I januari 2010 lanserade vi en klicka för att ringa-funktion för mobilannonser som innebär att potentiella kunder kan ringa direkt till annonsörerna. På mindre än ett år har det hänt mycket med våra CTC-annonser (klicka för att ringa-annonser). I dag används annonsformatet av hundratusentals annonsörer. Under de tre senaste månaderna har antalet Google-annonsörer som använder telefontillägg i mobilannonser ökat med 28 % per månad över hela världen. Klicka för att ringa-annonserna i Googles sök- och Display-nätverk genererar miljontals mobilsamtal varje månad.

Vi är väldigt glada över responsen på klicka för att ringa-annonserna – och det här är bara början! Sedan lanseringen har vi fortsatt att utveckla CTC-plattformen med en mängd nya annonsformat som hjälper annonsörerna att nå sina marknadsföringsmål. En färsk undersökning där vi jämförde klicka för att ringa-annonser med annonser utan telefonnummer visade att CTC-annonserna ledde till 6–8 % högre klickfrekvens. För att du ska få maximal nytta av funktionen har vi samlat ett antal tips om våra senaste CTC-förbättringar så att du enkelt kan välja det annonsformat som passar bäst för målet med din kampanj. Annonsformaten kan visserligen visas i Googles Display-nätverk, men våra tips gäller specifikt kampanjer som är inriktade på Google.se och som kan visas på avancerade enheter med kompletta webbläsare.


Rikta samtal till ett centralt telefonnummer med hjälp av telefontillägg
Annonsformatet med telefontillägg är praktiskt oavsett om du annonserar över hela landet och har tillgång till ett callcenter eller om du vill rikta samtalen till ett särskilt telefonnummer. Med telefontillägg kan mobilannonsen innehålla ett telefonnummer som ser likadant ut oberoende av var annonsen visas. Om du exempelvis annonserar i USA och har ett telefontillägg med ett nationellt 1-800-nummer, visas numret exakt på samma sätt för användare både i Kalifornien och i New York. Att ge kunderna möjlighet att kontakta dig direkt är ett utmärkt sätt att nå fler potentiella köpare och utöka verksamheten. Läs mer om det här annonsformatet på hjälpsidan om telefontillägg: https://adwords.google.com/support/aw/bin/answer.py?hl=sv&answer=173346


Fokusera på telefonsamtal med annonser med enbart uppringning
För många företag är telefonsamtal värda mer än webbplatsbesök. Om du specifikt vill att dina kunder ska kontakta dig via telefon kan du skapa annonskampanjer med enbart uppringning vars enda syfte är att leda samtal till ditt företag. Annonser med enbart uppringning kan kombineras med telefontillägg och innebär att telefonnumret är det enda i din mobilannons som användarna kan klicka på. Eftersom ett samtal kostar lika mycket som ett klick på din annons kan du fokusera på att få kunderna att ringa dig via dina mobilkampanjer.

Nå lokala kunder med adresstillägg
Vill du nå kunder som befinner sig i närheten och som redo att handla? Genom att lägga till ett platsspecifikt företagsnummer i dina annonser kan du nå målgruppen på ett effektivt sätt. Anta t.ex. att du äger en pizzarestaurangkedja och vill att kunderna ska kunna nå den närmaste restaurangen direkt. Eftersom annonser med platstillägg baseras på var användarna befinner sig kan hungriga gäster klicka på annonsen och ringa den närmaste restaurangen i stället för en restaurang längre bort. En annan fördel med det här annonsformatet är att företagets adress visas på en utökningsbar karta där kunderna får hjälp att hitta till dig. Mer information om det här annonsformatet finns på hjälpsidan om adresstillägg: https://adwords.google.com/support/aw/bin/answer.py?hl=sv&answer=173003

Vi hoppas att du har haft glädje av de här tipsen och ser fram emot att utveckla fler klicka för att ringa-funktioner i framtiden.

roduktchef för Google Mobile-annonser och Markus Ahlberg - Inside AdWords-teamet