viktiga upplysningar och fördelar med dina produkter. Eller framhäv vad som skiljer dig från konkurrenterna.

”Med beskrivningstillägg kan vi visa våra kunder att våra hotell erbjuder mycket mer än bara rum. Spa, restauranger och konferensmöjligheter är några exempel på vad som finns i våra hotell, vilket inte alltid kommer fram i en traditionell intäktsbaserad kampanj. Efter bara en månad med beskrivningstillägg har vi fått nio procent högre konverteringsfrekvens.” – James Harrower, Senior Search Manager, Hilton Worldwide

Beskrivningstexter kan också vara effektiva när de kombineras med andra annonsformat. Om du till exempel redan använder webbplatslänkar för ”Damkläder” och ”Barnkläder”, kan du skapa beskrivningstexten ”20 % rabatt på hela sortimentet på webbplatsen” så att besökarna klickar sig fram och shoppar. Om du använder samtalstillägg, kan du välja beskrivningstexten ”kundsupport dygnet runt” så att kunderna ser att de kan ringa er när de behöver hjälp. Vad du än bestämmer dig för, bör du se till att beskrivningstilläggen är fokuserade och relevanta.

Skapa ett beskrivningstillägg

Du kan hantera, schemalägga och rapportera dina beskrivningstillägg på fliken Annonstillägg. Eftersom beskrivningstilläggen kan läggas till på konto-, kampanj- eller annonsgruppsnivå, kan du ge mer generell information om dina produkter och tjänster på konto- eller kampanjnivå, och mer detaljerad information på annonsgruppsnivå.

Till exempel kan du lägga till beskrivningstillägget ”Specialrabatter” eller ”Gratis frakt” i kampanjer som innehåller mer allmänna sökord, som billiga flygbiljetter eller skor. Eller lägg till beskrivningstillägg med produktinformation på annonsgruppsnivå för mer specifika sökord, som löparskor herr eller sladdlösa kaffebryggare.

Tänk på att beskrivningstillägen kan bestå av högst 25 tecken och att du kan visa högst fyra beskrivningstillägg tillsammans med en annons. Beskrivningstillägen kan också visas med alla övriga annonsformat i auktionen.

                               

Läs mer
Mer information om hur du skapar och hanterar beskrivningstillägg finns i hjälpcentret för AdWords.

Skrivet av Senthil Hariramasamy, produktansvarig, AdWords
Postat av Marcus Holgersson, Google AdWords