I dag presenterar vi en ny funktion i Omvandlingsoptimeraren: möjligheten att lägga ett bud som speglar det genomsnittliga belopp du vill betala för en omvandling i stället för det högsta beloppet.

Vi lanserade Omvandlingsoptimeraren 2007 som ett verktyg för automatisk justering av auktionsbuden för att förbättra avkastningen på dina kampanjer med hjälp av omvandlingsspårning.

Under de senaste åren har flera av våra kunder (tillgängligt på engelska) kunnat berätta att de har förbättrat sin avkastning efter att ha börjat använda Omvandlingsoptimeraren. Analyser av annonsörer som använder verktyget visar i själva verket att omvandlingarna i genomsnitt ökar med 21 %, samtidigt som CPA minskar med 14 %.*

Den senaste uppdateringen av Omvandlingsoptimeraren grundas på er feedback. Ni är många som har berättat att när ni hanterar er onlineannonsering är ni mer vana vid att tänka i termer av mål-CPA eller genomsnittlig CPA än högsta CPA-bud som optimeraren tidigare krävde. Vi hoppas att alternativet för mål-CPA-budgivning kommer att göra det ännu enklare att förbättra avkastningen med hjälp av Omvandlingsoptimeraren.

Om du tycker att det fungerar bra att använda högsta CPA-bud i kampanjerna i Omvandlingsoptimeraren behöver du inte ändra dina kampanjer på något sätt. Om du däremot i framtiden skulle vilja tänka mer i termer av mål-CPA är det här alternativet nu tillgängligt.

Du aktiverar budgivning med mål-CPA från fliken Inställningar i ditt konto. Välj Fokusera på omvandlingar och klicka på Avancerade alternativ. Tänk på att Omvandlingsoptimeraren bara är tillgänglig för kampanjer där omvandlingsspårning används och som har fått minst 15 omvandlingar under de senaste 30 dagarna.


Är du fokuserad på avkastningen men har ännu inte börjat använda Omvandlingsoptimeraren? Vi vill gärna uppmuntra dig att prova! Läs framgångsberättelser och få mer information om Omvandlingsoptimeraren här! (tillgängligt på engelska)

*Analysen jämför resultaten i Omvandlingsoptimerarens kampanjer under ett år med ett antal kontrollkampanjer och sedan presenteras den genomsnittliga effekten av Omvandlingsoptimeraren. Den verkliga effekten varierar från kampanj till kampanj.