I den tredje delen i vår bloggserie för nybörjare och annonsörer som vill repetera grunderna i AdWords ska vi titta närmare på vad du bör tänka på när det gäller inriktningen av din annons.

Med rätt språkinriktning- och geografisk inriktning kan du rikta in dina annonser på kampanjnivå så att du kan vara säker på att nå kunder som är relevanta för din verksamhet. Vi har tagit fram ett antal tumregler som kan vara till hjälp.
  • Vi rekommenderar att du bara fokuserar på ett annat språk än engelska per kampanj plus engelska. Med andra ord, språket i annonsen som talas i det land som annonsen är inriktad på plus engelska. Skälet är standardinställningarna i webbläsaren och det faktum att många söker på Google.com i stället för på den lokala sökmotorn.
  • Håll alltid reda på den geografiska inriktningen. Detta är särskilt viktigt om du representerar ett företag som söker efter lokala kunder i ett visst område.

Fördelarna med tipsen ovan är följande:
  • Du kan inrikta dig just på de relevanta områden där du vill att dina annonser ska visas
  • Inrikta dina annonser både globalt och lokalt
  • Du kan t.ex. inrikta dig på svenskspråkiga personer i Spanien
  • Välj att inrikta dig på närområdet (lokalt företag)
Vi hoppas att du får användning av de här tipsen när du annonserar med AdWords. Glöm inte att besöka AdWords nybörjarguide i AdWords Hjälpcenter där du hittar ytterligare information och hjälp. Och glöm för all del inte att hålla utkik efter nästa inlägg i vår bloggserie för nybörjare.