Tänk om du kunde få kontakt med kunderna precis när de är redo att köpa! Det är tanken med funktionen målgrupper med köpavsikt, ett visningsalternativ för AdWords som vi lanserade förra året. Funktionen läser av olika köpsignaler, t.ex. vilka webbplatser kunderna besöker, vilka annonser de klickar på och om de nyligen gjort några konverteringar. Med hjälp av dessa signaler kopplas dina annonser till kunder som aktivt söker efter eller jämför produkter och tjänster på Googles Display-nätverk.  Ett år senare får företag som Wayfair.com, USA:s näst största återförsäljare inom heminredning, och Toll Brothers, som bygger lyxhus, hjälp med att få kontakt med kvalificerade potentiella kunder i stor skala.

Wayfair har fått upp till 20 % högre svarsfrekvens på sina annonser för målgrupper med köpavsikt. ”Det är mycket lättare att effektivt hitta kunder som precis är på väg att göra ett köp”, säger Ben Young, senior affärsanalytiker på Wayfair. ”De har funderat och övervägt sina alternativ, och nu letar de egentligen bara efter rätt erbjudande eller butik att beställa från.”

Toll Brothers når kunder med köpavsikt inom fastighets- och heminredningssegment som ”bostadsrätter till salu”, ”heminredning” och ”möbler”. Resultat: de har fått upp till 50 % lägre CPA, fler potentiella kunder och en upp till tre gånger högre klickfrekvens (CTR) på remarketingannonser. ”En av de största utmaningarna är att hitta kvalificerade potentiella kunder”, säger Tim Bolle, chef för onlinemarknadsföring på Toll Brothers. ”När vi fick höra talas om målgrupper med köpavsikt såg vi det som ett sätt att hitta mer kvalificerade kunder som aktivt letar efter ett hem.”

Det är enkelt att lägga till målgrupper med köpavsikt i dina kampanjer. Du hittar det på fliken Intressen och remarketing i avsnittet Display i AdWords. Annonsörer kan välja målgrupper med köpavsikt i 14 olika vertikaler på över ett dussin språk, däribland japanska, franska, spanska och tyska, och fler språk är på gång. Läs mer i AdWords hjälpcenter.

Upplagt av Diya Jolly, produktchef, Googles Display-nätverk.
Postat av Marcus Holgersson - Google AdWords