Har du någonsin behövt justera dina AdWords-bud med 5 % för flera tusen sökord? Eller varit tvungen att hitta och ersätta en bit av annonstexten i ett par hundra annonser? Kanske har du ändrat din webbadress och behöver uppdatera alla dina synliga webbadresser och måladresser i ditt konto.

Vi älskar att göra AdWords snabbare, enklare och vackrare. Så jag är verkligen glad över att kunna presentera våra nya funktioner för massredigering i AdWords-gränssnittet. Med dem kommer du att snabbare och enklare kunna göra storskaliga förändringar i hela kontot.
Initial förhandsgranskningInledningsvis släpper vi dessa massredigeringsfunktioner till ett begränsat antal AdWords-konton för att samla in feedback och se till att allt fungerar som förväntat. Vi hoppas kunna utöka tillgängligheten till alla under de kommande veckorna.

Få mer gjort, snabbt och enkeltHär är en sammanfattning av de typer av ändringar du kommer att kunna göra. 
Sökord

·         Söka och ersätta text i sökord eller måladress
·         Lägga till text till sökordet eller måladressen
·         Ange nya bud, inklusive ökning till första sidan eller CPC för högst    upp på sidan
·         Öka eller minska bud
·         Ändra matchningstyper för sökord
·         Lägga till/ta bort etiketter
Annonser

·         Söka och ersätta text i annonsen eller webbadressen
·         Lägga till text i annonsen eller webbadressen
·         Ändra skrivningen med stor bokstav
·         Lägga till/ta bort etiketter
Annonsgrupper

·         Öka eller minska bud
·         Ange nya bud
·         Lägga till/ta bort etiketter
Kampanjer

·         Öka eller minska budgetar
·         Ange nya budgetar
·         Lägga till/ta bort etiketter

Du kommer att kunna förhandsgranska ändringarna innan du använder dem. Och om du gör många ändringar kommer de att köras i bakgrunden. Det innebär att du kan lämna sidan och göra andra saker i ditt konto (eller till och med logga ut helt!) medan massändringar pågår. En förloppsindikator talar om hur snart dina ändringar slutförs. Och du kan granska dina ändringar efter att de är klara.
Göra det enkelt
Eftersom dessa nya redigeringsfunktioner blir tillgängliga i AdWords kanske du även märker vissa förändringar av knappar och menyer för att minska redundansen och göra det enkelt för nya användare.

Knappen "Redigera" kommer att bli rullgardinsmenyn "Redigera". Vi kommer också att ta bort vyn "Redigera i tabellen" eftersom dess redigeringsmöjligheter för flera objekt kommer att överträffas med råge. Och när du gör en ändring i ett enskilt kampanjelement behöver du nu bara klicka på det för att nå redigeringsläget.

Mer information och feedback
Vi kommer att uppdatera artiklar i hela AdWords hjälpcenter, inklusive vår AdWords-ordlista förmassredigeringar när vi lanserar dessa nya redigeringsfunktioner.

Du får gärna dela med dig av dina kommentarer om de nya funktionerna för massredigering om du använder dem under de närmaste veckorna. Din återkoppling hjälper oss att göra AdWords ännu bättre.

Prashant Baheti, AdWords produktchef

Postat av Filip Syta - Google Adwords Teamet