I dag uppgraderar vi AdWords genom att införa Förbättrade kampanjer. Det är det första steget i vårt arbete för att hjälpa dig hantera dina annonskampanjer både enklare och smartare i en värld där allt fler användare använder olika sorters enheter och skärmar.

Varför inför vi Förbättrade kampanjer?

I dag är vi ständigt uppkopplade och växlar mellan olika enheter när vi vill kommunicera, shoppa och roa oss. Faktum är att enligt en färsk undersökning växlar 90 % av alla användare "sekventiellt" mellan flera skärmar under samma dag. Dessutom finns det en uppsjö av enheter på marknaden i dag: stationära och bärbara datorer, surfplattor, smartphones, hybridenheter, minisurfplattor, TV-apparater och mycket annat. Och fler digitala skärmar och enheter är på gång – med allt diffusare skiljelinjer. I takt med att enheternas funktioner överlappar varandra blir också användarnas beteende på surfplattor och stationära datorer mer likadant.  

Det här innebär stora möjligheter för företag, men kan också göra marknadsföringen mer komplicerad och tidskrävande. En pizzeria vill exempelvis troligen visa en annons för personer som söker efter [pizza] klockan 13.00 på datorn på jobbet (kanske en länk till ett beställningsformulär eller en meny) och en annan annons för personer som söker efter [pizza] klockan 20.00 på en smartphone en kilometer från pizzerian (kanske ett klicka för att ringa-telefonnummer och en restaurangsökfunktion). Signaler som exempelvis plats och tid på dagen, i kombination med kapaciteten hos enheten som kunderna använder, har blivit allt viktigare när det gäller att visa rätt annons för användarna.

Med Förbättrade kampanjer behöver pizzerian inte mixa och matcha olika separata kampanjer, rapporter och annonstillägg för att åstadkomma detta. Allt kan skötas på ett och samma ställe. Med Förbättrade kampanjer kan du nå användarna med rätt annonser utifrån deras kontext, t.ex. plats, tid på dagen och typ av enhet. Annonserna visas på alla sorters enheter utan att du behöver skapa och hantera flera separata kampanjer.
      


Videon finns för tillfället endast tillgänglig på engelska

Viktiga funktioner

Här följer några av de viktigaste egenskaperna.  

1. Effektiva marknadsföringsverktyg för en värld med många enheter
Användarna vill ha sökresultat som är relevanta för deras aktuella kontext, t.ex. enhet, plats och tid på dagen. Med Förbättrade kampanjer kan du hantera dina kampanjer och budgetar mer effektivt oavsett vilka typer av enheter som används. Med hjälp av budjusteringar kan du hantera bud för dina annonser utan att behöva bry dig om enhet, plats, tid på dagen och annat – från en enda kampanj.

Exempel: Ett kafé som serverar frukost vill nå personer i närheten som söker efter [kaffe] och [frukost] på en smartphone. Med hjälp av budjusteringar och tre enkla uppgifter kan de ange 25 % högre bud för personer som befinner sig en kilometer bort, 20 % lägre bud för personer som söker efter klockan 11.00 och 50 % högre bud för personer som söker på en smartphone. Budjusteringarna kan användas på alla annonser och sökord i en och samma kampanj.


2. Smartare annonser som är optimerade för olika användarkontexter
Personer som är på språng eller som befinner sig nära din butik kanske är intresserade av andra saker än personer som sitter vid sitt skrivbord. Med Förbättrade kampanjer visas dina annonser på alla sorters enheter med rätt annonstext, webbplatslänk, app eller tillägg utan att du behöver anpassa varje enskild kampanj för alla möjliga kombinationer av enhet, plats och tid på dagen.

Exempel: En landsomfattande detaljhandelskedja med både fysiska butiker och en webbplats kan visa annonser med klicka för att ringa-telefonnummer och adresstillägg för personer som söker på en smartphone, och samtidigt visa en annons om deras e-handelswebbplats för personer som söker på en stationär dator – i samma kampanj.

3. Avancerade rapporter som gör det möjligt att mäta nya omvandlingstyper
Med teknikens hjälp kan användarna agera på dina annonser på nya sätt. Potentiella kunder kan se din annons och hämta din app eller välja att ringa till dig. Tidigare har det varit svårt för marknadsförare att mäta och jämföra sådana interaktioner på ett enkelt sätt. Med Förbättrade kampanjer kan du mäta det övergripande värdet på dina kampanjer eftersom du enkelt kan räkna exempelvis apphämtningar som omvandlingar i dina AdWords-rapporter. Vi arbetar även på att hjälpa dig spåra telefonsamtal som omvandlingar och hoppas kunna lansera detta snart.

Exempel: Du kommer snart att kunna räkna telefonsamtal på minst 60 sekunder som är ett resultat av en klicka för att ringa-annons som omvandlingar i dina AdWords-rapporter och jämföra dem med andra omvandlingar, t.ex. potentiella kunder, försäljningar och hämtningar.

Uppgradering till Förbättrade kampanjer

Under de kommande veckorna kommer våra annonsörer att få möjlighet att välja Förbättrade kampanjer och vi planerar att uppgradera alla kampanjer under mitten av 2013.

Förbättrade kampanjer är utformade för att hjälpa dig bli framgångsrik i vår multiuppkopplade värld. Vi är medvetna om att övergången kan kräva vissa förändringar i ett första skede. Här följer ett antal resurser som kan vara till hjälp:

·     Webbplats
·     Hjälpcenter
·     Videor och guider för uppgradering

Under de kommande veckorna kommer vi att göra en djupdykning i de nya funktionerna och dela med oss av tips och metoder i AdWords-bloggen och på vår sida på Google+. Vi vill gärna höra vad du tycker!

Upplagt av Sridhar Ramaswamy, överordnad vice vd, teknik


Postat av Filip Syta - Google AdWords Teamet